Όσο περνά ο καιρός όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που κάνουν την πολυπόθητη μετάβαση στα Windows 10. Αλήθεια, στο νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, γνωρίζετε πώς ακριβώς θα αλλάξετε τη γλώσσα; Όχι αυτή του πληκτρολογίου αλλά τη γλώσσα του συστήματος, τη γλώσσα με την οποία τρέχουν τα Windows; Μην ανησυχείτε, η διαδικασία δεν είναι διόλου δύσκολη –κάθε άλλο!

allagi-glossas-windows-10

Από το μενού Έναρξη θα πάτε στα Settings (Ρυθμίσεις υπολογιστή). Εκεί βρείτε το Time & language (Ώρα και γλώσσα) και επιλέξτε το. Στα αριστερά, πηγαίνετε στη δεύτερη επιλογή το Region & language (Περιοχή και γλώσσα). Στο μενού που θα σας ανοίξει, θα δείτε τις γλώσσες που είναι εγκατεστημένες στο σύστημά σας, οπότε σε πρώτη φάση μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε κι άλλες.

allagi-glossas-windows-10-2

Αν πατήσετε σε μία εξ αυτών, θα δείτε ότι εμφανίζεται η επιλογή Set as default (Ορισμός ως κύριας). Αν την ενεργοποιήσετε, τότε αυτή θα είναι και η γλώσσα στην οποία θα τρέχουν τα Windows. Σε περίπτωση που προχωρήσετε στην αλλαγή σας, θα χρειαστεί να βγείτε από τον λογαριασμό σας (log off) και να ξαναμπείτε για να εφαρμοστούν οι νέες ρυθμίσεις.

allagi-glossas-windows-10-3

Δεν τελειώσατε όμως: πηγαίνετε στον Πίνακα Ελέγχου, βρείτε το Region (Περιοχή) και επιλέξτε το. Στο τρίτο tab, Administrative (Διαχείριση), πατήστε το πρώτο κουμπί, το Copy Settings (Αντιγραφή ρυθμίσεων) με την ασπίδα από δίπλα για να πάρει το σύστημά σας τη γλώσσα που ορίσατε σε κάθε του μενού, μήνυμα και λειτουργία.

Επανεκκινήστε το σύστημά σας και είστε πανέτοιμοι!