Αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς στον Οργανισμό φέρεται να ζητά η γερμανική πλευρά, ενόψει της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.


megaro_ote_220Αναμένεται να υπάρξουν αντιδράσεις από τους εργαζόμενους καθώς πλέον και η επιλογή των μετατάξεων φαίνεται ότι ανοίγει «παράθυρο» για απολύσεις μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ρασκούση πως για να υπάρχει διαφάνεια και αξιοκρατία, τον ρόλο της αξιολόγησης των υπό μετάταξη υπαλλήλων από τις ΔΕΚΟ στον στενό δημόσιο τομέα θα αναλάβει και θα εγγυηθεί το ΑΣΕΠ.


Πάντως είναι πλέον δεδομένο ότι οι Γερμανοί θα ζητήσουν επιτακτικά μία λύση που θα οδηγήσει σε μείωση του εργασιακού κόστους στον Οργανισμό που έχει ανέλθει στα ίδια επίπεδα με αυτά πριν την μεγάλη εθελουσία έξοδο του 2005 όπου αποχώρησαν από τον Οργανισμό πάνω από 5.000 άτομα.


Σημειώνεται ότι με τις παρούσες συνθήκες που επικρατούν, η διοίκηση του ΟΤΕ δεν μπορεί να μειώσει το κόστος προσωπικού στο μέσο όρο της Ευρώπης, που είναι περί το 25% ενώ για τον Οργανισμό αποτελεί το 46% του συνολικού κόστους λειτουργίας του και αντιστοιχεί στο 35,3% των εσόδων του και το 2010 ανήλθε σε 766 εκατ. ευρώ.


Άλλο ένα «αγκάθι» αποτελεί και το ρυθμιστικό περιβάλλον καθώς όπως έχουν τονίσει στελέχη της DT, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών είναι η πιο αυστηρή που έχουν συναντήσει ποτέ. Δεν είναι τυχαίο ότι αν και ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας, A. Leigers, ξεκαθάρισε ότι η DT θα σεβαστεί τη συμφωνία μετόχων με το ελληνικό δημόσιο και θα προχωρήσει στην εξαγορά της δεύτερης option του 10% όταν η κυβέρνηση αποφασίσει να την ενεργοποιήσει, υπογράμμισε ότι η γερμανική επιχείρηση δεν σχεδιάζει να αγοράσει επιπλέον μετοχές του ΟΤΕ από την αγορά.