Η Ericsson προμήθευσε λύση High-Speed Packet Access (HSPA) στην Cyta, τον κορυφαίο πάροχο υπηρεσιών ηλεκτρονικής επικοινωνίας στην Κύπρο.

ericssonΗ Cyta εισήγαγε εμπορικά την υπηρεσία “Mobile Broadband” τον Ιούλιο, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση από την Ericsson ενός έργου αναβάθμισης του δικτύου. Η λύση HSPA από την Ericsson έχει μειώσει τους χρόνους απόκρισης για τις διαδραστικές υπηρεσίες δεδομένων σε κινητά, ενώ θα αυξήσει σημαντικά τη χωρητικότητα του δικτύου στις περιφέρειες της Λευκωσίας και της Αμμοχώστου όπου η Ericsson παρείχε αρχικά το δίκτυο ασύρματης πρόσβασης 3G.  Λειτουργίες HSPA με δυνατότητα 7,2 Mbps υλοποιήθηκαν στο κέντρο της Λευκωσίας μέχρι το τέλος του 2008. Το έργο περιελάμβανε ασύρματη πρόσβαση HSPA, λειτουργικότητα δικτύου πυρήνα και υπηρεσίες υλοποίησης.


Ο κος Πανίκος Καλλένος, Διευθυντής Προγραμματισμού και Ανάπτυξης της Cyta, δήλωσε τα εξής: “Έχουμε μακροχρόνια σχέση με την Ericsson και η εταιρεία βελτίωσε σημαντικά το πακέτο προσφερόμενων υπηρεσιών μας. Στόχος μας ήταν να πάμε την αγορά τηλεπικοινωνιών της Κύπρου ένα βήμα μπροστά, με την εισαγωγή της υπηρεσίας κινητής ευρυζωνικής πρόσβασης. Η λύση HSPA της Ericsson μας επιτρέπει να προσφέρουμε καινοτόμες υπηρεσίες που θα βελτιώσουν την καθημερινή ζωή των πελατών μας”.


Ο κος Σπύρος Νικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson Ελλάς, δήλωσε τα εξής: “Με μεγάλη μας υπερηφάνεια ενισχύουμε την ήδη ισχυρή μας σχέση με την Cyta και υποστηρίζουμε την προσφορά της κινητής ευρυζωνικής πρόσβασης, με την προηγμένη τεχνολογία HSPA και τις υπηρεσίες ολοκλήρωσης που προσφέρουμε. Με το HSPA, οι πελάτες της Cyta θα επωφεληθούν από μια σειρά νέων υπηρεσιών πολυμέσων”.


Η Ericsson και η Cyta συνεργάστηκαν στενά από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 οπότε και η Ericsson παρείχε το πλήρες δίκτυο GSM της Cyta, το δίκτυο πυρήνα WCDMA, το μισό από το ασύρματο δίκτυο WCDMA καθώς και λύσεις IMS.


Με τη δυνατότητα αξιοποίησης της εγκατεστημένης βάσης δικτύων GSM/WCDMA, το HSPA είναι το κυρίαρχο πρότυπο για την κινητή ευρυζωνική πρόσβαση. Το HSPA έχει υλοποιηθεί εμπορικά σε 198 δίκτυα, κατανεμημένα σε 86 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η τεχνολογία παρέχει εξαιρετική δυνατότητα κλιμάκωσης, η υλοποίησή του γίνεται γρήγορα και με οικονομικά αποδοτικό τρόπο και είναι επωφελής για την κοινωνία καθώς βοηθά στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος.