Dell_EqualLogic_PS6100_PS4100

Οι νέες αποθηκευτικές πλατφόρμες Dell EqualLogic επεκτείνουν την ηγετική θέση της Dell σε υποδομές εικονικής αποθήκευσης δικής της πνευματικής ιδιοκτησίας.

• Προσφέρει στους πελάτες έως 60% βελτίωση απόδοσης σε τυπικά φορτία εργασίας σε σχέση με τις συστοιχίες προηγούμενης γενιάς σε μικρότερο χώρο (footprint)
• Οι νέες αποθηκευτικές λύσεις Dell EqualLogic, Compellent και PowerVault ισχυροποιούν την ενοποίηση με την πλατφόρμα VMware και κορυφαίες τεχνολογίες υποδομών cloud και εικονικοποίησης (virtualization)
• H αποθήκευση Dell Fluid Data αποκτάει ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς πελάτες και συνεργάτες απολαμβάνουν τα οφέλη μιας ιδιαίτερα ενοποιημένης, εικονικοποιημένης (virtualized) και κλιμακούμενης αρχιτεκτονικής σχεδιασμένης για το αυριανό data center


Η Dell ανακοίνωσε τις νέες αποθηκευτικές λύσεις Dell EqualLogic με σημαντικές βελτιώσεις στο υποστηρικτικό λογισμικό που τις συνοδεύει για να βοηθήσει τους πελάτες να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις διαχείρισης δεδομένων των ολοένα και περισσότερο δυναμικών και virtualized data centers τους. Η εταιρία επίσης ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες της ενοποίησής για όλη τη σειρά αποθηκευτικών συστημάτων με την επερχόμενη πλατφόρμα virtualization και υποδομής cloud VMware vSphere® 5.


Οι ανακοινώσεις αυτές αποτελούν ένα ακόμη ορόσημο στη συνεχή εξέλιξη των λύσεων Dell Fluid Data, που έχουν σχεδιαστεί να βοηθούν τους πελάτες να διαχειρίζονται πιο αποδοτικά τις πολύτιμες επιχειρησιακές τους πληροφορίες σε εικονικοποιημένα data centers.


«Οργανισμοί όλων των μεγεθών συνεχίζουν να θέτουν ως προτεραιότητα τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των συστημάτων IT, βελτιώνοντας την απόκριση του IT στις επιχειρησιακές απαιτήσεις. Η ακόμα μεγαλύτερη αξιοποίηση της τεχνολογίας virtualization είναι βασικό στοιχείο σε αυτές τις προσπάθειες και η εφαρμογή ευέλικτων και έξυπνων αποθηκευτικών συστημάτων είναι συχνά το κλειδί τις επιτυχίας,» αναφέρει ο Richard Villars, vice president , storage και Στρατηγικών IT της IDC. «Η Dell συνεχίζει την επένδυση σε εξελιγμένες αλλά ταυτόχρονα ελκυστικές σε κόστος λύσεις αποθήκευσης σε συνδυασμό με μια συνεχιζόμενη επέκταση του οργανισμού υπηρεσιών και λύσεων, και θέτει την εταιρία σε μια ισχυρή θέση για να βοηθήσει τους οργανισμούς ΙΤ να αξιοποιήσουν στο έπακρο το data center τους σήμερα και στο μέλλον.»


Η Νέα Αποθηκευτική Πλατφόρμα Dell EqualLogic Επεκτείνει την Αρχιτεκτονική Fluid Data


Η Dell ανακοίνωσε τις οικογένειες των EqualLogic PS6100 και PS4100 virtualized IP-based αποθηκευτικών συστημάτων για να εξυπηρετήσει τις αυξανόμενες ανάγκες αποθήκευσης των πελατών της. Με τη νέα έκδοση λειτουργικού (firmware) 5.1 των Dell EqualLogic, η Dell προσφέρει στους πελάτες της πλήρη ενοποίηση με τα υπάρχοντα περιβάλλοντα χωρίς downtime. Αυτό βοηθάει τους πελάτες να εστιάσουν στη διαχείριση της αποθήκευσης και όχι στην χειροκίνητη διαδικασία της αναβάθμισης της υποδομής.


