Βήμα 6ο
Βήμα 6Ας δούμε τις δυνατότητες που σας προσφέρει ο λογαριασμός σας. Στα δεξιά της εικόνας μπορείτε να βλέπετε την κίνηση του ταχυδρομείου σας.

Βήμα 7ο
Βήμα 7Πρώτη επιλογή είναι η «σύνθεση μηνύματος» Κάνοντας κλικ σε αυτή μπαίνετε στη σελίδα όπου μπορείτε να συντάξετε κάποιο μήνυμα και να επισυνάψετε κάποιο αρχείο (φωτογραφία, βίντεο, έγγραφο). Πρώτα απ’ όλα θα συμπληρώσετε τη διεύθυνση στην οποία θα αποστείλετε το e-mail σας, εκεί που υπάρχει η ένδειξη «Προς». Ακριβώς από κάτω θα βάλετε το θέμα του e-mail που θα στείλετε, Ενώ στη συνέχεια υπάρχει και η επιλογή «Επισύναψη και άλλου αρχείου».

Βήμα 8ο
Βήμα 8Κάτω απ’ τη σύνθεση μηνύματος υπάρχει η επιλογή «εισερχόμενα», πατώντας εκεί θα ενημερώνεστε για τα νέα μηνύματα τα οποία σας έχουν σταλεί. Ανάλογο με τον αριθμό των νέων μηνυμάτων που σας στέλνονται θα είναι και το νούμερο δίπλα στα εισερχόμενά σας. Όπως θα δείτε ήδη σας έχει αποσταλεί ένα ενημερωτικό e-mail απ’ την ομάδα του Gmail. Κάτω ακριβώς απ’ τα εισερχόμενα υπάρχει η επιλογή «Με αστέρι», αυτή σας επιτρέπει να θέτετε τα μηνύματα σε μια ειδική κατάσταση ώστε να είναι πιο εύκολη η εύρεσή τους. Για να βάλετε αστέρι σε ένα μήνυμα, πατήστε το γαλάζιο αστέρι δίπλα στο μήνυμα ή τη συνομιλία.
Η επιλογή «συζητήσεις» έχει να κάνει με το ιστορικό της ανταλλαγής e-mails που έχετε κάνει με άλλους χρήστες του Gmail. Στη συνέχεια, υπάρχει η επιλογή «απεσταλμένα», ενεργοποιώντας την μπορείτε να δείτε όλα τα μηνύματα που έχετε στείλει. Η επιλογή «πρόχειρα» έχει να κάνει με μηνύματα τα οποία έχετε γράψει αλλά δεν τα έχετε αποστείλει. Σας δίνει τη δυνατότητα να κρατάτε αρχείο e-mails τα οποία μπορεί να αποστείλετε μελλοντικά.

Βήμα 9ο
Βήμα 9Στη συνέχεια της λίστας υπάρχει η κατηγορία «όλα τα μηνύματα». Κάνοντας κλικ πάνω σ’ αυτήν την επιλογή θα δείτε συγκεντρωμένα τα εισερχόμενα, απεσταλμένα και πρόχειρα μηνύματά σας. Προς το τέλος της λίστας θα δείτε την επιλογή «ανεπιθύμητα», συνήθως έχει να κάνει με spam. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε στα ανεπιθύμητα μια ηλεκτρονική διεύθυνση που σας ενοχλεί.
Τελευταία βρίσκεται η επιλογή «κάδος απορριμμάτων», εκεί συσσωρεύονται όλα τα μηνύματα τα οποία έχετε διαγράψει στο παρελθόν. Καλό είναι να αδειάζετε ανά διαστήματα τον κάδο απορριμμάτων.