Υψηλό το ενδιαφέρον για την E3, με τα Xbox One S και το Sony Playstation VR να κλέβουν την παράσταση.

Η Microsoft ανακοίνωσε το Xbox One S σε λευκό χρώμα, με ειδική βάση για να μπορεί να τοποθετηθεί και σε όρθια θέση, ενώ έχει κατά 40% μικρότερο μέγεθος από το Xbox One που κυκλοφορεί. Υποστηρίζει HDR και μπορεί να παίζει τόσο Blu-Ray όσο και υλικό σε ποιότητα 4Κ. Η τιμή της στις ΗΠΑ θα είναι 299 δολάρια και η έναρξη των πωλήσεών της υπολογίζεται για τον Αύγουστο.

xbox one s

Ένα από τα στοιχεία που κέντρισαν το ενδιαφέρον στην παρουσίαση της Microsoft στην Ε3 είναι το γεγονός ότι επιβεβαίωσε πως ετοιμάζει την Project Scorpio κονσόλα της, για την οποία ισχυρίζεται ότι θα είναι μία από τις πιο ισχυρές κονσόλες που θα κυκλοφορούν στην αγορά, με Virtual Reality και 4Κ, οχταπύρηνο επεξεργαστής με κάρτα γραφικών ισχύος 6 TFLOPs.

Στο στρατόπεδο της Sony

H Sony δεν ανακοίνωσε τη δική της κονσόλα, αλλά επιβεβαίωσε ότι η τιμή του Playstation VR θα είναι 399 δολάρια, με την έναρξη της εμπορικής της διάθεσης να τοποθετείται στις ΗΠΑ, στις 13 Οκτωβρίου. Στο εμπορικό του ντεμπούτο στις ΗΠΑ το PlayStation VR θα συνοδεύεται από ένα αρχικό πακέτο 50 παιχνιδιών.