Οι οικογένειες Dell|EqualLogic PS6100 και PS4100 υποστηρίζουν δίσκους 2,5 ιντσών παρέχοντας μεγαλύτερη πυκνότητα που επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύσουν περισσότερες πληροφορίες σε λιγότερο χώρο. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να κερδίσουν μέχρι 60% βελτίωση απόδοσης σε τυπικό φόρτο εργασίας με τις σειρές EqualLogic PS σε σχέση με προηγούμενες γενιές συστοιχιών EqualLogic.1


Οι συστοιχίες της σειράς EqualLogic PS, ανεξαρτήτως γενιάς, συνεργάζονται για να αυτοματοποιήσουν την διαχείριση δεδομένων, ισορροπούν τον φόρτο εργασίας κατά μήκος όλων των πόρων και επεκτείνονται για να αντιμετωπίσουν αυξανόμενες ανάγκες αποθήκευσης. Η Dell παρέχει αυτές τις δυνατότητες χωρίς να απαιτεί από τους πελάτες να αντικαταστήσουν τα περιβάλλοντα αποθήκευσής τους σε κάθε κύκλο αναβαθμίσεων όπως θα γινόταν με άλλους κατασκευαστές. Οι καινούργιες συστοιχίες περιλαμβάνουν:

• Σειρά EqualLogic PS4100 —ιδανική για μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή περιφερειακά γραφεία / υποκαταστήματα με αυξανόμενες ανάγκες αποθήκευσης. Τα SANs υποστηρίζουν μέχρι 36 ΤΒ σε μια συστοιχία και 72 ΤΒ σε μια ομάδα (group), μπορούν να κλιμακωθούν παράλληλα με τις ανάγκες αποθήκευσης με την προσθήκη συστοιχιών PS4100 ή PS6100 σε ένα EqualLogic group.

• Σειρά EqualLogic PS6100 —σχεδιασμένες να παρέχουν στις μεσαίες επιχειρήσεις ένα κλιμακούμενο περιβάλλον αποθήκευσης, μέχρι 72ΤΒ σε μια συστοιχία και 1.2PB σε ένα group, που μπορεί εύκολα να αποτελείται από δίσκους υψηλής απόδοσης ή / και μεγάλης χωρητικότητας. Η οικογένεια PS6100 είναι ιδανική για πελάτες που αναζητούν μια λύση αποθήκευσης για την υποστήριξη των αναγκών ενός εκτεταμένου εικονικοποιημένου περιβάλλοντος data center όπου η προστασία των εικονικών μηχανών, εφαρμογών και δεδομένων είναι κρίσιμες.


Με το πρόσφατα επανασχεδιασμένο, συμπαγούς μορφής, PS6100 οι πελάτες μπορούν να πετύχουν την ίδια επίδοση για τον τυπικό φόρτο εργασίας τους χρησιμοποιώντας το μισό αριθμό συστοιχιών και να έχουν 50% περισσότερο χώρο επέκτασης σε σχέση με προηγούμενες γενιές συστοιχιών EqualLogic. 2


H Dell έχει επίσης ξεκινήσει την διάθεση του νέου EqualLogic FS7500, της πιο πρόσφατης λύσης NAS της εταιρίας που συνεργάζεται με τις συστοιχίες EqualLogic σειρά PS για να προσφέρει τη μοναδική ενοποιημένη πλατφόρμα αποθήκευσης που κλιμακώνεται σε οριζόντια διάταξη (scale-out) για μεσαίου / μεγάλου μεγέθους υλοποιήσεις. Το FS7500 χρησιμοποιεί το σύστημα αρχείων Dell Scalable File System, που προσφέρει αρκετά προηγμένα χαρακτηριστικά, ανάμεσα στα οποία η παρακολούθηση της μνήμης cache, η εξισορρόπηση φόρτου και η υποστήριξη multi-threading για ταχύτερη Ι/Ο λειτουργία.


Η Dell και η VMware συνεργάζονται και προσφέρουν τις κορυφαίες στον κλάδο ενοποιημένες λύσεις


Η Dell και η VMware έχουν επεκτείνει τη στρατηγική συνεργασία τους την προηγούμενη δεκαετία, συνεργαζόμενες στη σχεδιαστική ενοποίηση και την ανάπτυξη λύσεων από την πρώτη παρουσίαση των τεχνολογιών virtualization. Καθώς τα εικονικά περιβάλλοντα των πελατών έχουν επεκταθεί, η Dell και η VMware έχουν συνεργαστεί για να αναπτύξουν συγκεκριμένες συνθέσεις για υποδομές αποθήκευσης όπως τα VMware vSphere® Storage APIs για Ενοποίηση Συστοιχιών και έχουν παρουσιάσει data center υψηλής εικονικοποίησης και λύσεις αποθήκευσης για να ανταποκριθούν σε ανάγκες πελατών.


Για παράδειγμα, η πιο πρόσφατη έκδοση του firmware EqualLogic, 5.1, δίνει τη δυνατότητα για δυναμική εκχώρηση πόρων για το VMware vSphere, ώστε να βοηθήσει τους χρήστες να εξοικονομήσουν πολύτιμο χρόνο κατά τη διάρκεια ανάκτησης του συστήματός τους μετά από καταστροφή και να τους βοηθήσει να μειώσουν τον κίνδυνο πιθανής απώλειας δεδομένων. Η Dell είναι ένας από τους μεγαλύτερους συνεργάτες παγκοσμίως της VMware, γεγονός που παρέχει τη δυνατότητα στην εταιρία να αντιμετωπίσει με μοναδικό τρόπο τις ανάγκες αποθήκευσης των πελατών σε εικονικά (virtualized) φορτία.


