Με ένα νέο βίντεο, η Samsung Electronics μας βάζει στα παρασκήνια για να δούμε την τεχνική ακρίβεια και την προηγμένη μηχανική πίσω από το Corning® Gorilla® Armor – ένα προηγμένο γυαλί ανθεκτικό στις γρατζουνιές και την αντανάκλαση που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για το Galaxy S24 Ultra.

Παρουσιάζοντας το τελευταίο παράδειγμα της καινοτόμου τεχνολογίας της Corning Incorporated, το βίντεο αποτυπώνει την αξιοσημείωτη οπτική, την εντυπωσιακή ανθεκτικότητα και την ευκρίνεια επόμενου επιπέδου της οθόνης.

Το Corning® Gorilla® Armor είναι αποτέλεσμα μιας απαιτητικής διαδικασίας που περιλαμβάνει την κάλυψη της επιφάνειας του γυαλιού με ειδικά ιόντα σε στρώματα νανομέτρων, με το καθένα από αυτά να είναι λεπτότερο από μια ανθρώπινη τρίχα. Το τελικό προϊόν είναι ένα υλικό υψηλής τεχνολογίας που μειώνει την αντανάκλαση έως και κατά 75%, καθιστώντας την οθόνη πιο ευανάγνωστη και ελαχιστοποιώντας την αντανάκλαση της οθόνης ακόμη και κάτω από το έντονο ηλιακό φως ή το «σκληρό» φωτισμό ενός εσωτερικού χώρου.

Χάρη σε αυτή τη διαδικασία η γυάλινη οθόνη παραμένει ανθεκτική, έτσι ώστε οι χρήστες του Galaxy S24 Ultra να απολαμβάνουν μεγαλύτερη προστασία από την καθημερινή φθορά που προκαλεί σταδιακά βλάβες στις οθόνες με την πάροδο του χρόνου. Σε εργαστηριακές δοκιμές της Corning, το Corning® Gorilla® Armor απέδειξε ότι ήταν περισσότερο από τέσσερις φορές πιο ανθεκτικό στις γρατζουνιές από ό,τι τα ανταγωνιστικά γυαλιά οθόνης που κατασκευάζονται από αργιλοπυριτικά άλατα[1].

Μια άλλη λεπτομέρεια που μπορεί να ενδιαφέρει τους χρήστες είναι ο τρόπος με τον οποίο η Corning κατασκευάζει αυτό το εξαιρετικό υλικό οθόνης σε ένα εξαιρετικά καθαρό περιβάλλον με συστήματα εναπόθεσης υπό κενό. Πρόκειται για την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Samsung για την κατασκευή ημιαγωγών.

Για περισσότερα από 50 χρόνια, η Samsung και η Corning συνεργάζονται για τη δημιουργία καινοτόμων υλικών οθόνης. Μάθετε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο.


[1] Το Corning® Gorilla® Armor ενσωματώνεται στην μπροστινή οθόνη του Galaxy S24 Ultra. Δοκιμασμένο σε γρατζουνιές σε σύγκριση με ανταγωνιστικό γυαλί κάλυψης από αργιλοπυρίτιο και σε δοκιμή αντανάκλασης σε σύγκριση με ένα τυπικό γυαλί. Οι ισχυρισμοί απόδοσης για το Corning® Gorilla® Armor βασίζονται σε εσωτερικές εργαστηριακές δοκιμές της Corning. Η πραγματική απόδοση ενδέχεται να διαφέρει.