Μέλη του gi-Cluster συμμετέχουν στη Game Connection Europe και το πρώτο B2B networking event για την προώθηση της Ελληνικής Δημιουργικής Βιομηχανίας.

gi-Cluster-logoΣε δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις για τη δημιουργική βιομηχανία θα συμμετέχει το gi-Cluster στο τέλος του Οκτωβρίου στο Παρίσι, στην πρώτη οργανωμένη B2B αποστολή του Ελληνικού cluster επί Γαλλικού εδάφους, με στόχο τη σύναψη εμπορικών και ερευνητικών συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων και λοιπών φορέων.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη συμμετοχή στη διεθνή έκθεση Game Connection Europe 2015, που πραγματοποιείται 28 έως 30 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Pavillon Porte de Versailles, όπου με παρουσία ελληνικών booths των εταιρειών Internet Q, Lazyland και Paspartu, καθώς και του Corallia, ως φορέα αρωγού του gi-Cluster, θα παρουσιαστούν ελληνικά προϊόντα και καινοτομίες του κλάδου των ψυχαγωγικών και δημιουργικών τεχνολογιών και εφαρμογών και θα επιχειρηθεί η προσέλκυση στρατηγικών επιχειρηματικών συνεργατών από όλο τον κόσμο.

 

Παράλληλα, η συμμετοχή σε παράπλευρες συνεδρίες και “master classes”, που διοργανώνονται θα δώσουν την ευκαιρία δικτύωσης με αναγνωρισμένους επαγγελματίες του κλάδου.

 

Παράλληλα, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα το πρώτο B2B networking event μεταξύ του gi-Cluster και του Cap Digital, του μεγαλύτερου ίσως ευρωπαϊκού cluster ψηφιακού περιεχομένου και υπηρεσιών, με σκοπό την ενίσχυση των Ελληνογαλλικών εμπορικών σχέσεων σε αυτόν τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο τομέα της παγκόσμιας οικονομίας. Επιπρόσθετα, στο περιθώριο της εκδήλωσης αυτής θα λάβει χώρα και η επίσημη αναγγελία και έναρξη του Προγράμματος «gi-Cluster Ambassador» στο πλαίσιο του οποίου θα ενταχθούν και πρόσθετες δράσεις και πρωτοβουλίες για τη σύνδεση των δύο χωρών στον τομέα της δημιουργικής οικονομίας.

 

Σχετικά με τις επικείμενες δράσεις αλλά και τη διασύνδεση του gi-Cluster με την αγορά της Γαλλίας, ο Δρ. Νίκος Βογιατζής, Chief Development & Operations Officer του Corallia και μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου του gi-Cluster ανέφερε σχετικά: «H ενίσχυση των Ελληνογαλλικών εμπορικών δράσεων μέσα από τη γεφύρωση των σχέσεων των μελών σε διεθνές επίπεδο αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για το gi-Cluster. Πρόκειται για μια προσπάθεια που ήδη αποφέρει καρπούς τόσο στο πεδίο της προώθησης των ελληνικών επιχειρήσεων στη γαλλική αγορά, όσο και στο επίπεδο δημιουργίας αλυσίδας αξίας μεταξύ των δύο χωρών, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη διεθνώς ανταγωνιστικών προϊόντων με ισχυρή ευρωπαϊκή ταυτότητα».