Ο ιαπωνικός κολοσσός θα καταβάλλει το ποσό των 1,05 δισ. ευρώ αποκτώντας το 100% της Sony Ericsson, ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων.

SonyΗ Sony Ericsson θα αποτελεί στο εξής εξ ολοκλήρου θυγατρική της Sony, η οποία ευελπιστεί ότι θα αξιοποιήσει καλύτερα τις συνέργειες που υπάρχουν μεταξύ των smartphones της πρώτης και της ευρείας γκάμας καταναλωτικών συσκευών της δεύτερης. Η Sony Ericsson θα λάβει από τη συμφωνία το ποσό του 1,05 δισ. ευρώ σε μετρητά.


Αξίζει να σημειώσουμε πως η συμφωνία περιλαμβάνει και πολλές από τις πατέντες που έχουν σχέση με κινητά τηλέφωνα της Ericsson, ενώ οι δύο πλευρές σκοπεύουν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους στον συγκεκριμένο τομέα, δείγμα του “πόλεμου πατεντών” που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό.


Η Sony Ericsson ξεκίνησε τη λειτουργία πριν ακριβώς 10 χρόνια, την 1η Οκτωβρίου 2001, και έχει παρουσιάσει μία αξιόλογη πορεία. Σημειωτέον πως στην Ελλάδα η Sony Ericsson είναι μία από τις τρεις εταιρείες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις κινητών τηλεφώνων.