Η Ericsson παρουσιάζει την οικογένεια προϊόντων Smart Services Routers SSR 8000 για τα δίκτυα νέας γενιάς

ericsson-logo• Τα Smart Services Routers (SSR) υποστηρίζουν υπηρεσίες για σταθερά και κινητά δίκτυα επιτρέποντας τη γρήγορη εισαγωγή των νέων υπηρεσιών στην αγορά
• Διαθέτει απαράμιλλη κλιμάκωση σηματοδότησης και χωρητικότητα δεδομένων σε συνδυασμό με κορυφαία πυκνότητα
• Ανώτερης ποιότητας σύστημα υπηρεσιών που επιτρέπει στους παρόχους να προσφέρουν διαφοροποιημένες υπηρεσίες στους καταναλωτές


Η Ericsson παρουσίασε τη νέα οικογένεια Smart Services Routers (SSR), SSR 8000, βασικό στοιχείο του πρόσφατου 4ης γενιάς IP δικτύου της Ericsson. Η Ericsson προσφέρει στους παρόχους μια απλή, έξυπνη και «επεκτάσιμη» λύση για συγκλίνοντα δίκτυα. Ως ενοποιημένη πλατφόρμα για εφαρμογές σε σταθερά και σε κινητά δίκτυα, το SSR επιτρέπει την πλήρη σύγκλιση του δικτύου, ώστε οι συνδρομητές να έχουν δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες από οποιαδήποτε συσκευή ή τοποθεσία.


Όταν όλο και περισσότερα διαφορετικά είδη δεδομένων βασίζονται σε συσκευές που συνδέονται με τα δίκτυα, οι πάροχοι θα πρέπει να χειριστούν μια πρωτοφανή κυκλοφορία και να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και συσκευών τελικού χρήστη. Η 4η γενιά των IP δικτύων πρέπει να επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο από οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή, ενώ παράλληλα να προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες.


Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων του SSR 8000 έχει αναπτυχθεί στη Silicon Valley της Ericsson και βασίζεται στο IP λειτουργικό σύστημα της Ericsson, ένα εξαιρετικά ευέλικτο, αρθρωτό λειτουργικό σύστημα που έχει αναπτυχθεί σε 75 από τις 100 κορυφαίες επιχειρήσεις δικτύων στον κόσμο. Οι πάροχοι θα ωφεληθούν από το χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα του SSR, την ανώτερη απόδοση του συστήματος, την βελτιωμένη εμπειρία χρηστών και την εξαιρετικά επεκτάσιμη αρχιτεκτονική. Το SSR 8020 είναι ένα σύστημα 16Tbps με 400g full-duplex slots σε συνδυασμό με κορυφαία πυκνότητα (π.χ. μέχρι 800x1G ή 200x10G ports)


«Οι πάροχοι έχουν μετατρέψει τα δίκτυά τους σε IP εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί, δημιουργώντας την ανάγκη για ανανεωμένο εξοπλισμό που μπορεί να υποστηρίξει τις νέες εφαρμογές και τη γενιά εσόδων από τη σταθερή και την κινητή ευρυζωνικότητα, με αυξημένη κυκλοφορία video αλλά και μεγάλο όγκο δεδομένων», δήλωσε ο Michael Howard, κύριος αναλυτής, δικτύου carrier και data center, της Infonetics Research. Και προσθέτει: «Τα νέα Smart Services Routers της Ericsson είναι σχεδιασμένα για να παρέχουν επεκτασιμότητα στα δίκτυα και υποστήριξη στους συνδρομητές και στις εφαρμογές όπου αναζητούν οι πάροχοι για τα δίκτυα επόμενης γενιάς.»


«Για να γίνει πραγματικότητα η Διαδικτυωμένη Κοινωνία, οι πάροχοι πρέπει να διαχειριστούν αποτελεσματικά ένα διαρκώς αυξανόμενο «φορτίο» κυκλοφορίας δεδομένων και ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και συσκευών του τελικού χρήστη. Το δίκτυο δεν πρέπει μόνο να είναι σε θέση να χειριστεί ένα τεράστιο όγκο δεδομένων, αλλά και να αντιμετωπίσει ένα πρωτοφανές επίπεδο κινητικότητας», δήλωσε ο Jan Haglund, Επικεφαλής του ΙP Product Area & Ευρυζωνικότητας της Ericsson. Και προσθέτει: «Τα Smart Services Routers μας λειτουργούν ως θεμέλιο για ένα εξαιρετικά αξιόπιστο δίκτυο χωρίς τεχνολογικούς περιορισμούς. Η οικογένεια προϊόντων SSR 8000 μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σηματοδότησης και ευρυζωνικότητας ακόμα και στις πιο απαιτητικές εφαρμογές, και να βοηθήσει τους παρόχους στην ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στον «αγώνα» για τη σύνδεση 50 δισεκατομμυρίων συσκευών μέχρι το 2020».


Η οικογένεια SSR 8000 των Smart Services Routers της Ericsson, περιλαμβάνει:
• Ericsson SSR 8020, Smart Services Router, 20 slot
• Ericsson SSR 8010, Smart Services Router, 10 slots
• Ericsson SSR 8006, Smart Services Router, 6 slots


Το SSR 8020 της Ericsson θα είναι διαθέσιμα στα τέλη του 2011, ενώ τα άλλα Smart Services Routers θα είναι διαθέσιμα μέσα στον επόμενο χρόνο