Θέλετε έναν λογαριασμό e-mail που να παραμένει σταθερός όσους internet providers και αν αλλάξετε, με πρόσβαση από οποιονδήποτε υπολογιστή και 7GB αποθηκευτικό χώρο; To Google προσφέρει τη λύση και μάλιστα δωρεάν!

Το Gmail αποτελεί μια απ’ τις πολλές επιλογές για τη δωρεάν δημιουργία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτό που το κάνει να διαφέρει από τα άλλα e-mails είναι η μεγάλη χωρητικότητα (περίπου 7 GΒ) που προσφέρει στον χρήστη. Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, σε 9 αναλυτικά βήματα τον τρόπο δημιουργίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail και τις δυνατότητες που σας προσφέρει.

Βήμα 1ο
Βήμα 1Ανοίγετε τον internet explorer και πληκτρολογείτε τη διεύθυνση: www.gmail.gr. Μετά την είσοδό σας στη σελίδα του google.gr θα διαλέξετε την επιλογή gmail που βρίσκεται δίπλα απ’ τον παγκόσμιο ιστό στο πάνω μέρος της σελίδας.

Βήμα 2ο
Βήμα 2Πλέον βρίσκεστε ένα βήμα πριν αρχίσετε τη διαδικασία ενεργοποίησης του νέου λογαριασμού σας. Στα δεξιά της σελίδας θα πατήσετε με το ποντίκι πάνω στην επιλογή που λέει «Εγγραφείτε στο Gmail».

Βήμα 3ο
Βήμα 3Η σελίδα που θα εμφανιστεί μπροστά σας έχει ως τίτλο: «Δημιουργία Google Λογαριασμού – Gmail» Πρώτα, πρέπει να συμπληρώσετε το όνομα και το επώνυμό σας, ενώ στην τρίτη σειρά σας ζητείται να γράψετε το επιθυμητό όνομα που θα συνοδεύει την κατάληξη: @gmail.com. Στη συνέχεια κι αφού διαλέξετε το όνομα που σας ταιριάζει, το οποίο πρέπει να είναι κάτι πρωτότυπο (είναι πιθανό κάποιος άλλος χρήστης να το ‘χει διαλέξει ήδη πριν από σας), θα συμπληρώσετε δίπλα απ’ την επιλογή «Διαλέξτε κωδικό πρόσβασης» τον κωδικό που θα χρησιμοποιείτε για να μπαίνετε στο λογαριασμό σας.

Βήμα 4ο
Βήμα 4Ακριβώς από κάτω θα χρειαστεί να διαλέξετε μία απ’ τις ερωτήσεις ασφαλείας και να δώσετε την απάντηση που θα χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση που δεν θα θυμάστε τον κωδικό εισόδου στο λογαριασμό σας. Στη συνέχεια θα διαλέξετε τη χώρα, ενώ μετά θα χρειαστεί να κάνετε επαλήθευση λέξης, πληκτρολογώντας τη λέξη που θα εμφανιστεί. Αφού ολοκληρώσετε κι αυτή τη διαδικασία θα πάτε στο κάτω μέρος της οθόνης και θα κάνετε κλικ πάνω στο πλαίσιο με τίτλο: «Συμφωνώ – δημιουργήστε το λογαριασμό μου»

Βήμα 5ο
Βήμα 5Συγχαρητήρια, έχετε πραγματοποιήσει με επιτυχία την εγγραφή σας στο Gmail. Η σελίδα στην οποία βρίσκεστε αποτελεί το τελευταίο βήμα πριν την είσοδο στο λογαριασμό που δημιουργήσατε. Ακολουθεί μια ενημέρωση για τις δυνατότητες του ταχυδρομείου σας. Αφού τις μελετήσετε, θα ενεργοποιήσετε την επιλογή που βρίσκεται πάνω δεξιά στη σελίδα «Είμαι έτοιμος – δείξτε μου το λογαριασμό μου».