Μεγαλύτερη προστασία, σιγουριά και ασφάλεια για όλα τα μέλη της οικογένειας, τα κατοικίδια και το αυτοκίνητο προσφέρει η νέα σειρά IoT λύσεων.

Η Vodafone Ελλάδας παρουσίασε για πρώτη φορά τη νέα σειρά προϊόντων V by Vodafone, η οποία αξιοποιεί το Internet of Things (ΙοΤ) για να προσφέρει εντοπισμό και προστασία για όλη την οικογένεια, τα κατοικίδιά, το αυτοκίνητο, καθώς και για πολύτιμα αντικείμενα, μέσα από τις εξελιγμένες IoT υπηρεσίες V-Kids Watch, V-SOS Band, V-Auto, V-Multi Tracker και V-Pet Tracker by Vodafone. Η σειρά V by Vodafone επιτρέπει στους καταναλωτές να συνδέουν συμβατές συσκευές απλά και γρήγορα με την παγκόσμια IoT πλατφόρμα της Vodafone, χρησιμοποιώντας τη νέα V-Sim (η οποία λειτουργεί μάλιστα σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη), ώστε να τις διαχειρίζονται από τα κινητά τους τηλέφωνα, μέσα από την εφαρμογή V by Vodafone.

«Στη Vodafone αποστολή μας είναι να συνδέουμε τον κόσμο για μια καλύτερη ζωή σήμερα και στο μέλλον. Τα αγαπημένα μας πρόσωπα – οι γονείς μας και τα παιδιά μας – σημαίνουν τα πάντα για εμάς και θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι είναι ασφαλή και καλά στην υγεία τους. Για να βοηθήσουμε τους καταναλωτές να καλύψουν αυτή την ανθρώπινη ανάγκη, φέρνουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ολοκληρωμένες λύσεις Internet of Things που μπορούν να ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειας για τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να διευκολύνουν την επικοινωνία μαζί τους κατά τη διάρκεια ενός έκτακτου περιστατικού, αλλά και να προσφέρουν αυξημένη προστασία για τα αγαπημένα μας αντικείμενα» δήλωσε ο εμπορικός διευθυντής καταναλωτικών προϊόντων της Vodafone Ελλάδας, Άρης Γεωργόπουλος.

 

V-Kids Watch: Μεγαλύτερη ασφάλεια για τα παιδιά

Πρόκειται για ένα smartwatch ειδικά κατασκευασμένο για παιδιά που είναι συνδεδεμένο με το κινητό δίκτυο της Vodafone κι επιτρέπει στους γονείς να διατηρούν επικοινωνία με το παιδί τους, όταν αυτό βρίσκεται εκτός του σπιτιού, αλλά και να εντοπίζουν τη γεωγραφική του θέση, μέσω κινητής εφαρμογής. Το V-Kids Watch επιτρέπει στους γονείς να ορίσουν ασφαλείς ζώνες για το παιδί – όπως για παράδειγμα το σπίτι ή το σχολείο – και να λαμβάνουν ειδοποίηση στο smartphone σε περίπτωση που εγκαταλείψει τη συγκεκριμένη περιοχή. Διαθέτει μηχανισμό που αποστέλλει SOS στις προκαθορισμένες επαφές, εάν το παιδί πατήσει το κουμπί για πέντε δευτερόλεπτα και μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους με φωνητικά μηνύματα.

V-SOS Band: Στο πλευρό των ηλικιωμένων

Το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό βραχιόλι επιτρέπει σε άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, να συνεχίσουν να ζουν ανεξάρτητα, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να καλούν σε βοήθεια, όταν βρίσκονται σε κάποια έκτακτη κατάσταση. Πατώντας το πλήκτρο SOS του ηλεκτρονικού βραχολιού, αποστέλλεται ειδοποίηση σε έως και τέσσερις προκαθορισμένες επαφές, όπως για παράδειγμα, τα μέλη της οικογένειας. Επίσης, η συσκευή διαθέτει λειτουργία εντοπισμού πτώσης, με τη βοήθεια της οποίας, τα μέλη της οικογένειας θα λάβουν ειδοποίηση με την τοποθεσία ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν.

