Το ΑΙΤ υποστηρικτής του Πανελλαδικού Διαγωνισμού «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2012», του ΣΕΝ/JA Greece.


ait_425xΣτις εγκαταστάσεις του μη κερδοσκοπικού ινστιτούτου τεχνολογίας AIT πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Ιουνίου για δεύτερη χρονιά ο τελικός πανελλαδικός διαγωνισμός «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2012», του Σωματείου «Επιχειρηματικότητα Νέων / Junior Achievement Greece.


Στο διαγωνισμό παρουσιάστηκαν οι 10 καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες των μαθητών λυκείων της χώρας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Μετά από την παρουσίαση των «Εικονικών Επιχειρήσεων», η επιτροπή επέλεξε τις καλύτερες.


To πρώτο βραβείο καλύτερης επιχειρηματικής ιδέας πήρε η μαθητική ομάδα από τα εκπαιδευτήρια Ι.Μ Παναγιωτόπουλος, με την επιχείρηση τους “GRINN A.E”. Τα παιδιά παρουσίασαν έναν καινοτόμο και άκρως οικολογικό ηλιακό φορτιστή. Η ομάδα “GRINN A.E” θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2012» που διοργανώνει το Junior Achievement Europe (JA–YE Europe) στις 19-22 Ιουλίου 2012 στο Βουκουρέστι.


Το ΑΙΤ είναι βασικός υποστηρικτής του Σωματείου «Επιχειρηματικότητα Νέων / Junior Achievement Greece και του Προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση». Ως μέρος της υποστηρικτικής του δραστηριότητας το ΑΙΤ προσέφερε στην νικήτρια ομάδα μία πλήρη υποτροφία για το 3ετές προπτυχιακό πρόγραμμα «Bachelor of Science in Computer Engineering». Επίσης στις διακριθείσες ομάδες δόθηκαν 5 υποτροφίες για το θερινό σχολείο Meet your Future του ΑΙΤ από την Interamerican.


Το δεύτερο βραβείο έλαβε η μαθητική ομάδα από το ΕΠΑΛ Καλλονής, Μυτιλήνη με την επιχείρηση τους “ΚalloniAgroCom”.


Στη τρίτη θέση ισοβάθμησαν οι μαθητικές επιχειρήσεις “ΜusterPeace” και “SmartPack Co” από και το Α’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού και το Κολλέγιο Ψυχικού αντίστοιχα.