Οι χάρτες της TomTom επιτυγχάνουν την κορυφαία στον κλάδο κάλυψη των 35 εκατομμυρίων χιλιομέτρων καλύπτοντας 104 χώρες.

TomTom-CMYK_R-logoΗ TomTom ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα του πλέον πρόσφατου χάρτη και της βελτιωμένης σειράς προϊόντων, παρέχοντας νέα χαρακτηριστικά και επίπεδα κάλυψης. Με την προσθήκη 400,000 χιλιομέτρων παγκοσμίως, η βάση δεδομένων του χάρτη πλοήγησης της TomTom αποτελεί την πρώτη που φθάνει τα 35,2 εκατ. χλμ δρόμων, καλύπτοντας 104 χώρες και ένα ρεκόρ 3,4 δις ανθρώπων παγκοσμίως.


«Με την τελευταία ενημέρωση χάρτη, προσθέτουμε σημαντική κάλυψη στις αναδυόμενες αγορές χωρών όπως η Βραζιλία, η Ρωσία και η Ινδία, επιδεικνύοντας τη δέσμευσή μας σε μια πραγματικά παγκόσμια προσφορά» αναφέρει ο Maarten van Gool, Managing Director του τομέα TomTom Licensing. «Η τελευταία προϊοντική ανακοίνωση εφοδιάζει τους πελάτες μας με την καλύτερη κάλυψη και με βελτιωμένο περιεχόμενο παγκοσμίως για να τροφοδοτήσει όλες τις ανάγκες τους σχετικά με υπηρεσίες χωροθέτησης.»


Η TomTom ενίσχυσε περαιτέρω τη βάση δεδομένων οδικού δικτύου της και βελτίωσε βασικά χαρακτηριστικά σε όλη την Ευρώπη. Στην Δυτική Ευρώπη, 74,000 χλμ δρόμων προστέθηκαν ή αναπροσδιορίστηκαν, συμπεριλαμβάνοντας διαδρομές που δημιουργούνται εν όψει της φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι του 2012 στο Λονδίνο. Ένα χαρακτηριστικό ζωνών χαμηλών εκπομπών προστέθηκε σε όλη την Δυτική Ευρώπη για να υποστηρίξει την περιβαλλοντικά φιλική οδήγηση. Στην Ανατολική Ευρώπη, περισσότερα από 36,000 χλμ δρόμων ανανεώθηκαν σε βασικές αγορές όπως η Ρωσία, η Πολωνία και η Τουρκία.


Στην Αμερική, η TomTom επέκτεινε την κάλυψη αναπτυσσόμενων αγορών όπως η Βραζιλία που περισσότερα από 100,000 χλμ δρόμων επαναπροσδιορίστηκαν- για μεγαλύτερη ακρίβεια- και 600,000 Σημεία Ενδιαφέροντος προστέθηκαν, εξασφαλίζοντας ότι οι χρήστες μπορούν εύκολα να βρουν επιχειρήσεις, τοποθεσίες και ανθρώπους. Οι πελάτες τώρα μπορούν να επωφεληθούν από χαρακτηριστικά που περιλαμβάνουν ειδικές πληροφορίες λωρίδων και δρομολόγηση μέσω βέλτιστης επιλογής οδών, που θα οδηγήσει σε ασφαλέστερη πλοήγηση. Επιπλέον, οι πιο πρόσφατες ταχυδρομικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στις ΗΠΑ και στον Καναδά είναι ιδιαίτερα σημαντικές για επιχειρηματικούς και εταιρικούς πελάτες.


Η πιο πρόσφατη προϊοντική ανακοίνωση είχε ως αποτέλεσμα την ανανέωση περισσοτέρων από 1,5 εκατ. Σημείων Διεύθυνσης σε όλη την περιοχή της Ασίας Ειρηνικού, επιτρέποντας την πιο ακριβή δρομολόγηση και τοπογράφηση αυτής της σημαντικής περιοχής. Η τρισδιάσταση απεικόνιση οροσήμων, τα εικονίδια οροσήμων, οι δισδιάστατες απεικονίσεις χαρτών πόλεων και οι αναπαραστάσεις διασταυρώσεων ανανεωθήκαν επίσης οδηγώντας σε καλύτερη εικονική αναπαράσταση και σε πιο ρεαλιστική απεικόνιση χάρτη.