Η πληρέστατη νέα σειρά συσκευών GPS, NDrive, φέρνει τα… πάνω-κάτω στον χώρο της πλοήγησης, με γκάμα που περιλαμβάνει μέχρι και κινητό τηλέφωνο με πλοηγό!

NDrive G800

NDrive G800

Οι συσκευές πλοήγησης GPS συνιστούν μια κατηγορία gadgets η οποία διαρκώς εξελίσσεται ενσωματώνοντας όλο και περισσότερες λειτουργίες. Η σειρά NDrive που κυκλοφόρησε πρόσφατα πιστοποιεί του λόγου το αληθές συνδυάζοντας λειτουργικότητα, κορυφαία ποιότητα πλοήγησης και πλήθος υπηρεσιών σε συνδυασμό με άρτια εξοπλισμένες συσκευές. Αντιπρόσωπος της σειράς σε Ελλάδα και Κύπρο είναι η εταιρεία Vivaco Trading ενώ τους χάρτες επιμελείται η Creative Image. Η σειρά NDrive αποτελείται από επτά συσκευές που απευθύνονται τόσο σε αρχάριους όσο και σε απαιτητικούς χρήστες και πρόκειται για τις: G280R, G280S, G400, G800R, G800S, S300 και Touch.

Η πλέον πρωτοποριακή δυνατότητα των συστημάτων της σειράς NDrive είναι αδιαμφισβήτητα η δυνατότητα προβολής φωτογραφιών που απεικονίζουν περιμετρικά τα κτήρια σε 140 επιλεγμένους δήμους και κοινότητες. Αυτό στην ουσία σημαίνει ότι ένα σύστημα NDrive δε θα σας οδηγήσει απλά στον προορισμό σας αλλά θα σας δώσει και μια καλή άποψη επ’ αυτού «βομβαρδίζοντάς» σας με φωτογραφίες των περιμετρικών όψεων και της κάτοψής του! Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια ιδιαίτερα χρήσιμη και ενδιαφέρουσα υπηρεσία που οι συσκευές της σειράς NDrive προσφέρουν σε παγκόσμια αποκλειστικότητα.

Μία από τις καινοτόμες λειτουργίες που προσφέρουν τα NDrive είναι η δυνατότητα εισαγωγής και εξαγωγής αρχείων τύπου .kml από και προς το γνωστό πρόγραμμα Google Earth με τα εισαγόμενα στοιχεία να αποθηκεύονται μάλιστα στους αγαπημένους προορισμούς του χρήστη. Η προαναφερθείσα λειτουργία εξάλλου καθιστά την ανταλλαγή των σημείων ενδιαφέροντος των χρηστών ευκολότερη από ποτέ ενώ εκτός αυτού προσφέρεται δυνατότητα αποστολής ζεύγους συντεταγμένων με μήνυμα SMS. Αν ο παραλήπτης είναι κάτοχος κινητού τηλεφώνου NDrive, τότε θα έχει την ευκαιρία είτε να πλοηγηθεί στη θέση που του απεστάλη είτε να την αποθηκεύσει στους αγαπημένους του προορισμούς.

NDrive

NDrive

Το interface των συσκευών NDrive είναι ιδιαίτερα εύχρηστο κάνοντας τον εγκλιματισμό του χρήστη παιχνιδάκι. Προσφέρεται δυνατότητα παραμετροποίησης των Αγαπημένων Προορισμών του για τους οποίους μάλιστα μπορεί να προσθέσει έξτρα κείμενο και χρήσιμα στοιχεία όπως τηλέφωνα, email, ιστοσελίδες κλπ. Όλα τα μοντέλα της σειράς διαθέτουν παιχνίδια και λειτουργίες πολυμέσων με το λειτουργικό τους σύστημα να είναι τα Windows CE 5.0. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παρουσιάζονται οι εφαρμογές Alcohol Sensor του G400 και τα FM ραδιόφωνο και Bluetooth που ενσωματώνουν τα G800 και G800R.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει για το μοντέλο Touch το οποίο κυκλοφορεί σε εκδόσεις με οθόνη 3,5 και 4,3 ιντσών, με μνήμη 1 και 8 GB και παρουσιάζεται 40% λεπτότερο και ελαφρύτερο σε σχέση με τα υπόλοιπα GPS της αγοράς.

