Η νέα σειρά τηλεοράσεων υπέρ-υψηλής ανάλυσης ULTRA HD 2014 της LG υπόσχεται να εντυπωσιάσει προσφέροντας μία ασύγκριτη εμπειρία θέασης.


lg ultra hd 2014Με σαγηνευτικές 3D+ εικόνες υπέρ-υψηλής ανάλυσης 4Κ και εντυπωσιακή πλατφόρμα webOS, η LG διευρύνει τη σειρά των τηλεοράσεων ULTRA HD προσφέροντας κάτι για όλους


H LG Electronics (LG) παρουσιάζει στην ελληνική αγορά τις νέες τηλεοράσεις ULTRA HD για το 2014. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη σειρά, με εντυπωσιακές συσκευές από 49’’ έως και 105’’, η οποία θέτει νέα πρότυπα απόδοσης σε όλους τους τομείς. Κάθε μοντέλο LG ULTRA HD TV προσφέρει εικόνες υψηλής ποιότητας, τόσο πλούσιες σε λεπτομέρειες και χρώματα, που φαντάζουν στους θεατές σαν αληθινές. Επιπλέον, η ηγετική θέση της LG στις τεχνολογίες 4K Ultra HD, της επιτρέπει την προώθηση του format υπέρ-υψηλής ανάλυσης 4Κ μέσα από τη συνεργασία της με πολλούς παρόχους περιεχομένου.


Οι τηλεοράσεις LG ULTRA HD χρησιμοποιούν προηγμένη τεχνολογία upscaling για να μετατρέψουν υλικό SD, HD ή Full HD σε πεντακάθαρες εικόνες, σχεδόν υπέρ-υψηλής ανάλυσης. Παράλληλα, η βαθμίδα επεξεργασίας True 4K Engine Pro σε συνδυασμό με τον βελτιωμένο αλγόριθμο Super Resolution, φροντίζει για την εξάλειψη κάθε είδους οπτικού σφάλματος, εξασφαλίζοντας μια πραγματικά απολαυστική εμπειρία θέασης. H μηχανή True 4K Engine Pro υποστηρίζει επίσης και την τεχνολογία 4K Motion Estimation Motion Compensation (MEMC), η οποία εγγυάται άψογη εικόνα υπέρ-υψηλής ανάλυσης 4K και ελάχιστο blurring στην κίνηση.


lg ultra hd big screenΟι τηλεοράσεις ULTRA HD της LG διαθέτουν ενσωματωμένους αποκωδικοποιητές 4K HEVC 60p. Έτσι, θα είναι σε θέση να αναπαράγουν τηλεοπτικά σήματα κωδικοποιημένα σε H.264 και HEVC H.265, 30p ή 60p. Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η δυνατότητα αναπαραγωγής περιεχομένου από σχεδόν οποιαδήποτε πηγή, συμπεριλαμβανομένων των θυρών HDMI 2.0, USB και LAN.


Με τετραπλάσιο αριθμό pixel σε σχέση με τις FULL HD TVs, η τελευταία σειρά τηλεοράσεων LG ULTRA HD προσφέρει ανάλυση 4K 3D+, για μια απόλυτα συναρπαστική εμπειρία τρισδιάστατης θέασης. Η λειτουργία της LG 4K 3D χρησιμοποιεί την τεχνολογία Film Patterned Retarder (FPR) προκειμένου να προσφέρει τρισδιάστατες εικόνες, απαλλαγμένες από flicker (τρεμόπαιγμα εικόνας) και crosstalk. Έτσι, οι μεγάλων διαστάσεων οθόνες των τηλεοράσεων ULTRA HD εγγυώνται εξαιρετικά ξεκούραστες θεάσεις υλικού 3D, χωρίς την παρουσία flickering. Επιπλέον, χάρη στη μοναδική λειτουργία της LG, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ρυθμίζει το βάθος των 3D εφέ με αξιοσημείωτη ευκολία. Τα μοντέλα τηλεοράσεων ULTRA HD του 2014 είναι εξοπλισμένα και με μια ιδιαιτέρως αποτελεσματική μηχανή μετατροπής σημάτων 2D σε 3D, για τις περιπτώσεις που οι δύο διαστάσεις δεν είναι αρκετά απολαυστικές.


