Ο CEO της Microsoft, κ. Steve Balmer, στην ομιλία του στη CES μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πως το Kinect θα έρθει το Φεβρουάριο και στους υπολογιστές.

kinect_PCΉταν γνωστό πως η CES του 2012 θα σήμαινε και την τελευταία φορά που η Microsoft θα είχε την κεντρική ομιλία στην εν λόγω έκθεση. Ο CEΟ της Microsoft, κ. Steve Balmer, σε αυτή την ομιλία μίλησε κυρίως για τα Windows και βέβαια για το πολυσυζητημένο UI της εταιρείας το οποίο θα υλοποιηθεί στα Windows 8, το Metro. Πέρα από αυτά όμως “έδωσε” και μία πολύ ενδιαφέρουσα είδηση σχετικά με το Kinect, το οποίο έχει ήδη πουλήσει παγκοσμίως περίπου 18 εκ. κομμάτια και ο αριθμός αυτός συνεχώς αυξάνεται. Ποιο είναι το ευχάριστο λοιπόν;


Το γεγονός πως από τον Φεβρουάριο, το Kinect θα συνεργάζεται και “επισήμως” με τα Windows πράγμα που σημαίνει πως οι χρήστες των PC θα μπορούν να έχουν έναν ακόμα εναλλακτικό τρόπο χειρισμού του υπολογιστή τους, “καταργώντας” ουσιαστικά το mouse. Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα παιχνίδια του Kinect, τα οποία έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στο casual κοινό, λογικά θα “μεταπηδήσουν” και στους υπολογιστές.


Περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα γίνεται ο χειρισμός δεν έχουν γίνει γνωστές, όμως η λογική λέει πως θα έχει να κάνει με το Metro, στο οποίο οι άνθρωποι της Microsoft φαίνεται πως έχουν επενδύσει πολλά.