Η Epson υποστήριξε ενεργά με τη συμμετοχή της, τη φετινή Βραδιά του Ερευνητή, η οποία με σύνθημα “Η έρευνα σε ταξιδεύει παντού”.


epson bradiaΣτο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Epson, ένωσε τις δυνάμεις της με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και παρουσίασε στο ευρύ κοινό, μέσω των βιντεοπροβολέων και του οπτικοποιητή της, την συναρπαστική διαδικασία που ακολουθείται κατά το σχεδιασμό και την ανακάλυψη των φαρμάκων ταξιδεύοντας με το «ερευνητικό μετρό».


Οι επισκέπτες της «Βραδιάς του Ερευνητή» είχαν την ευκαιρία να δουν στον εξωτερικό χώρο του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» επιδείξεις, παιχνίδια επιστήμης και διαδραστικά πειράματα, από σημαντικούς ερευνητικούς φορείς, όπως το Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) σε συνεργασία με την Epson, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας «Αθηνά», το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και τον Μη Κερδοσκοπικό Εκπαιδευτικό Οργανισμό SciCo.


Παράλληλα, στις ερευνητικές εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» πραγματοποιήθηκαν παραστάσεις και συζητήσεις για ερευνητικά θέματα, ζωντανή σύνδεση με το CERN και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, αλλά και βίντεο από τον διαστημικό σταθμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμούς Διαστήματος (ESA).
Ας σημειωθεί πως η Epson συμμετείχε και στήριξε την ίδια παρουσίαση στις 12/9 στο pre-event της «Βραδιάς του Ερευνητή» που διοργανώθηκε από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στις εγκαταστάσεις του, με ξεχωριστή επιτυχία και απευθυνόταν κυρίως σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.


Η κα Μαρία Μάσσιου, Διευθύντρια Γραφείου, Epson Hellas, σχολίασε: «Είμαστε υπερήφανοι που συνεχίζουμε την προσπάθεια υποστήριξης των δράσεων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και άλλων σημαντικών ερευνητικών και ακαδημαϊκών φορέων της χώρας. Η Epson με όραμα στην καινοτομία και την επιστήμη, επιθυμεί πάντα να προωθεί δράσεις που φέρνουν το ευρύ κοινό σε επαφή με την ελληνική επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα και αναδεικνύουν τις ελπιδοφόρες προσπάθειές τους»


Η Epson, επιδιώκοντας διαρκώς την προώθηση των νέων τεχνολογιών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα κάθε βαθμίδας, συμμετέχει στο Φεστιβάλ με προϊόντα που προάγουν αυτόν ακριβώς το σκοπό.


ELP-DC11
Ο οπτικοποιητής ELP-DC11 της Epson δίνει άλλη διάσταση στα οπτικά βοηθήματα υψηλής ποιότητας εικόνας για μαθητές. Με τον πρωτοποριακό μηχανισμό και τις ανεξάντλητες ιδιότητες του οπτικοποιητή, ο εισηγητής μπορεί να παρουσιάσει και να καταγράψει αντικείμενα, σε εικόνα ή βίντεο, ενώ προσαρμόζοντας τον οπτικοποιητή σε μικροσκόπιο, το περιεχόμενο που επεξεργάζεται εμφανίζεται σε μεγάλο μέγεθος στην οθόνη υπολογιστή ή βιντεοπροβολέα.


Ο οπτικοποιητής ELP-DC11 διαθέτει κάμερα 5 MP, 10x ψηφιακό zoom, ρυθμό ανανέωσης 30fps και εμφανίζει τις εικόνες ομαλές, καθαρές και ζωντανές, ενώ η διδασκαλία παίρνει άλλη διάσταση με τη δυνατότητα προσθήκης σχολίων, ηχητικών ή σημειώσεων στα βίντεο. Στη συνέχεια οι «σημειώσεις» αυτές μπορούν να διανεμηθούν χρησιμοποιώντας μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως τα YouTube ή SchoolTube και για μάθηση εξ’ αποστάσεως.


EB-585Wi
Με τον διαδραστικό βιντεοπροβολέα υψηλής ποιότητας EB-585Wi, μπορείτε να μετατρέψετε κάθε επίπεδη επιφάνεια σε διαδραστική, από πολύ μικρή απόσταση, για μια νέα εμπειρία μάθησης, που απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες, με εύκολη εγκατάσταση και χαμηλό κόστος.