«Τρελό» σενάριο αλλά ποιος το αποκλείει; Η Apple μας έχει συνηθίσει σε λιτά κόνσεπτ και designs: εδώ κοτζάμ τηλέφωνο έχει φτιάξει (και κατόπιν tablet) και αυτό έχει όλο κι όλο ένα κουμπί στην πρόσοψή του! Για φανταστείτε να μπορούσε να αφαιρέσει από το επόμενο iPhone μια ολόκληρη θύρα από τις δύο που διαθέτει! Η μία είναι αδύνατον να βγει απ’ την εξίσωση αφού εκτός από τη φόρτιση, εξυπηρετεί και στη μεταφορά δεδομένων από και προς υπολογιστή. Άρα τι μας μένει; Η θύρα ακουστικών, αυτή η κυκλικής διατομής 3,5 χιλιοστών.

Αν αναρωτιέστε πώς θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο και με ποιον τρόπο οι κάτοχοι της συσκευής θα ακούν μουσική και θα πραγματοποιούν κλήσεις μέσω hands-free μετά, η απάντηση είναι απλή: με τα ασύρματα ακουστικά (τύπου earbuds) που αναπτύσσει η Apple, «πατώντας» πάνω στην τεχνογνωσία και το αναγνωρισμένο brand name της Beats Audio. Εικάζεται πως θα περιλαμβάνουν μικρόφωνο με τεχνολογία “noise cancellation” που θα επιτρέπει στον χρήστη να χειρίζεται το iPhone και να αλληλεπιδρά με τη Siri –πέραν του να πραγματοποιεί κλήσεις φυσικά. Θα φορτίζουν μάλιστα απλά με την τοποθέτησή τους σε μία θήκη, όπως το Motorola Hint.

iphone-7-2

Η ερώτηση του εκατομμυρίου βέβαια, είναι αν τα ασύρματα αυτά ακουστικά θα έρχονται μαζί με το iPhone 7 ή ξεχωριστά, σαν επιπρόσθετα αξεσουάρ. Επί του παρόντος, το ενσύρματο hands-free του iPhone πλαισιώνει τη συσκευή με τον καταναλωτή να μη χρειάζεται να καταβάλλει κάτι έξτρα γι’ αυτό. Οι φήμες λένε όμως πως το εν λόγω σύστημα ακουστικών-μικροφώνου θα πωλείται έξτρα και πως στη συσκευασία θα περιλαμβάνεται ένα άλλο, κατώτερης ποιότητας (για τα… βασικά) που θα «κουμπώνει» στη θύρα Lightning. Βέβαια εφ’ όσον τα όσα κυκλοφορούν αποδειχθούν αληθή, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τη μπαταρία της συσκευής: με το Bluetooth να είναι ενεργοποιημένο για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μια μπαταρία σαν κι αυτή του iPhone 6s/6s Plus θα τελείωνε σε μισή μέρα!

Φυσικά οι προτάσεις της Apple δεν θα είναι οι μόνες για το iPhone 7: η συσκευή θα είναι συμβατή με κάθε Bluetooth hands-free που κυκλοφορεί στην αγορά, οπότε τουλάχιστον οι κάτοχοί της θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μέσα από μια τεράστια γκάμα προτάσεων.