Η Sony αποκαλύπτει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος «E-mount» για μηχανές Single Lens με εναλλάξιμους φακούς.


SonyΗ Sony Corporation ανακοίνωσε ότι θα αποκαλύψει τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος «E-mount» για τις single lens φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς, σε εταιρείες που κατασκευάζουν φακούς και προσαρμογείς, χωρίς χρέωση, από την 1η Απριλίου 2011. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος στους διάφορους κατασκευαστές φακών και προσαρμογέων να εξελίξουν προϊόντα συμβατά με τις προδιαγραφές του συστήματος “E-mount”.


Οι χρήστες των φωτογραφικών μηχανών “NEX-3”, “NEX-5”, “NEX-VG10” και άλλων, μελλοντικών μοντέλων της Sony που θα είναι συμβατά με το σύστημα «E-mount», θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν παράλληλα με τους εναλλάξιμους φακούς της Sony και φακούς άλλων κατασκευαστών. Επιπλέον, θα μπορούν να προσαρμόσουν έναν φακό άλλου κατασκευαστή στην ψηφιακή τους φωτογραφική μηχανή ή βιντεοκάμερα, μέσω ενός προσαρμογέα.


Αυτές οι βασικές προδιαγραφές θα παραχωρηθούν σε κατασκευαστές φακών και προσαρμογέων μέσα από μια προκαθορισμένη διαδικασία έγκρισης και υπογραφής συμφωνίας για την άδεια χρήσης με τη Sony. Μέχρι σήμερα, την απόφαση της Sony να παραχωρήσει τις βασικές τεχνικές προδιαγραφές του συστήματος «E-mount», επικρότησαν οι εξής εταιρείες:
– Carl Zeiss AG
– Cosina Co., Ltd.
– Sigma Corporation
– Tamron Co., Ltd.