To Xbox 360, χορηγός του φεστιβάλ, πραγματοποίησε ένα ιδιαίτερο event προκειμένου να γιορτάσει την κυκλοφορία του Halo 4, το οποίο είναι διαθέσιμο από τις 6 Νοεμβρίου.


master chief gaming festivalΠρωταγωνιστής του event ήταν ο μυθικός ήρωας Master Chief, ο οποίος κατέφτασε στη σκηνή του Gaming Festival, προκαλώντας με την άφιξή του τον ενθουσιασμό του κοινού, ενώ στη συνέχεια περιπλανήθηκε στο χώρο του φεστιβάλ, δίνοντας τη δυνατότητα σε δεκάδες fans να φωτογραφηθούν μαζί του. Την ίδια ώρα, στην κεντρική σκηνή ανέβηκε ειδική ομάδα graffiti, η οποία ζωγράφισε πάνω σε προσαρμοσμένα τελάρα εικόνες εμπνευσμένες από τον Master Chief, υπό τους δυνατούς ήχους της μουσικής από το soundtrack του Halo 4. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, το κοινό είχε τη δυνατότητα να κερδίσει συλλεκτικές κονσόλες και παιχνίδια Halo 4, ενώ στο τέλος του event πραγματοποιήθηκε κλήρωση με δώρα τα έργα της ομάδας graffiti.


Κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ (9-11 Νοεμβρίου, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων), σε ειδικά διαμορφωμένο από το Xbox 360 χώρο, το κοινό μπορούσε να βιώσει τη νέα εμπειρία του Halo 4, αλλά και να γνωρίσει το Nike+Kinect Training και τα νέα features του Xbox LIVE, με τον Internet Explorer και τη εφαρμογής SmartGlass μέσω tablet.