Το Papaki.gr ανακοίνωσε την έναρξη περιόδου προ-κατοχύρωσης για τα gTLDs τα οποία αναμένεται να είναι διαθέσιμα προς κανονική κατοχύρωση εντός του 2013.


New tlds_PapakiΟι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν και να προ-κατοχυρώσουν δωρεάν (www.papaki.gr/ntlds) τα TLDs της επιλογής τους μέσα από το papaki.gr. Για τη διαδικασία προ-κατοχύρωσης των νέων gTLDs θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, αλλά η τελική αγορά και κατοχύρωση δεν είναι δεσμευτική για τον χρήστη.


Τα 983 νέα tlds αναμένεται να είναι διαθέσιμα προς κανονική κατοχύρωση εντός του 2013, σύμφωνα με ενημέρωση της ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers). Στην λίστα των νέων TLDs περιλαμβάνονται σημαντικές καταλήξεις όπως: .web, .shop, .site, .hotel, .music, .one, .blog, .eco, .sport, .love, κλπ. οι οποίες θα δώσουν την ευκαιρία στις επιχειρήσεις και τους απλούς χρήστες να επιλέξουν προς κατοχύρωση κάποια από τα χιλιάδες σημαντικά keywords που θα είναι πλέον διαθέσιμα.


Η απελευθέρωση των domain names αναμένεται να επηρεάσει τόσο τους μεμονωμένους χρήστες όσο και τις επιχειρήσεις, αυξάνοντας τις επιλογές, την καινοτομία και τον ανταγωνισμό. Ο τρόπος που οι χρήστες αναζητούν πληροφορίες online πρόκειται να αλλάξει ενώ οι επιχειρήσεις θα έχουν νέες ευκαιρίες προκειμένου να διαχειριστούν και να προωθήσουν την online παρουσία τους.


Τα νέα gTLDs δίνουν στις εταιρείες την ευκαιρία να αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στην εταιρική τους εικόνα στο Διαδίκτυο και να ενισχύσουν την προβολή τους σε αυτό. Καταλήξεις όπως. eco και .green για παράδειγμα, δίνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τον προσανατολισμό και την κουλτούρα της εταιρείας.


Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα tlds μπορείτε να βρείτε στην σελίδα http://www.papaki.gr/ntlds.