Με γνώμονα το κοινό τους όραμα να δημιουργήσουν έναν πιο έξυπνο και διασυνδεδεμένο κόσμο, η Infineon Technologies και η LG Electronics (LG) διοργάνωσαν το εναρκτήριο “Infineon LG </> Make Hackathon” για τις επαναστατικές Internet of Things (IoT) λύσεις στη Σιγκαπούρη.

Ο στόχος του hackathon είναι να ενισχύσει τις έμπειρες start-up και τους entrepreneur φοιτητές να δημιουργήσουν νέες τεχνολογικές λύσεις για το IoT που θα λειτουργούν στην ανοιχτή πλατφόρμα LG webOS με δυνατότητες μικροηλεκτρονικής της Infineon, όπως η ευφυΐα, η απόδοση της ενέργειας, η ασφάλεια και η ανίχνευση.

Σε στενή συνεργασία, η Infineon και η LG παρείχαν στους ενδιαφερόμενους πρωτοπόρους τεχνολογική καθοδήγηση, καθώς και ειδική πρόσβαση σε προϊόντα και λογισμικό, ώστε να βοηθήσουν τις ομάδες που έχουν επιλεγεί από την λίστα να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν την ορθότητα των ιδεών σε μια ομάδα κριτών στα γραφεία της Infineon Asia Pacific στη Σιγκαπούρη.

«Αυτό το hackathon αφορά την κοινότητα των πρωτοπόρων που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τεχνολογίες αιχμής για να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε στρατηγικοί εταίροι της LG στην ενίσχυση του παγκόσμιου οικοσυστήματος καινοτομίας. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη ζωή ευκολότερη, πιο ασφαλή και πιο πράσινη στον συνδεδεμένο κόσμο του αύριο», δήλωσε ο κ. Chua Chee Seong, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Infineon Asia Pacific.

«Στόχος μας είναι να οικοδομήσουμε και να αναπτύξουμε μια παγκόσμια κοινότητα webOS όπου οι προγραμματιστές θα μπορούν να αξιοποιήσουν ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών webOS όπως το AI, η συνδεσιμότητα και το IoT, στη δική τους εργασία και να παράγουν καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες που μαζί διαμορφώνουν μία ακόμα καλύτερη ζωή για όλους», δήλωσε ο Dr. I.P. Park, Πρόεδρος και CTO της LG Electronics. «Στην LG είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε συνδιοργανωτές αυτού του hachathon με την Infineon, η οποία εδώ και πολύ καιρό είναι ο αξιότιμος συνεργάτης μας ως προς το υλικό, και επιθυμούμε αυτό το hackathon να είναι η αρχή της από κοινού δημιουργίας του μέλλοντος του IoT».

Η GoReMas Enterprise και η Wangi Lai PLT από τη Μαλαισία έλαβαν το πρώτο και το δεύτερο βραβείο αντίστοιχα για τις καινοτόμες λύσεις τους. Οι ομάδες επιλέχθηκαν από συνολικά 14 start-up και φοιτητές από χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία, η Μαλαισία, η Ουκρανία και η Σιγκαπούρη. Οι νικητές θα λάβουν SGD 5.000 και SGD 3.000 αντίστοιχα.

Το μοντέλο της GoReMas Enterprise, Floodsensed, είναι ένα σύστημα παρακολούθησης πλημμυρών IoT με ειδοποιήσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης που υποστηρίζουν μεταξύ άλλων το Facebook, το Slack και το YouTube Live. Το σύστημα συγκεντρώνει όγκους βροχής, στάθμες νερού, θερμοκρασία και βαρομετρική πίεση από τις συσκευές και τους κόμβους και αποστέλλει τα δεδομένα στην πλατφόρμα IoT Floodsensed. Το BAWA Cane της Wangi Lai PLT είναι μια μονάδα που κουμπώνει στα υπάρχοντα λευκά μπαστούνια που βοηθούν με πληροφορίες μέσω της ανάλυσης δεδομένων τους τυφλούς και τα άτομα με προβλήματα όρασης να εντοπίζουν και να αποφεύγουν τα εμπόδια.