Το καλοκαίρι πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν αντί τη χλιδή ενός ξενοδοχείου, την ησυχία και τη φύση που παρέχει η κατασκήνωση -είτε μιλάμε για οργανωμένο είτε για ελεύθερο camping. Εάν φέτος ο δρόμος θα σας βγάλει… κάτω από μια σκηνή, τότε μην ξεχάσετε να βάλετε στο backpack σας και τα παρακάτω «έξυπνα» gadgets που θα κάνουν την εμπειρία σας πιο εύκολη και πιο ευχάριστη. 

Xiaomi Mi Portable Air Pump

Η Xiaomi Mi Portable Air Pump είναι ένα gadget που θα σας λύσει τα χέρια στην κατασκήνωση, ειδικά αν θέλετε να φουσκώνετε αντικείμενα ή αν έχετε το άγχος του λάστιχου για το ποδήλατο ή το αυτοκίνητό σας. Πρόκειται για μια μικρή και ελαφριά φορητή τρόμπα με επαναφορτιζόμενη μπαταρία (2000mAh) που συνοδεύεται από θήκη μεταφοράς. Είναι εξαιρετικά ανθεκτική με μεταλλικό σχεδιασμό και είναι συμβατή με πληθώρα ελαστικών αλλά και με μπάλες. Ενσωματώνει αισθητήρα πίεσης που αυτοματοποιεί τη διαδικασία και σταματά όταν ανιχνεύσει ότι η πίεση έχει φτάσει στο όριό της. Τέλος, διαθέτει ψηφιακή οθόνη και LED φωτάκι για άνετη χρήση τη νύχτα. Με μία πλήρη φόρτιση, μπορείτε να φουσκώσετε 5 λάστιχα αυτοκινήτου ή 8 λάστιχα ποδηλάτου ή 7 μπάλες ποδοσφαίρου, οπότε μην αγχώνεστε! Βρείτε τη στον «Γερμανό».

Kikkerland iPhone 

Mini ανεμιστηράκι

Είστε στη σκηνή και σας λούζει ο ήλιος; Εχετε ιδρώσει από τη ζέστη και θέλετε κάτι δροσιστικό; Κατ’ αρχάς, κάντε μια βουτιά στη θάλασσα. Επειτα, πιείτε κάτι κρύο, φάτε ένα παγωτό και για το τέλος… συνδέστε  αυτό το μίνι φορητό ανεμιστηράκι της Kikkerland με USB, το οποίο είναι συμβατό με smartphones, iPhones και tablets, έτσι ώστε να έχετε έναν αέρα… δροσιάς! Είναι μικρό, πρακτικό, εύκολο στη χρήση και ιδανικό για ταξίδι. Απλά συνδέστε το στη θύρα του USB του κινητού ή του tablet. Κυκλοφορεί σε λευκό ή μαύρο χρώμα.  Αγοράστε το από τα Public.

Xtorm Ηλιακό Powerbank

Για να μην ξεμείνετε από μπαταρία στην κατασκήνωση, το εν λόγω gadget είναι απαραίτητο, καθώς δεν χρειάζεται ρεύμα και φορτίζει από τον ήλιο. Ο ηλιακός φορτιστής Xtorm Solar Charger Instinct είναι εξοπλισμένος με μπαταρία ιόντων λιθίου πολυμερούς 10.000mAh, ισχυρή για να φορτίζει ένα smartphone τουλάχιστον 4 φορές. Ο ίδιος ο ηλιακός φορτιστής μπορεί να επαναφορτιστεί με δύο τρόπους: είτε μέσω USB είτε με το να τον βγάλετε στον ήλιο και να αφήσετε το ενσωματωμένο πάνελ να κάνει τη δουλειά του. Τα εξαιρετικής απόδοσης ηλιακά κελιά SunPower λειτουργούν ακόμη και σε μια συννεφιασμένη μέρα. Επίσης, διαθέτει ανθεκτική σχεδίαση (splash-proof), εξωτερική αντικραδασμική επένδυση (drop-resistant), άγκιστρο ανάρτησης και ενσωματωμένο φακό LED. Το βρήκαμε στο Πλαίσιο.

Crystal Audio BTC2G

Και φορητό ηχείο και ραδιόφωνο και ξυπνητήρι. Το BTC2K είναι ό,τι πρέπει για τις ημέρες της κατασκήνωσής σας. Βέβαια, θα ρωτήσετε, το ξυπνητήρι στις διακοπές τι να το κάνουμε, και ένα δίκιο θα το έχετε, αλλά μπορεί να χρειαστεί την ημέρα που αναχωρείτε και πρέπει να ξυπνήσετε να προλάβετε το πλοίο του γυρισμού. Συμπαγές και κομψό, χωρίς καλώδια, διαθέτει ενσωματωμένο δέκτη FM για να ακούτε τη μουσική σας, ενισχυτή 10W, για να γεμίζει με απολαυστικό ήχο τη σκηνή σας και εισόδους USB και Aux, υποδοχή για κάρτα microSD, ενσωματωμένο μικρόφωνο και τεχνολογία Bluetooth. Βρείτε το στα καταστήματα Expert.

Wistiki Voila Smart Finder 

Ανακαλύψτε στον Κωτσόβολο, το Voila! από την Wistiki είναι ένα συμπαγές, «έξυπνο» εξάρτημα που σας βοηθά να βρείτε τα χαμένα σας πράγματα, κάνοντάς τα να κουδουνίζουν και να τα εντοπίζετε, χρησιμοποιώντας το smartphone σας. Οπως καταλαβαίνετε, είναι χρήσιμο όχι μόνο για το camping που τα παρατάτε τα πράγματά σας από εδώ και από κει, αλλά και γενικά στη ζωή σας -εάν είστε ακατάστατοι. Ετσι, βρίσκετε τα κλειδιά, το πορτοφόλι, το αυτοκίνητο ή ακόμα και το κατοικίδιό σας! Το Wistiki χρησιμοποιεί τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες (Low Energy Bluetooth 4.0 με μια σειρά μέχρι 300ft σε ανοιχτό χώρο). Εχει και αντίστροφη ειδοποίηση: Εάν έχετε χάσει το smartphone σας, μπορείτε να πιέσετε το κουμπί στο Wistiki σας και να κάνει το τηλέφωνό σας να κουδουνίζει ακόμα και αν είναι στο αθόρυβο ή δονείται.