Η Sony επεκτείνει τη σειρά από βιντεοκάμερες με μεγάλο φορμά αισθητήρα 35 mm και σύστημα φακών E-mount.


NXCAM_1Η Sony ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εξελίσσει μια νέου τύπου βιντεοκάμερα με εναλλάξιμους φακούς τύπου E-mount για επαγγελματική χρήση, η οποία θα είναι εφοδιασμένη με ένα μεγάλο αισθητήρα CMOS, ισοδύναμο με φορμά Super-35 mm. Αυτή η νέα προσθήκη στην επαγγελματική σειρά «NXCAM» της Sony θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τα μέσα του 2011.


Η Sony είναι ήδη βασικός παίκτης στο χώρο της ψηφιακής κινηματογράφησης στα 35 mm με τη «CineAlta» F35 και τη SRW-9000PL για ψηφιακές κινηματογραφικές παραγωγές hi-end, δύο μοντέλα, τα οποία έχουν τύχει ενθουσιώδους υποδοχής στην αγορά. Πρόσφατα, η εταιρεία ενίσχυσε τη γκάμα της σε αυτή την κατηγορία με την ανακοίνωση της κυκλοφορίας της PMW-F3. Επιπλέον, με τη νέα HD βιντεοκάμερα «NXCAM», η οποία τώρα εξελίσσεται, η Sony προσβλέπει σε περαιτέρω εδραίωση της θέσης της ιδιαίτερα στην κατηγορία του entry-level, αφού προσφέρει μια οικονομικά προσιτή επαγγελματική λύση υψηλών δυνατοτήτων, για σειρά εφαρμογών που απαιτούν κινηματογραφική ποιότητα, περιλαμβανομένων ανεξάρτητων κινηματογραφικών παραγωγών, μουσικών βίντεο και εφαρμογών εταιρικής επικοινωνίας.


NXCAM_2Η υπό εξέλιξη HD βιντεοκάμερα «NXCAM» θα είναι εφοδιασμένη με έναν αισθητήρα ισοδύναμο με φορμά Super-35 mm, ένα φορμά που χρησιμοποιείται ευρέως στην κινηματογραφική βιομηχανία και έχει σχεδιαστεί ιδανικά για να καταγράφει κινούμενη εικόνα. Ο νέος αυτός αισθητήρας με εκπληκτική απόδοση όσον αφορά στην ποιότητα της εικόνας και την ευαισθησία, θα έχει επιπλέον τη δυνατότητα να δημιουργεί πλούσια εφέ «bokeh» (όμορφα απεστιασμένες εικόνες), ιδανικά για μια καλλιτεχνική κινηματογραφική αφήγηση.


Χάρη στην υιοθέτηση του συστήματος εναλλάξιμων φακών E-mount, το οποίο είναι πανομοιότυπο με αυτό των μοντέλων ΝΕΧ-5 και 3, της σειράς α και της «Handycam» NEX-VG10, όλοι οι φακοί E-mount θα είναι συμβατοί με τη νέα επαγγελματική βιντεοκάμερα. Επιπλέον, η μικρή απόσταση μεταξύ της επιφάνειας του αισθητήρα και του επιπέδου προσαρμογής των εναλλάξιμων φακών, επιτρέπει μια σειρά από φακούς A-mount της σειράς α να τοποθετηθούν στη βιντεοκάμερα μέσω του προσαρμογέα LA-EA1. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα να προσαρμοστούν άλλοι φακοί με τη χρήση προσαρμογέων του εμπορίου. Με τέτοια ευελιξία, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν δοκιμάζοντας τη δημιουργική τους έκφραση με τη χρήση διαφορετικών οπτικών συστημάτων.


Το φορμά εγγραφής για αυτή τη νέα HD βιντεοκάμερα θα είναι το AVCHD, το οποίο υποστηρίζεται ευρέως από πολλά προγράμματα μη γραμμικής επεξεργασίας εικόνας (NLE) και είναι το ίδιο με τη βιντεοκάμερα «NXCAM» HXR-NX5. Υπάρχει επίσης σχέδιο ενσωμάτωσης λειτουργιών εγγραφής 1080p (60p / 30p / 24p or 50p / 25p), για τις οποίες θα χρησιμοποιηθεί αλγόριθμος συμπίεσης MPEG4-AVC/H.264.