NDrive S300

NDrive S300

Η σειρά περιλαμβάνει και το S300, ένα quad-band κινητό τηλέφωνο το οποίο φέρει επεξεργαστή στα 416 MHz, κάμερα 2 MP και Windows Mobile 6.0. Υποστηρίζει Bluetooth και Wi-Fi ενώ έρχεται με πλήρη άδεια χρήσης NDrive και χαρτών.

Οι συσκευές NDrive ενσωματώνουν μεταξύ άλλων τεχνολογία Cynetic που επιτρέπει στις λίστες των POI να κυλούν στην οθόνη με ταχύτητα ανάλογης της δύναμης που εφαρμόζεται στην touch screen. Η πλοήγηση σε επιλεγμένες πόλεις γίνεται με τρισδιάστατες δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης με τον χρήστη να αντικρίζει στην οθόνη των συσκευών ό,τι υπάρχει γύρω του σε πραγματικό χρόνο. Οι δε απλές και σαφείς φωνητικές οδηγίες διασφαλίζουν την ασφαλή πλοήγηση. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει εκείνο που προτιμά μέσα από μια σειρά διαφορετικών στυλ απεικόνισης χαρτών ενώ με το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί είτε να «κλειδώσει» στη θέση του GPS (για τη λειτουργία πλοήγησης) είτε να περιηγηθεί ελεύθερα, ανεξάρτητα από τη λήψη σήματος GPS. Επιπλέον τα Σημεία Ενδιαφέροντος πλέον συνοδεύονται από φωτογραφίες, μια επιλογή το δίχως άλλο αρκετά χρήσιμη σε περιπτώσεις ξενοδοχείων, εστιατορίων, τουριστικών αξιοθέατων κλπ.

Αναφορικά με τους χάρτες τέλος, να αναφέρουμε ότι τα μοντέλα της σειράς NDrive ενσωματώνουν τους χάρτες NaviGreece_2008.04 της Creative Image η οποία έχει αναλάβει και την τεχνική υποστήριξη των συσκευών για την Ελλάδα και την Κύπρο. Ενδεικτικά, η έκδοση 2008.04 των χαρτών NaviGreece περιλαμβάνει 309.000 οδικού δικτύου σε 747 δήμους και κοινότητες και 13.400 χωριά και οικισμούς από όλη τη χώρα με τη γεωγραφική κάλυψη να αγγίζει το εντυπωσιακό 100% για 28 νομούς. Παρέχονται πλήρη δεδομένα πλοήγησης για 355 πόλεις, υπάρχουν off-road διαδρομές για όλη την Ελλάδα ενώ περιλαμβάνονται πάνω από 100.000 χρήσιμα σημεία ενδιαφέροντος.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Η πληρέστερη ίσως σειρά συσκευών πλοήγησης GPS που θα βρείτε στην αγορά.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Λειτουργικό σύστημα: Microsoft Windows CE 5.0 (Windows Mobile 6.0 για το S300)

Λογισμικό πλοήγησης: ΝDrive με χάρτες NaviGreece_2008.04

Μνήμη: RAM, ROM και κάρτες μνήμης έως και 8 GB (τα μεγέθη διαφέρουν ανάλογα το μοντέλο)

Οθόνη: αντιθαμβωτική αφής, 3,5 ή 4,3 ιντσών, 320×240 ή 480×272 pixels, 65.000 χρωμάτων

GPS: ενσωματωμένος δέκτης 20 καναλιών SiRFstar III

Συνδεσιμότητα: USB, Bluetooth (G800S, G800R), Wi-Fi (S300)

Επιπλέον χαρ/κα: λειτουργίες πολυμέσων: μουσική, video, φωτογραφίες, αριθμομηχανή, παιχνίδια, alcohol sensor (G400), FM transmitter (G800S, G800R), push email (S300), Windows Live (S300), Business Card Scanner (S300)