Η Canon Europe, παγκόσμια πρωτοπόρος στις λύσεις απεικόνισης, ανακοίνωσε  τη νέα της εκτυπωτική τεχνολογία UVgel.

Αυτή η μοναδική τεχνολογία, θα ενσωματωθεί σύντομα σε μια νέα σειρά από roll-to-roll εκτυπωτές, που θα προσφέρουν στους παρόχους εκτυπώσεων μεγάλου φορμά, έναν ανεπανάληπτο συνδυασμό παραγωγικότητας, ποιότητας εικόνας, εύρους εφαρμογών, αυτοματισμού και χαμηλού κόστους λειτουργίας.

«Η ανάπτυξη αυτής της επαναστατικής νέας τεχνολογίας, που αλλάζει τα δεδομένα στον κλάδο, εξελίχθηκε μέσα από στενή συνεργασία με τους πελάτες μας και τους ειδικούς μεταπωλητές, καθώς και χάρη σε μεγάλες επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη», δήλωσε ο Jeppe Frandsen, Executive Vice-President Industrial and Production Solutions, Canon Europe Ltd. «Καλύτερη παραγωγικότητα και ταχύτεροι χρόνοι παράδοσης, αποτελούν πάντα προτεραιότητα για τους πελάτες μας. Έχουμε εργαστεί μεθοδικά για να ανταποκριθούμε σε αυτές τις απαιτήσεις και να προσφέρουμε στους PSPs (printing service providers – παρόχους εκτυπωτικών υπηρεσιών), ένα σημαντικό βήμα προόδου για την εκτύπωση παραγωγής roll-to-roll. Υπερήφανα ανακοινώνουμε ότι, η νέα μας τεχνολογία αντιμετωπίζει τους περιορισμούς της εκτύπωσης των μελανιών eco-solvent και latex, επιτρέποντας περισσότερη ποσότητα μελανιού να εκτοξεύεται στο μέσο εκτύπωσης, με ταχύτερους ρυθμούς. Η νέα αυτή τεχνολογία, θα δώσει ώθηση σε μία επερχόμενη γενιά εκτυπωτών roll-to-roll, που θα επιτρέψουν στους πελάτες μας να βελτιώσουν την αποδοτικότητα της εκτυπωτικής τους παραγωγής, μειώνοντας παράλληλα τα λειτουργικά τους κόστη και συνεπώς, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναπτύξουν κερδοφόρα την επιχείρησή τους».

canon-ip7250-middle-1000-0748928

Τα σημαντικότερα σημεία και οφέλη της τεχνολογίας UVgel είναι:

Ένα καινοτομικό είδος μελάνης, που υφίσταται έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία, από την Canon και μετατρέπεται άμεσα σε gel, καθώς έρχεται σε επαφή με το μέσο εκτύπωσης, με αποτέλεσμα την ακριβή τοποθέτηση των κουκίδων και έλεγχο της επιφάνειας, για τέλεια επαναλαμβανόμενες εικόνες σε μεγάλη ταχύτητα.
Το μεγάλο χρωματικό εύρος των διαλυμάτων μελάνης, σε συνδυασμό με τα περιβαλλοντικά οφέλη και την ασφάλεια του latex και των νέων μελανιών UV.
Εξαιρετικά λεπτή διασπορά μελάνης, χωρίς σχεδόν καθόλου διακριτό φυσικό προφίλ και τη χαμηλότερη κατανάλωση μελάνης, μειωμένης μέχρι και κατά 40% σε σύγκριση με eco-solvent και latex.

Όλα τα παραπάνω συνιστούν εκτυπώσεις χαμηλού κόστους, μη τοξικές, ανθεκτικές, γρήγορες και υψηλής ποιότητας, κατάλληλες σχεδόν για κάθε εφαρμογή ευέλικτων μέσων εκτύπωσης.
Η εκπληκτική νέα τεχνολογία UVgel εμπεριέχει διάφορες τεχνολογικές βελτιώσεις hardware από την Canon:

Προηγμένη, νέας τεχνολογίας, πιεζοηλεκτρική κεφαλή εκτύπωσης, που εφαρμόζει κατοχυρωμένη τεχνολογία ακουστικής δειγματοληψίας, η οποία παρακολουθεί την απόδοση των ακροφυσίων κατά τη λειτουργία της εκτύπωσης. Ένα μοναδικό υποσύστημα επεξεργασίας LED UV, που λειτουργεί εντελώς ανεξάρτητα από το εκτυπωτικό σύστημα, εξασφαλίζοντας πανομοιότυπο συγχρονισμό έκχυσης και επεξεργασίας για κάθε σταγονίδιο, με αποτέλεσμα ανεπανάληπτη ομοιομορφία σε όλη την επιφάνεια της εκτυπωμένης εικόνας.
Ένα σύστημα UV βασισμένο σε LED, το οποίο επιδρά στη μελάνη χωρίς να θερμαίνει το μέσο εκτύπωσης, διευκολύνοντας έτσι την εκτύπωση ακόμη και στο πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο, στη θερμότητα, εύκαμπτο μέσο.

Συνεχής αντιστάθμιση με βάση την απόδοση των ακροφυσίων, κατά τη λειτουργία, που διευκολύνει την παραγωγή τέλειων εκτυπώσεων, χωρίς επιστασία και μειώνει το κόστος από απώλεια αναλωσίμων.

«Η στρατηγική μας εστιάζεται στις αναπτυσσόμενες αγορές, προσφέροντας καινοτομικά προϊόντα που αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο και βοηθούν τόσο τους πελάτες μας, όσο και τους συνεργάτες μας», συνέχισε ο Jeppe Frandsen. «Η αγορά γραφικών τεχνών, συμπεριλαμβανομένης της εκτύπωσης wide format, επεκτείνεται ραγδαία και ο όγκος εκτύπωσης σε roll-to-roll αυξάνεται χρόνο με το χρόνοi. Επιπροσθέτως, πάνω από το 40% των παραγγελιών απαιτείται να εκτελεστούν μέσα σε 24 ώρεςii, κάτι που δείχνει το ρυθμό και τις απαιτήσεις που είναι πλέον κοινός τόπος στον κλάδο. Η Canon αισθάνεται υπερήφανη που είναι σε θέση να τιμήσει τις δεσμεύσεις της και να επιτρέπει σε πελάτες και συνεργάτες να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του κλάδου της εκτύπωσης στον 21ο αιώνα.»

Η νέα τεχνολογία Canon UVgel θα βρίσκεται στον πυρήνα μιας νέας οικογένειας καινούριων εκτυπωτικών προϊόντων roll-to-roll, εκ των οποίων το πρώτο θα είναι ένας εκτυπωτής roll-to-roll υψηλής απόδοσης στις 64 ίντσες και ο οποίος θα κυκλοφορήσει την Άνοιξη του 2017. Αυτή η σημαντική επένδυση στη νέα αυτή τεχνολογία, καταδεικνύει την συνεχιζόμενη δέσμευση της Canon να διατηρήσει την πρωτοποριακή της θέση στις αγορές ψηφιακών γραφικών. Η Canon έχει ήδη αποδείξει ότι κατέχει τα πρωτεία στην αγορά UV flatbed, χάρη στην πολυβραβευμένη σειρά εκτυπωτών flatbed Océ Arizona.

O κ. Frandsen κατέληξε: «Ανυπομονούμε να δείξουμε αυτό το επαναστατικό επίτευγμα σε ειδικές εκδηλώσεις για μεταπωλητές και πελάτες σε όλη την Ευρώπη, μέσα στη χρονιά».