Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της OTEAcademy στο Μαρούσι, το πρώτο Firefox OS App Day στην Ελλάδα.


firefox os app dayΤο ολοήμερο event διοργανώθηκε ταυτόχρονα σε 23 πόλεις του κόσμου. Αφορμή ήταν το λανσάρισμα του νέου λειτουργικού συστήματος της Mozilla, Firefox OS, το οποίο χρησιμοποιεί ανοιχτή αρχιτεκτονική λογισμικού, όπως και το ομώνυμο πρόγραμμα πλοήγησης στο internet.


Οι 250 συμμετέχοντες αφού ενημερώθηκαν από τους ανθρώπους του Mozilla Project για το νέο λειτουργικό, είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν και να αναπτύξουν τις πρώτες τους web mobile εφαρμογές.


Κυριάρχησαν ο ενθουσιασμός, η δημιουργικότητα αλλά και οι πολύ υψηλές ταχύτητες στο διαδίκτυο. Η OTEAcademy προκειμένου να διασφαλίσει την επιτυχημένη διεξαγωγή του event, διέθεσε στους διοργανωτές δυνατότητα πρόσβασης χωρητικότητας 1 GBps. Η υψηλών προδιαγραφών δικτυακή υποδομή της OTEAcademy είχε σαν αποτέλεσμα την απρόσκοπτη πρόσβαση στο διαδίκτυο για 250 χρήστες ταυτόχρονα.


Τα videos από το Firefox OS App Day είναι διαθέσιμα στα links που ακολουθούν: https://www.youtube.com/watch?v=T1chtQ7Ivig
https://www.youtube.com/watch?v=B6Z8-1MzPcE