V-Auto: Ασφάλεια για το αυτοκίνητο

Η υπηρεσία V-Auto αποτελείται από μία IoT συσκευή, κατασκευασμένη από την Vodafone Automotive και μία κινητή εφαρμογή, που ενισχύει την συνδεσιμότητα, αυξάνει την ασφάλεια του αυτοκινήτου και ενισχύει τη σιγουριά του ιδιοκτήτη του. Το V-Auto τοποθετείται στην OBD (On Board Diagnostics) θύρα του οχήματος και αποστέλλει αυτόματα SOS σε περίπτωση σύγκρουσης. Μέσω της κινητής εφαρμογής, παρέχει την επιλογή εύρεσης αυτοκινήτου με την οποία οι οδηγοί μπορούν να εντοπίσουν που βρίσκεται το αυτοκίνητό τους, να λάβουν οδηγίες για το πώς θα φτάσουν εκεί, να δουν πλήρες ιστορικό των διαδρομών και τον τρόπο που οδήγησαν το οποίο απεικονίζεται με το Driver Safety Score.  Τέλος, χάρη στη λειτουργία AutoSOS, σε περίπτωση ατυχήματος, εξειδικευμένοι εκπρόσωποί της Vodafone επικοινωνούν με τον χρήστη του V-Auto για να επιβεβαιώσουν ότι είναι καλά στην υγεία του.

V-MultiΤracker: Εντοπίστε πολύτιμα αντικείμενα

Μια μικροσκοπική IoT συσκευή σε συνδυασμό με μία κινητή εφαρμογή επιτρέπουν στον χρήστη να εντοπίσει εύκολα οποιαδήποτε αντικείμενο θεωρεί πολύτιμο. Συγκεκριμένα, ο χρήστης εγκαθιστά στο αντικείμενο της αρεσκείας του, όπως για παράδειγμα πορτοφόλι, τσάντα, ποδήλατο ή σκούτερ, τον αισθητήρα του V-Multi Τracker και μέσω του app, μπορεί λαμβάνει ειδοποιήσεις κίνησης – σε περίπτωση που κάποιος το μετακινήσει – ή εγγύτητας, εάν φύγει χωρίς αυτό. Επίσης, το V-Multi Τracker επιτρέπει στον χρήστη να ορίσει ασφαλείς γεωγραφικές ζώνες, διαθέτει πλήκτρο SOS και έχει διάρκεια μπαταρίας 2 με 3 ημέρες.

VPet: Για τα κατοικίδια

Ενας ειδικός αισθητήρας τοποθετείται στο λουρί του σκύλου ή της γάτας και προσφέρει, μέσω app, ζωντανή ενημέρωση για την κατάσταση του ζώου, καθώς και τη δυνατότητα εντοπισμού του σε περίπτωση απώλειας. Επίσης, το V-Pet καταγράφει την καθημερινή βόλτα του σκύλου, μεταδίδει live την δραστηριότητά του και το γεωγραφικό του στίγμα, επιτρέποντας παράλληλα τον ορισμό γεωγραφικών ασφαλών περιοχών, είναι ανθεκτικό στο νερό και διαθέτει μπαταρία με διάρκεια 2-3 ημέρες.

 

 

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά προϊόντων V by Vodafone

VKids

Γεωεντοπισμός: Το “V-Kids Watch by Vodafone” συνδέεται στο δίκτυο της Vodafone, επιτρέποντας στους γονείς να δουν τη γεωγραφική θέση του παιδιού τους στο smartphone, μέσω κινητής εφαρμογής

Ασφαλείς γεωγραφικές ζώνες: Οι γονείς μπορούν να ορίσουν ασφαλείς περιοχές για το παιδί – όπως το σπίτι ή το σχολείο – και να λάβουν ειδοποίηση στο smartphone σε περίπτωση που τις εγκαταλείψει

SOS alert: Εάν το παιδί πατήσει παρατεταμένα για πέντε δευτερόλεπτα ένα κουμπί στο smartwatch, αποστέλλεται μήνυμα SOS στις προκαθορισμένες επαφές του

Messaging: To παιδί μπορεί να επικοινωνήσει με έως και πέντε προκαθορισμένες επαφές στέλνοντας φωνητικά μηνύματα και emoji.

Υπενθύμιση: Υπάρχει δυνατότητα ορισμού υπενθυμίσεων, όπως για παράδειγμα για να επιστρέψει το παιδί στο σπίτι από το παιχνίδι

Περιεχόμενο: Μέσω του smartwatch tο παιδί μπορεί να παίζει προεγκατεστημένα παιχνίδια και να χρησιμοποιεί ηλεκτρονική αριθμομηχανή χάρη στη χρήση του επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 8909W.

Σχολικό ωράριο: Οι γονείς μπορούν να απενεργοποιούν τα τηλέφωνα και τη δυνατότητα αποστολής μηνύματος όταν το παιδί βρίσκεται στο σχολείο

Διάρκεια μπαταρίας: Η μπαταρία 450 mAh μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις ημέρες ανάλογα με την χρήση

Σχεδιασμός: Το διαστάσεων 4,4 x 2 εκατοστών V-Kids Watch by Vodafone ταιριάζει σε καρπό με περιφέρεια 13,5 έως και 19,5 εκατοστών.

