H Schneider Electric φέρνει νέες λύσεις και προϊόντα για αρχιτεκτονικές Open Compute.

Στο πλαίσιο του Open Compute Summit η εταιρεία παρουσίασε ένα νέο Open Rack, σχεδιαστικές προτάσεις για νέες μονάδες παροχής ισχύος και εφεδρικής τροφοδοσίας, καθώς και σχετικές επιστημονικές μελέτες και σχέδια αναφοράς.

Στο πλαίσιο της συνάντησης κορυφής Open Compute U.S. 2016 Summit, η Schneider Electric, ο παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό, παρουσίασε κάποιες νέες προτάσεις της οι οποίες καθιστούν το Open Compute μια πιο προσιτή προοπτική για τον υπεύθυνο διαχειριστή ενός data center. Στον κατάλογο των λύσεων περιλαμβάνεται το Open Rack V2, το οποίο προσφέρεται είτε προ-συναρμολογημένο, είτε σε επίπεδη συσκευασία που διευκολύνει τη μεταφορά και την αποθήκευση, καθώς επίσης και πρωτοποριακά σχέδια για μονάδες τροφοδοσίας (Power Supply Unit – PSU) και Εφεδρικής Ισχύος (Battery Backup Unit BBU) υψηλής πυκνότητας και μεγάλου βαθμού απόδοσης.

«Το πρότζεκτ Open Compute κατέφερε να φέρει τους ηγέτες του κλάδου πιο κοντά και να τους κάνει να συνεργαστούν με στόχο το σχεδιασμό υπολογιστικών κέντρων μεγάλης κλίμακας», ανέφερε ο κ. Kevin Brown, αντιπρόεδρος στο τμήμα Global Data Center Strategy & Technology της Schneider Electric. «Οι νέες λύσεις της Schneider Electric, μαζί με τις αρχιτεκτονικές αναφοράς της εταιρείας, υπογραμμίζουν τη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε αρχιτεκτονικές τύπου Open Compute, αλλά και να τις καταστήσουμε απολύτως εφικτές για τους πελάτες μας. Αν προσφέρουμε στον υπεύθυνο ενός data center μία ολοκληρωμένη (end-to-end) αρχιτεκτονική Open Compute για το κέντρο του, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι φυσικές υποδομές και τα συστήματα ΙΤ, τον βοηθάμε να οπτικοποιήσει με μεγαλύτερη ακρίβεια τον τελικό του σχεδιασμό».

schneider

Μεταξύ άλλων, στις προτάσεις της Schneider Electric περιλαμβάνονται:

Σχέδια αναφοράς για racks, BBU, PSU κατάλληλων για κέντρα τύπου Open Compute, καθώς επίσης και ολοκληρωμένες υποδομές για την παροχή ισχύος και ψύξης σε κάθε κλίμακα.
-Επιστημονικές μελέτες (Whitepapers) για τις αρχιτεκτονικές που μπορούν να υποστηρίξουν ένα data center τύπου Open Compute, καθώς επίσης και συγκριτικές μελέτες μεταξύ ενός παραδοσιακού τροφοδοτικού και ενός Open Compute PSU.
-Ειδικά εργαλεία (Trade-off Tool) που επιτρέπουν στους χρήστες να εισάγουν τα στοιχεία που αφορούν το δικό τους κέντρο ώστε να είναι σε θέση να εκτιμήσουν τι σημαίνει σε επίπεδο CapEx η επιλογή του μοντέλου Open Compute σε σχέση με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Παράλληλα, η Schneider Electric προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες για το σχεδιασμό, τη μελέτη, την ανάπτυξη και τη συντήρηση ανάλογων έργων σε όλο τον κόσμο. Οι πελάτες που αναζητούν τρόπους να υλοποιήσουν αρχιτεκτονικές Open Compute μπορούν να απευθυνθούν σε μία από τις εξειδικευμένες ομάδες της Schneider Electric, η οποία θα τους βοηθήσει να προχωρήσουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση συστημάτων μεγάλης κλίμακας για την παροχή ισχύος και ψύξης ενός Open Compute data center.