Το Σαββατο 17 Ιανουαρίου 2014 ετοιμαστείτε για το TEDxNTUA Hackathon στο Hub events. Μια δράση που θα ενώσει όσους έχουν ιδέες πάνω στο χώρο του ίντερνετ και των εφαρμογών.

TEDxNTUA HackathonΤο TEDxNTUA σε συνεργασία με τη μη-κερδοσκοπική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα, ΕΕΛ/ΛΑΚ διοργανώνει το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 το TEDxNTUA Hackathon στο Hub events (Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα, Αθήνα), από τις 11πμ έως τις 6μμ.

Η εγγραφή στο TEDxNTUA Hackathon είναι δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτόν προγραμματιστές, φοιτητές, ερευνητές, γραφίστες, wed bevelopers, αλλά και άνθρωποι που ενδιαφέρονται για θέματα τεχνολογικής αξιοποίησης ανοιχτών δεδομένων.

Η ιδέα επιδιώκει να φέρει κοντά δημιουργικούς ανθρώπους και να τους δώσει την ευκαιρία να υλοποιήσουν τις ιδέες τους σε σχέση με το διαδίκτυο και την ανάπτυξη εφαρμογών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν ατομικά ή σε ομάδες 2-3 ατόμων.

Το Hackathon θα διαρκέσει από το πρωί στις 11 έως το απόγευμα στις 6, παράλληλα με τις ομιλίες (αναλυτικά οι ομιλίες εδώ).

Το μόνο που χρειάζεται να φέρετε είναι το laptop σας!

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα γίνει παρουσίαση των εφαρμογών που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του hackathon και θα βραβευτούν οι καλύτερες από αυτές.

 

Τα κριτήρια για την βράβευση των καλύτερων εφαρμογών είναι:
-Δημιουργική αξιοποίηση των ανοικτών δεδομένων
-Νέα εφαρμογή και καινοτομική χρήση εργαλείων
-Ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας
-Εύρος εφαρμογής, επαναχρησιμοποίηση
-Ωριμότητα εφαρμογής
-Τεχνική υλοποίηση
-Λειτουργικότητα και ευκολία χρήσης
-Επιχειρηματική προσέγγιση
-Συνολική παρουσίαση
-Τεκμηρίωση

Περισσότερες πληροφορίες για το TEDxNTUA, τα παράλληλα δρώμενα, τους ομιλητές και τα εισιτήρια δείτε εδώ.