Στο HR Forum 2016 μίλησε η επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου ΟΤΕ.

Στο HR Forum 2016, το συνέδριο που διοργανώνει κάθε χρόνο o Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ), η κα Έλενα Παπαδοπούλου, Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου ΟΤΕ, αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές που φέρνει η ψηφιακή επανάσταση στη ζωή και την εργασία, στο εργασιακό τοπίο του μέλλοντος, αλλά και στο παράδειγμα του ΟΤΕ σε ό,τι αφορά τα ζητήματα Ανθρώπινου Δυναμικού.

Στην ομιλία της με τίτλο «From transformation to digital transformation» (από το μετασχηματισμό στον ψηφιακό μετασχηματισμό), η κα Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στις επαναστατικές τεχνολογίες (disruptive technologies), που φέρνει η ψηφιακή επανάσταση και αλλάζουν εκ βάθρων τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων, αλλά και την καθημερινότητα των ανθρώπων. «Καλούμαστε να διαπλεύσουμε αχαρτογράφητα νερά και να δημιουργήσουμε το περιβάλλον εργασίας του μέλλοντος, χωρίς να έχουμε κάποιον οδηγό για το πώς αυτό θα διαμορφωθεί και ποιές από τις τάσεις θα επικρατήσουν», σημείωσε αναφερόμενη στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις, που φέρνει η νέα ψηφιακή εποχή για το HR.

Η Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου ΟΤΕ, τόνισε ότι «το HR της νέας εποχής πρέπει να γίνει πολύ πιο ευέλικτο και λιγότερο συγκεντρωτικό. Πρέπει να επικεντρωνόμαστε στα σημαντικά χωρίς να αναλωνόμαστε σε διαδικασίες διαχείρισης. Η τεχνολογία μας βοηθά πολύ σε αυτό το κομμάτι, έτσι ώστε εμείς να δώσουμε έμφαση σε θέματα στρατηγικής και διαμόρφωσης του εργασιακού περιβάλλοντος στη νέα εποχή. Είναι καθήκον μας να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους και την επιχείρηση να αναπτυχθούν σωστά και να βρουν το ρόλο τους στην νέα ψηφιακή εποχή. Να καλλιεργήσουμε κουλτούρα καινοτομίας και πρωτοβουλίας. Με λίγα λόγια πρέπει να επανεφεύρουμε το ίδιο το HR».