Ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας περιλαμβάνεται ο ΟΤΕ, αφού παραμένει και φέτος στους δείκτες FTSE4Good.

OTEΣυγκεκριμένα, ο ΟΤΕ συγκαταλέγεται στο χρηματιστηριακό δείκτη Εταιρικής Υπευθυνότητας FTSE 4Good Global, για τον οποίο αξιολογήθηκαν συνολικά 2.300 εταιρείες από όλον τον κόσμο.


Ο ΟΤΕ εντάχθηκε στους διεθνείς χρηματιστηριακούς δείκτες FTSE4Good για πρώτη φορά το 2008 και παραμένει μέχρι σήμερα. Με αφορμή την ανανέωση παραμονής του ΟΤΕ στους δείκτες FTSE4Good, η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας ΟΤΕ, κα Ντέπη Τζιμέα, δήλωσε: «Η παραμονή του ΟΤΕ για τέταρτη χρονιά στους διεθνείς χρηματιστηριακούς δείκτες FTSE4Good, αποδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας μας στην εφαρμογή αρχών Εταιρικής Υπευθυνότητας, που πληρούν παγκόσμια αναγνωρισμένα πρότυπα, και την κατατάσσει ανάμεσα σε κορυφαίες εταιρείες από όλον τον κόσμο».


Η συμμετοχή των εταιρειών στους δείκτες FTSE4Good κρίνεται από τις επιδόσεις τους σε τομείς όπως: η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η περιβαλλοντική πολιτική και η άμβλυνση των κλιματικών μεταβολών, η καταπολέμηση της δωροδοκίας και η δέσμευση της Διοίκησης για τη διασφάλιση και εφαρμογή υπεύθυνων εταιρικών πρακτικών. Τα κριτήρια αυτά αναθεωρούνται κάθε χρόνο και οι εταιρείες που συμμετέχουν χρειάζεται να εξελίσσονται για να συνάδουν με τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς.


Οι δείκτες FTSE4GOOD έχουν δημιουργηθεί από τον διεθνή οργανισμό διαχείρισης χρηματιστηριακών δεικτών FTSE, για να βοηθούν τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να επιλέγουν εταιρείες, που πληρούν παγκόσμια αναγνωρισμένα πρότυπα Εταιρικής Υπευθυνότητας. Σήμερα η ένταξη μιας εταιρείας στους δείκτες βαρύνει ιδιαίτερα στην συνείδηση των επενδυτών, αφού η Εταιρική Υπευθυνότητα αποτελεί πλέον κριτήριο επιλογής των υπεύθυνων εταιρειών.