Εκδήλωση δημιουργικού προβληματισμού με κορυφαία στελέχη της αγοράς από τη SAP Hellas και τον Ελληνικό Σύλλογο Αποφοίτων του London Business School.

sapΗ SAP Hellas και ο Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων του London Business School συνδιοργάνωσαν τη θεματική εκδήλωση “The Great Challenge: Finance, Technology and Economic Policy”, στις 4 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη, προσελκύοντας περίπου 350 ανώτερα και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων που είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις τοποθετήσεις σημαντικών ομιλητών και εν συνεχεία να ανταλλάξουν απόψεις για τις μεγάλες οικονομικές και επιχειρηματικές προκλήσεις της ελληνικής πραγματικότητας.


Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος James Galbraith, Καθηγητής του Πανεπιστήμιου του Τέξας, ο οποίος παρουσίασε τη δική του οπτική για την ελληνική και τη διεθνή κρίση και τις προεκτάσεις της. Αναφερόμενος στο ξεκίνημα της κρίσης στις Η.Π.Α. και στο χρηματοπιστωτικό κλάδο, ο κύριος Galbraith εστίασε σε διάφορες πτυχές της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης, δίνοντας έμφαση στην ανάλυση των πολιτικών που υλοποιούνται και στο αν τελικά εξυπηρετούν ή όχι την προσδοκώμενη ανάκαμψη. Ταυτόχρονα, ανέδειξε τους συστημικούς κινδύνους που ελλοχεύουν τη δεδομένη χρονική στιγμή, παρουσιάζοντας ιδέες για το πώς η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στη δημοσιονομική διαχείριση, αλλά και στην υλοποίηση πολιτικών που μπορούν να δημιουργήσουν νέα μοντέλα και εργαλεία οικονομικής προσαρμογής και ανάπτυξης, πιθανώς διαφορετικά σε σχέση με τα υπάρχοντα.


Παράλληλα, κορυφαία στελέχη της ελληνικής αγοράς συμμετείχαν σε ένα πάνελ συζήτησης γύρω από την τρέχουσα κατάσταση και την αλλαγή της Ελλάδας μετά την κρίση. Συγκεκριμένα, ο κύριος Κώστας Μπακούρης, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε. και Πρόεδρος της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς», επικεντρώθηκε στην αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας τόσο στην επιχειρηματική δραστηριότητα, όσο και στην αλλαγή του λειτουργικού μοντέλου του Κράτους, στη βελτίωση των σχέσεων κράτους-πολιτών και στην εμπέδωση των ιδεών της διαφάνειας και της δικαιοσύνης σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Ο κύριος Μπακούρης επεσήμανε ότι η «μεταμόρφωση» της Ελλάδας είναι μονόδρομος, τονίζοντας ότι οι εξελίξεις που δρομολογούνται για το άμεσο και το μακροπρόθεσμο μέλλον, απαιτούν ρεαλιστική θεώρηση και δέσμευση στην αλλαγή της νοοτροπίας του κράτους, των επιχειρήσεων και των πολιτών.


Επιπλέον, ο κύριος Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και απόφοιτος του London Business School, επικεντρώθηκε στην ανάγκη για ένα μικρότερο και πιο ευέλικτο κράτος, γεγονός που μπορεί να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας, αλλά και να μετατοπίσει το επίκεντρο της συζήτησης από τη διαχείριση του χρέους, στην προώθηση της ανάπτυξης.


Τέλος, ο κύριος Βασίλης Κάτσος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Φαρματέν Α.Ε.Β.Ε, αναφέρθηκε στην ανάγκη περιορισμού της κρίσης με βάση πρακτικές λύσεις που θα απελευθερώσουν το παραγωγικό δυναμικό του ιδιωτικού τομέα, επιτρέποντας τη στροφή σε εξωστρεφείς δραστηριότητες. Ταυτόχρονα, ο κύριος Κάτσος σημείωσε την ανάγκη για καινοτόμες προσεγγίσεις – είτε σε όρους τεχνολογικούς, είτε σε όρους διαχειριστικούς – οι οποίες είναι αναγκαίες για την «επόμενη μέρα» στην Ελλάδα.


Η εκδήλωση “The Great Challenge: Finance, Technology and Economic Policy” διοργανώθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη της εφημερίδας Το Βήμα και της Olympic Air.