 

VSOS Band

SOS alert: Πατώντας το πλαϊνό κουμπί του V-SOS Band για 3 δευτερόλεπτα, αποστέλλεται συναγερμός σε όλες τις προκαθορισμένες επαφές. Ο χρήστης θα δει τη σήμανση του βραχολιού να αλλάζει χρώμα από κίτρινο σε κόκκινο, και σε πράσινο μόλις μία από τις προκαθορισμένες επαφές του κατευθυνθεί προς τον ίδιο για βοήθεια. Ο χρήστης του V-SOS Band μπορεί να πατήσει εκ νέου το κουμπί για να ακυρώσει τον συναγερμό οποιαδήποτε στιγμή.

Συντονισμός για τη φροντίδα: Οι προκαθορισμένες επαφές μπορούν να καλέσουν ή να στείλουν μήνυμα μέσα από την εφαρμογή V-SOS Band ώστε να αποφασίσουν ποιος από όλους θα μεταβεί σε ένα έκτακτο περιστατικό και να ενημερώσουν για την επίλυσή του.

Εντοπισμός πτώσης: Το βραχιόλι είναι εξοπλισμένο με ειδικό αλγόριθμο και επιταχυνσιόμετρο  που  αμέσως ειδοποιεί τις επαφές του χρήστη σε περίπτωση που εντοπίσει ότι  ο κάτοχός του έχει πέσει.

Γεωεντοπισμός: Μπορεί να εντοπίσει τη γεωγραφική θέση ενός έκτακτου περιστατικού, μέσω GPS και κινητών δικτύων.

Υδατοστεγές: Το V-SOS Band είναι σχεδιασμένο για να φοριέται συνέχεια τόσο στο ντουζ όσο και στο μπάνιο και είναι αδιάβροχο, διαθέτοντας πιστοποίηση IP67

Συναγερμός αδράνειας: Εάν το βραχιόλι εντοπίσει μία περίοδο αδράνειας, όπως για παράδειγμα εάν ο χρήστης το βγάλει και δεν το ξαναφορέσει, αποστέλλει συναγερμό στις προκαθορισμένες επαφές

Ειδοποίηση για τη μπαταρία: Η μπαταρία των 200 mAh θα διαρκέσει για έως και έναν μήνα. Ο χρήστης μπορεί να δει το επίπεδο της μπαταρίας χτυπώντας δύο φορές την οθόνη του βραχιολιού. Εάν η μπαταρία έχει λιγότερο από 20% ισχύ, ειδοποιούνται όλες οι προκαθορισμένες επαφές.

Σχεδιασμός: Το VSOS Band έχει οθόνη 2,4 x 3,8 εκατοστά και ταιριάζει σε καρπό με περιφέρεια 14 έως 17 εκατοστών. Σχεδιάστηκε από το βραβευμένο Design Studio and R&D εργαστήριο της Vodafone που βρίσκεται στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

VAuto

Auto SOS: Υποστηρίζει τον χρήστη σε περίπτωση ατυχήματος, αποστέλλοντας ειδοποίηση στους εξειδικευμένους συμβούλους μας οι οποίοι θα σας καλέσουν ώστε να επιβεβαιώσουν ότι όλα είναι εντάξει η θα επικοινωνήσουν με τις αντίστοιχες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για αποστολή βοήθειας.

Εντοπισμός οχήματος: Οι οδηγοί μπορούν μέσα από την εφαρμογή V-Auto να εντοπίσουν που βρίσκεται το αυτοκίνητό τους χάρη στη χρήση GPS και να λάβουν οδηγίες για να το πώς να μεταβούν σε αυτό πεζή, με αυτοκίνητο ή δημόσια συγκοινωνία. Η υπηρεσία λειτουργεί σε 32 χώρες.

Safety Score: Το V-Auto συλλέγει στατιστικά δεδομένα από κάθε διαδρομή, όπως η ταχύτητα, η επιτάχυνση και η πέδηση και τα καθιστά διαθέσιμα υπό τη μορφή ενός σκορ ασφαλείας που επικαιροποιείται έπειτα από κάθε διαδρομή και παρουσιάζεται στο app. Πρόκειται για ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία που είναι ιδανική για νέους ή άπειρους οδηγούς καθώς τους βοηθά να βελτιώσουν την οδική τους αντίληψη.

Διαδρομές: Οι οδηγοί μπορούν επίσης να ανατρέξουν σε προηγούμενες διαδρομές μέσω της εφαρμογής.

Εξοπλισμός: Η συσκευή, η οποία κατασκευάζεται από την Vodafone Automotive, τοποθετείται στην OBD (On Board Diagnostics) θύρα του αυτοκινήτου, παρ