Το ΙΠΣΥ/ΕΚ «Αθηνά» διοργανώνει Σχολείο Ανάπτυξης Κώδικα για τα Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφορικών Ανοικτού Κώδικα (Open Source GIS).


GISΠρόκειται για ένα εισαγωγικό, αλλά εντατικό σχολεία σε θέματα χρήσης και ανάπτυξης ΕΛ/ΛΑΚ GIS. Θα ξεκινήσουμε από τις βασικές αρχές αναπαράστασης γεωχωρικής πληροφορίας και μέσα από συνεχή πρακτικά παραδείγματα με ανοικτά γεωχωρικά δεδομένα, θα εξοικειωθούμε με όλες τις πλευρές πρακτικής αξιοποίησης των GIS.


Στο πλαίσιο των μαθημάτων θα αξιοποιηθούν ανοικτά γεωχωρικά δεδομένα από το OpenStreetMap και το geodata.gov.gr σε σενάρια χρήσης και εφαρμογές που δείχνουν την πραγματική λειτουργία και ωφέλεια των GIS.


Το Σχολείο Ανάπτυξης Κώδικα θα λάβει χώρα σε πέντε εξάωρα σεμινάρια από τις 8 έως τις 14 Ιανουαρίου 2015 και θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο INNOVATHENS στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.


Στο σύνδεσμο
http://ma.ellak.gr/events/%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%8E%CE%BD-3/ μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου, περισσότερες πληροφορίες αλλά και να δηλώσετε τη συμμετοχή σας υποβάλλοντας έγκαιρα το βιογραφικό σας.