Σε υποστήριξη του αναμενόμενου VMware vSphere 5, η Dell παρουσίασε μια καινούργια σειρά συγκεκριμένων βελτιώσεων VMware για τους πελάτες με αποθηκευτικές λύσεις Dell EqualLogic, Dell Compellent και Dell PowerVault. Οι βελτιώσεις αυτές θα παρουσιαστούν μέσα στα επόμενα τρίμηνα και περιλαμβάνουν:

• Εργαλεία Dell EqualLogic Host Integration για το VMware 3.1 — παρέχουν στους πελάτες καλύτερη διαχείριση και εκμετάλλευση των υποδομών αποθήκευσης καθώς και βελτιωμένη απόδοση και διαθεσιμότητα μέσω ενοποίησης με τα VMware vSphere 5, VMware vSphere Storage APIs for Storage Awareness, VMware Storage Distributed Resource Scheduler (SDRS), και τον VMware vCenter Site Recovery Manager™ 5.

• Τον Dell Compellent Storage Replication Adapter για τον VMware vCenter Site Recovery Manager 5 — υποστηρίζει αυτοματοποιημένη επαναφορά από καταστροφή και επιπλέον αυτοματισμούς για προγραμματισμένες μεταφορές δεδομένων και προγραμματισμένες διακοπές στη λειτουργία των συστημάτων. Η Dell επίσης ανανεώνει την υποστήριξη του Compellent plug-in για το VMware vSphere 5 για να βοηθήσει τους πελάτες να συνδέσουν πιο εύκολα τα περιβάλλοντα αποθήκευσης Compellent που διαθέτουν με virtualized πόρους.

• Το Dell PowerVault Integration με το VMware vSphere 5 — προσθέτει πιστοποίηση και παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες να διαχειριστούν πολλαπλές αποθηκευτικές συστοιχίες των σειρών PowerVault MD3200/ MD3600 από έναν VMware vCenter Server χρησιμοποιώντας το vCenter Plugin για τον Dell PowerVault MD. Οι αποθηκευτικές συστοιχίες Dell PowerVault MD (iSCSI και Fibre Channel) υποστηρίζουν επίσης VMware vSphere Storage APIs για μεγαλύτερη συνεργασία με τα συστήματα αποθήκευσης. Οι σειρές PowerVault MD3600f/MD3620f αποθηκευτικών συστοιχιών υποστηρίζουν τους VMware vCenter Site Recovery Manager 4.1 και 5 χρησιμοποιώντας τον Dell PowerVault Storage Replication Adapter (SRA).


Οι νέες βελτιώσεις λογισμικού προσφέρουν δυνατότητες που συναντώνται σε υποδομές οργανισμών με πολύ μεγάλες απαιτήσεις ενώ ταυτόχρονα διαθέτουν φιλικό και απλό περιβάλλον διαχείρισης


Η Dell παρουσίασε πρόσφατα επιπρόσθετες δυνατότητες για να βοηθήσει τους πελάτες να κατανοήσουν καλύτερα το περιβάλλον αποθήκευσής τους και να ενσωματώσουν καλύτερα τις λύσεις virtualization της Microsoft. Προσφέροντας ολοκληρωμένο λογισμικό που περιλαμβάνει τα πάντα, η πλατφόρμα EqualLogic διατηρεί την ευκολία διαχείρισης καθώς κλιμακώνεται το σύστημα. Νέες λύσεις που φέρνουν επιχειρησιακής κλάσης λειτουργικότητα σε μικρότερες υποδομές περιλαμβάνουν:


• Λογισμικό Dell EqualLogic SAN Headquarters 2.2— περιλαμβάνει βελτιωμένη διαχείριση υποδομών αποθήκευσης που βρίσκονται σε διαφορετικά γεωγραφικά. Η λύση παρέχει συνεχείς διαγνωστικές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για να δώσει την δυνατότητα στους πελάτες να βελτιστοποιήσουν το σύστημά τους για αποδοτικότητα και επιδόσεις.
• Εργαλεία Dell EqualLogic Host Integration για Microsoft 4.0 — επανασχεδιασμένα για να βελτιώσουν τη χρηστικότητα με νέα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας δεδομένων σε κεντρικό επίπεδο και της πιο αποτελεσματικής διαχείρισης πολλαπλών Microsoft hosts και εικονικών μηχανών. Ενισχυμένη υποστήριξη Clustered Shared Volume (CSV) σχεδιασμένη για να διασφαλίζει την προστασία δεδομένων για τα CSV’s και να βελτιώσει τη χρησιμοποίηση της χωρητικότητας.