Οι τηλεοράσεις ULTRA HD είναι εφοδιασμένες με πάνελ In-Plane Switching (IPS) ανάλυσης 3840 x 2160 (4K) για εξαιρετική χρωματική ακρίβεια και ζωντάνια, ενώ η εντυπωσιακά μεγάλη γωνία θέασης εξασφαλίζει σταθερά εντυπωσιακή εικόνα προς κάθε κατεύθυνση. Τα πλεονεκτήματα των πάνελ IPS αναδεικνύονται ακόμη καλύτερα χάρη στις οθόνες μεγάλων διαστάσεων της εντυπωσιακής σειράς ULTRA HD της LG.


Πολλά από τα μοντέλα της premium σειράς των νέων τηλεοράσεων ULTRA HD διαθέτουν σύστημα ήχου ULTRA Surround, για το σχεδιασμό του οποίου η LG συνεργάστηκε με τον γνωστό κατασκευαστή high-end προϊόντων Harman Kardon. Το πολυκάναλο σύστημα χρησιμοποιεί ηχεία τοποθετημένα στην εμπρόσθια όψη της συσκευής, ώστε να εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή ηχητική απόλαυση του θεατή, προσφέροντας του ήχο υψηλής ακρίβειας κι εντυπωσιακής καθαρότητας. Χάρη στις εντυπωσιακές ηχητικές επιδόσεις του ULTRA Surround, ο θεατής έχει την αίσθηση ότι «βυθίζεται» ακόμη περισσότερο μέσα στο περιεχόμενο που παρακολουθεί. Το εντυπωσιακό ηχοσύστημα θα ενσωματωθεί σταδιακά και σε άλλα μοντέλα τηλεοράσεων της LG (διαφορετικές προδιαγραφές ULTRA Surround, ανάλογα με το μοντέλο και τη διάσταση της οθόνης).


Αναπόσπαστο κομμάτι της LG Smart+TV, η απλή και εύχρηστη πλατφόρμα webOS θα ενσωματωθεί στις περισσότερες τηλεοράσεις ULTRA HD της LG που θα είναι διαθέσιμες φέτος. Έτσι, η αναζήτηση και η προβολή περιεχομένου, η σύνδεση με άλλες συσκευές και η πραγματοποίηση των αρχικών ρυθμίσεων της τηλεόρασης γίνονται εύκολα και με άνεση. Την πρώτη φορά που ο χρήστης θέτει σε λειτουργία την εφοδιασμένη με πλατφόρμα WebOS τηλεόραση ULTRA HD, ένα βοηθητικό καρτούν με το όνομα BeanBird εμφανίζεται στην οθόνη και αναλαμβάνει να βοηθήσει, ώστε να γίνουν οι αρχικές ρυθμίσεις της συσκευής. Παράλληλα, η μοναδική αρχιτεκτονική της πλατφόρμας webOS ενισχύει τη συμβατότητα των προηγμένων τηλεοράσεων της LG με άλλες συσκευές και κάνει πιο εύκολη την ανάπτυξη εφαρμογών από τους developers.


«Η σειρά τηλεοράσεων ULTRA HD της LG του 2014 ενσωματώνει μια πληθώρα τεχνολογιών υψηλού επιπέδου, όπως οθόνες IPS 4K Display, 4K 3D+ και Smart+ TV με πλατφόρμα web OS», δήλωσε ο κ. Άρης Κουτελός, Head of HE, LG Electronics Hellas. «Εκτός από την εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ήχου, οι τηλεοράσεις ULTRA HD της LG προσφέρουν την εξαιρετικά ρεαλιστική λειτουργία 4K 3D+, καθώς και τις υπηρεσίες Smart+ TV μέσω της απίστευτα εύχρηστης πλατφόρμας webOS. Αποδεικνύοντας ότι με την LG Όλα Είναι Δυνατά, οι κορυφαίες αυτές συσκευές υπόσχονται να προσφέρουν πολλές αξέχαστες ώρες οικιακής ψυχαγωγίας».


Mοντέλα των σειρών τηλεοράσεων LG ULTRA HD, UB980V, UB950V, και UB850V, θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.