Οι τηλεοράσεις έχουν φτάσει σε σημείο να προσφέρουν εντυπωσιακό ήχο, ακόμα και για τους λάτρεις των σειρών, των ταινιών και γενικά των multimedia. Ακόμα και χωρίς την παραμικρή προσθήκη, τα μοντέλα που θα βρείτε στην αγορά, σε γενικές γραμμές την κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους, ωστόσο ο εχθρός του καλού θα είναι πάντα το καλύτερο, γι’ αυτό και υπάρχουν τρόποι να βελτιώσετε την ακουστική σας εμπειρία. Φυσικά το αποτέλεσμα έρχεται συναρτήσει του μπάτζετ: ανάλογα με το ποσό που είστε διατεθειμένοι –και σας επιτρέπει η τσέπη σας φυσικά- να ξοδέψετε, θα δείτε και την ανάλογη βελτίωση στον ήχο που θα βγάζει η τηλεόρασή σας.

Εμείς σας έχουμε κάποιες προτάσεις ή αν προτιμάτε, τις διαθέσιμες επιλογές σας. Από εκεί και πέρα, ζυγίστε τις και καταλήξτε σε εκείνη που ταιριάζει περισσότερο στα γούστα, τις ανάγκες και το πορτοφόλι σας.

sound-2

Αναδιάταξη ηχείων

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε –και συνάμα η απλούστερη και φθηνότερη λύση- είναι μία πιθανή αναδιάταξη των ηχείων που πιθανώς να διαθέτετε ήδη. Σε πρώτη φάση, αφήστε τα καλώδια εκτός οπτικού πεδίου: τα κρύβετε εύκολα αργότερα. Τοποθετήστε τα πίσω ηχεία πραγματικά πίσω σας και στήστε εκ νέου το όλο σύστημά σας σε πραγματικά “surround” διάταξη. Έχοντας επιλέξει τη σωστή ρύθμιση από την τηλεόρασή σας θα δείτε εντυπωσιακή διαφορά στην ατμόσφαιρα των αγαπημένων σας ταινιών, ιδίως εκείνων με… χολιγουντιανά εφέ.

sound-3

Προσθήκη ηχόμπαρου

Αρκετές καινούριες τηλεοράσεις είναι τόσο λεπτές που αδυνατούν να ενσωματώσουν ηχεία ποιότητας εφάμιλλης εκείνης της εικόνας που αποδίδουν. Κρίμα δεν είναι; Καλύψτε λοιπόν αυτό το κενό, εφ’ όσον χρειάζεται, πλαισιώνοντας την τηλεόρασή σας με ένα sound bar (το επονομαζόμενο και «ηχόμπαρο»), ένα ηχείο σε σχήμα μπάρας που τοποθετείται από κάτω της οριζοντίως και αναλαμβάνει να αναπληρώσει χαμένη ένταση και μπάσα. Με μια απλή σύνδεση, απολαμβάνετε ήχο εντυπωσιακής ποιότητας και όλα αυτά για μια «χούφτα» ευρώ!

sound-4

Component σύστημα surround

Για εκείνους που δεν ικανοποιούνται εύκολα –και δεν χαμπαριάζουν επίσης από έξοδα- η λύση δεν είναι άλλη από το home cinema, ένα surround σύστημα ηχείων που αποτελείται από ηχεία-δορυφόρους (4, 5, 7, ανάλογα τα γούστα και τις προτιμήσεις σας), ένα κεντρικό subwoofer και δικό του ενισχυτή. Εδώ βέβαια το κόστος ανεβαίνει κατακόρυφα, όμως σκεφτείτε ότι μπορείτε να στήσετε το δικό σας surround σετ ώστε να ανταποκρίνεται ακριβώς στον χώρο σας. Αν «τον φυσάτε» τον παρά μάλιστα, μπορείτε να προτιμήσετε και ασύρματα ηχεία.