Ο Adrian Mankovecký, φοιτητής του «Academy of Fine Arts and Design», κατέλαβε την 1η θέση στον τελικό του διαγωνισμού Electrolux Design Lab

Electrolux logoΤο «Portable Spot Cleaner» κρίθηκε ως η κορυφαία πρόταση για “Intelligent Mobility” λύσεις στο σπίτι, από ένα σύνολο 1.300 συμμετοχών.


Το «Portable Spot Cleaner» είναι μια μικρή συσκευή καθαρισμού ρούχων, που λειτουργεί με μπαταρία κρυσταλλικής ζάχαρης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η χρήση του είναι απλή. Απλά διαχωρίζεις τα δύο εξαρτήματά του, τα τοποθετείς από τη μέσα και από την έξω πλευρά του ρούχου και επιλέγεις το κατάλληλο πρόγραμμα. Αρνητικά ιόντα και ο ατμός αφαιρούν τους λεκέδες και φρεσκάρουν τα ρούχα!


Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από ειδικούς στον τομέα του σχεδιασμού εξέτασε τις συμμετοχές με βάση το διαισθητικό σχεδιασμό, την καινοτομία και τη γνώση των καταναλωτών για την απονομή του πρώτου βραβείου, δηλαδή μιας εξάμηνης αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε ένα κέντρο γενικού σχεδιασμού της Electrolux, καθώς και 5.000 ευρώ. Επίσης, το 2ο βραβείο ( 3.000 ευρώ) απονεμήθηκε στο «Ribbon», μια διπλής όψεως συσκευή ψύξης-θέρμανσης για πολλές χρήσεις, του Enzo Kocak και το 3ο βραβείο (2,000) στο Smoobo blender της Roseanne de Bruin.


‘Intelligent Mobility’


Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν το ‘Intelligent Mobility’, μια αναζήτηση του πώς μπορεί ο σχεδιασμός αντικειμένων να υποστηρίξει τους ανθρώπους όπου και αν βρίσκονται. Πιο συγκεκριμένα, η θεματολογία αφορούσε στην αναζήτηση λύσεων σχετικά το πώς οι άνθρωποι θα παρασκευάζουν και θα αποθηκεύουν τρόφιμα, θα πλένουν τα πιάτα και θα καθαρίζουν μέσα και έξω από το σπίτι.


Σχετικά με το διαγωνισμό Electrolux Design Lab


Από το 2003, ο διαγωνισμός Electrolux Design Lab προσκαλεί τους τελειόφοιτους και απόφοιτους σπουδαστές βιομηχανικού σχεδίου από όλον τον κόσμο να συμμετάσχουν, καταθέτοντας τις δικές τους πρωτοποριακές, τολμηρές ιδέες και λύσεις για τις οικιακές συσκευές του μέλλοντος.


Ο διαγωνισμός αυτός πέρα από την εμπειρία που προσφέρει στους συμμετέχοντες, μπορεί να δώσει την ευκαιρία για επαγγελματική αποκατάσταση στο χώρο του σχεδίου, ακόμα και στην ίδια την Electrolux. Ήδη αρκετοί φιναλίστ εργάζονται σε κάποια από τα Global Design Centers, ενώ κάποιοι έχουν προχωρήσει στην ίδρυση των δικών τους γραφείων.


Για περισσότερες πληροφορίες: www.electrolux.com/designlab