Η Nikon ανακοινώνει ότι η παραγωγή εναλλάξιμων φακών NIKKOR για SLR φωτογραφικές μηχανές, ξεπέρασε τα 60 εκατομμύρια τεμάχια.


Nikkor LensesΗ Nikon γιορτάζει ένα σημαντικό ορόσημο, την παραγωγή 60 εκατομμυρίων εναλλάξιμων φακών NIKKOR. Το νούμερο αυτό αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα της 50ετούς δέσμευσης της Nikon στην παραγωγή και διάθεση του καλύτερου δυνατού εξοπλισμού στους επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους.


Πέντε εκατομμύρια φακοί παράχθηκαν μόνο τους τελευταίους επτά μήνες, από τη στιγμή δηλαδή που η συνολική παραγωγή των φακών NIKKOR έφτασε τα 55 εκατομμύρια τεμάχια, τον Αύγουστο του 2010. Από τότε, η Nikon συνέχισε να διευρύνει τη γκάμα προϊόντων της με την παρουσίαση έξι νέων φακών NIKKOR για SLR φωτογραφικές μηχανές με φορμά FX και DX. Οι έξι νέοι φακοί που ικανοποιούν τις ανάγκες ενός ευρέους φάσματος φωτογράφων, έγιναν γρήγορα δημοφιλείς και οδήγησαν την παραγωγή στο να ξεπεράσει τις προσδοκίες.


Φακοί NIKKOR που κυκλοφόρησαν από τον Αύγουστο 2010:
AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR (κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο 2010)
Φακός με τεράστια αναλογία zoom μεγέθυνσης περίπου 10.7× που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εστιακών αποστάσεων από την ευρεία γωνία 28 mm έως τη γωνία τηλεφωτογραφίας 300 mm. Εφοδιασμένος με το VR II, το προηγμένο σύστημα απόσβεσης κραδασμών της Nikon, ο φακός παρέχει σταθεροποίηση της εικόνας ισοδύναμη με μείωση της ταχύτητας κλείστρου περίπου τεσσάρων στοπ. Αυτός ο φακός είναι συμβατός με μηχανές με φορμά FX.


AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G (κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο 2010)
Ένας γρήγορος, μεσαίος τηλεφακός σταθερής εστιακής απόστασης που προσφέρει ένα ευχάριστο θάμπωμα των χαρακτηριστικών και ανώτερη ανάλυση. Με εστιακή απόσταση 85 mm και γρήγορο μέγιστο διάφραγμα f/1.4, αυτός ο φακός είναι συμβατός με μηχανές με φορμά FX.


AF-S DX NIKKOR 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR (κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο 2010)
Ένας τηλεφακός υπερ-zoom, μεγέθυνσης περίπου 5.5×, με εστιακή απόσταση που κυμαίνεται από 55 mm έως 300 mm. Εφοδιασμένος με το VR II, το προηγμένο σύστημα απόσβεσης κραδασμών της Nikon καθώς και γυάλινα στοιχεία υψηλού δείκτη διάθλασης (HRI), αυτός ο φακός είναι συμβατός με μηχανές με φορμά DX.


AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR (κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο 2010)
Ένας τυπικός φακός zoom 5× με σταθερό μέγιστο διάφραγμα f/4 σε ολόκληρο το εύρος zoom. Περιλαμβάνει νανοκρυσταλλική επίστρωση καθώς και το VRII, το προηγμένο σύστημα απόσβεσης κραδασμών της Nikon. Αυτός ο φακός είναι συμβατός με μηχανές με φορμά FX.


AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR II (κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο 2010)
Ένας γρήγορος, υψηλού κύρους τηλεφακός σταθερής εστιακής απόστασης 200 mm και μέγιστου διαφράγματος f/2. Εφοδιασμένος με το VRII, το προηγμένο σύστημα απόσβεσης κραδασμών της Nikon καθώς και με νανοκρυσταλλική επίστρωση. Αυτός ο φακός είναι συμβατός με μηχανές με φορμά FX.


AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G (κυκλοφόρησε το Νοέμβριο 2010)
Ένας γρήγορος, ευρυγώνιος φακός που αποδίδει εξαιρετική ποιότητα εικόνας σε φωτογράφηση με μέγιστο διάφραγμα f/1.4. Ενσωματώνει νανοκρυσταλλική επίστρωση καθώς και τον αθόρυβο μηχανισμό της Nikon Silent Wave Motor (SWM). Αυτός ο φακός είναι συμβατός με μηχανές με φορμά FX.


Η ιστορία των φακών Nikkor ξεκίνησε το 1959, όταν η Nikon (τότε Nippon Kogaku K.K.) παρουσίασε τη Nikon F, την πρώτη της SLR φωτογραφική μηχανή. Ταυτόχρονα, παρουσίασε τους πρώτους εναλλάξιμους φακούς NIKKOR για τις SLR φωτογραφικές μηχανές Nikon, μεταξύ των οποίων ήταν και ο φακός NIKKOR-S Auto 5cm f/2. Η τρέχουσα σειρά με περισσότερους από εξήντα φακούς NIKKOR, προσφέρει μία πλούσια ποικιλία φακών που περιλαμβάνει φακούς fisheye, υπερ-ευρυγώνιους φακούς, υπερ-τηλεφακούς, φακούς micro και PC-E.