Μέσα από τις εκατομμύρια εφαρμογές που θα βρείτε στο AppGallery, το ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών της Huawei, συγκαταλέγεται και το GBox, ένα μοναδικό 3rd party app που ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στο σύμπαν των Google Mobile Services.

Το οικοσύστημα HMS δεν σταματά να μας εντυπωσιάζει με τους ταχύτατους ρυθμούς εξέλιξής του, ανταποκρινόμενο στις δεσμεύσεις της HUAWEI για μια πρωτόγνωρη επένδυση σε αυτό. Ενδεικτικά, το AppGallery έχει πλέον 580 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, παγκοσμίως, εκ των οποίων πάνω από 45 εκατομμύρια βρίσκονται στην Ευρώπη. Ο αριθμός των διαθέσιμων εφαρμογών στο AppGallery αυξάνεται με… εκθετικούς ρυθμούς, καθώς υπάρχουν πάνω από 5,5 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι developers που καθημερινά παράγουν επιπρόσθετες υπηρεσίες και εφαρμογές. Το ευχάριστο για τη χώρα μας είναι πως μέσω του AppGallery δεν βρήκαμε μόνο παγκοσμίως δημοφιλείς εφαρμογές (όπως WhatsApp, Viber, Instagram, Facebook Messenger, TikTok κ.ά.) αλλά και πλήθος ελληνικών apps.

Το ελληνικό HMS οικοσύστημα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων υπηρεσίες τραπεζών (Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank), παραγγελία φαγητού (e-Food, BOX), εφαρμογές εύρεσης ταξί (Taxiplon), apps των παρόχων κινητής τηλεφωνίας (Cosmote, Vodafone, Nova) και λειτουργίες με σύστημα πληρωμών, όπως το «My Alpha Wallet». Στο κομμάτι των πληρωμών το AppGallery διαθέτει και διεθνώς αναγνωρισμένες εφαρμογές NFC πληρωμών και mobile banking, όπως η Curve και η Revolut. Δεν υπήρξε ανάγκη μας που δεν βρήκε την απάντησή της στο ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών της HUAWEI, με αξιόπιστες λύσεις για επικοινωνία, ενημέρωση, ηλεκτρονικές αγορές, πλοήγηση, αλληλογραφία, παραγωγικότητα, διαχείριση εγγράφων, επεξεργασία εικόνας, βίντεο και ήχου, αναπαραγωγή πολυμέσων και, φυσικά, gaming να εξοπλίζουν όλες τις HUAWEI συσκευές που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Τι γίνεται όμως με τις εφαρμογές της Google;

Στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί σε λύσεις όπως η GSpace, προκειμένου να βρείτε… παραθυράκια πρόσβασης στις υπηρεσίες της Google μέσω ενός Huawei κινητού. Πλέον, στο Huawei AppGallery μπορείτε να εντοπίσετε τον νέο αγαπημένο τρόπο πρόσβασης των χρηστών Huawei smartphone, το GBox. Το GΒοx είναι η πιο εύκολη στη χρήση εφαρμογή που δίνει πρόσβαση στο σύμπαν των Google Mobile Services. Η διαδικασία είναι απλή, κατεβάζουμε την εφαρμογή GBox (χωρίς διαφημίσεις) από το Huawei AppGallery, την εγκαθιστούμε και μέσα από αυτήν μπορούμε να βρούμε, να εγκαταστήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε δημοφιλείς εφαρμογές και υπηρεσίες της Google, όπως το YouTube, Gmail, Google Maps, Google Docs, Google Sheets,Google Drive κλπ. Φυσικά, βέβαια, οφείλουμε να επισημάνουμε πως χρειάζεται να δώσετε πρόσβαση στο Google account σας (εμείς για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο φτιάξαμε έναν extra λογαριασμό, ειδικά για αυτή τη χρήση) στο GBox και την εταιρεία που το δημιούργησε, την GBoxlab της VIRTUAL CUBE PTE.LTD, με έδρα τη Σιγκαπούρη.