Δηλώσεις:

“Οι νέες δυνατότητες της EqualLogic σηματοδοτούν ένα σημαντικό βήμα στην εξέλιξη της αρχιτεκτονικής Fluid Data της Dell και επεκτείνουν την ηγετική θέση της Dell σε virtualized IP-based λύσεις αποθήκευσης που είναι εύκολες στη διαχείριση”, αναφέρει ο Darren Thomas, vice president και general manager, Dell Enterprise Storage. «Οι νέες αποθηκευτικές συστοιχίες και τα εργαλεία virtualization μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες μας να λειτουργήσουν εξαιρετικά βελτιστοποιημένα και αποδοτικά data centers, αυτοματοποιώντας τη διαμόρφωση και βελτιώνοντας τις επιδόσεις, χωρίς να επιβάλλονται ριζικές αναβαθμίσεις του εξοπλισμού.”


“Η VMware και η Dell έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι η ενοποίηση των υποδομών αποθήκευσης και των εικονικών περιβαλλόντων μπορεί να έχει δραματικές επιπτώσεις στην ικανότητα ενός πελάτη να αυξήσει την ευελιξία του, ενώ βελτιώνει την διαχείριση του ΙΤ”, αναφέρει ο Narayan Venkat, vice president, product management, storage, VMware. “Οι κοινές μας προσπάθειες για τη σχεδιαστική ενοποίηση των λύσεων αποθήκευσης της Dell με την πλατφόρμα VMware συνεχίζουν να βοηθούν τους πελάτες να αναπτύξουν τα περιβάλλοντά τους, να καλύψουν τις ανάγκες των επιχειρήσεών τους, και να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά τις επιχειρησιακές ανάγκες, χωρίς να προσθέτουν πολυπλοκότητα ή κόστος.”


“Κάθε μικρή ή μεσαία επιχείρηση μπορεί να επιτύχει πολλά με τη σωστή τεχνολογία,» αναφέρει ο Jonathan Franconi, ο διαχειριστής του δικτύου και συντονιστής της τεχνολογίας, Guard Insurance Group. «Έχουμε εικονικοποιήσει περίπου 113 εφαρμογές, το οποίο αντιπροσωπεύει το 95 % της υποδομής μας, με τεχνολογία Dell και VMware. Οι επιχειρηματικές μας δραστηριότητες εξαρτώνται από την αξιοπιστία του δικτύου ΙΤ μας, και με μια εικονική υποδομή μπορούμε να προστατεύσουμε καλύτερα τα δεδομένα μας και να επιτύχουμε υψηλή διαθεσιμότητα με τα συστήματα αποθήκευσης Dell EqualLogic και τους Dell PowerEdge servers. ”


«Με την τελευταία γενιά των Dell EqualLogic PS, η Dell επεκτείνεται στα πρότυπα αποθήκευσης που έχει θέσει για τη μεσαία αγορά όσον αφορά στην ευκολία χρήσης, την αξιοπιστία και τις επιδόσεις», αναφέρει ο Steve Bishop, Chief Technology Officer, της VeriStor Systems, που έχει έδρα στην Ατλάντα και είναι μεταπωλητής Dell PartnerDirect. «Αυτή η νέα σειρά αποθηκευτικών συστοιχιών συνεχίζει να ενσωματώνεται απόλυτα με το περιβάλλον VMware και στηρίζεται στην καινοτόμο πλατφόρμα Dell EqualLogic την οποία εμπιστευόμαστε για όλες τις εφαρμογές εικονικής υποδομής της μεσαίας αγοράς μας καθώς και για τις αυξανόμενες cloud-based υπηρεσίες μας αποκατάστασης μετά από καταστροφή.”


Διαθεσιμότητα:

• Οι σειρές Dell EqualLogic PS4100 και PS6100 Series και EqualLogic FS7500 είναι διαθέσιμες άμεσα.
• Τα εργαλεία Dell EqualLogic Host Integration για VMware 3.1, τα εργαλεία Dell EqualLogic Host Integration για το Microsoft 4.0, και το λογισμικό SAN Headquarters 2,2 είναι σε δοκιμαστική έκδοση τώρα και έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν επίσημα εντός του έτους. Οι συγκεκριμένες εφαρμογές και τα εργαλεία είναι διαθέσιμα χωρίς επιπλέον χρέωση για τους πελάτες EqualLogic με έγκυρα συμβόλαια υποστήριξης.
• Οι βελτιώσεις λογισμικού PowerVault έχουν προγραμματιστεί για το Σεπτέμβριο του 2011, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση για τους υφιστάμενους πελάτες.