Η Alcatel-Lucent ανοίγει την πόρτα που οδηγεί σε ένα πιο γρήγορο, πιο έξυπνο και πιο πράσινο Ίντερνετ


Alcatel-Lucent-logoΗ Alcatel-Lucent χάρη σε μια νέα τεχνολογία που χαιρετίστηκε ως το κλειδί για μεγαλύτερη χωρητικότητα, ταχύτερες συνδέσεις και μικρότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση, ξεκλειδώνει το δυναμικό του Ίντερνετ και ανοίγει το δρόμο σε νέες, ριζοσπαστικές εφαρμογές και διαδικτυακές υπηρεσίες.


Η Alcatel-Lucent παρουσιάζει έναν επεξεργαστή δικτύου νέας γενιάς, ο οποίος αναβαθμίζει δραστικά τις δυνατότητες των υποδομών, επιτρέποντας πλέον την πρόσβαση σε νέες online υπηρεσίες πλούσιου περιεχομένου, που εκτείνονται από τις τηλεδιασκέψεις και τη μετάδοση βίντεο υψηλής ανάλυσης, μέχρι εφαρμογές για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.


Ο νέος επεξεργαστής ‘FP3’ θα εξαλείψει τα bottlenecks που εμποδίζουν σήμερα την ευρύτερη αξιοποίηση σύνθετων εφαρμογών, βοηθώντας ουσιαστικά στη διαπλάτυνση των λεωφόρων του διαδικτύου, η οποία θα μεταφραστεί σε πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες και σημαντικά βελτιωμένη ροή των διακινούμενων πακέτων. Την ίδια στιγμή, ο νέος επεξεργαστής μειώνει την ενεργειακή κατανάλωση των δικτύων, καθώς χρειάζεται έως και 50 τοις εκατό λιγότερη ισχύ, σε σχέση με τα αντίστοιχα chip που χρησιμοποιούνται σήμερα.


FP3 – Τεχνικές δυνατότητες
– Ο πρώτος επεξεργαστής δικτύου με τεχνολογία 400G σε ολόκληρο τον κλάδο
– Υποστηρίζει IP routing και πλήρη γκάμα edge services για επιχειρηματικούς πελάτες, οικιακούς καταναλωτές και χρήστες κινητών συσκευών
– Βοηθά να μειωθεί το time to market για τις κάρτες τεχνολογίας 100G
– Με υψηλό βαθμό ολοκλήρωσης, μειώνει τις συνολικές απαιτήσεις μνήμης
– Με κλιμακωτή διαχείριση ισχύος σε βήματα των 10G, μειώνει τη συνολική κατανάλωση ανά bit πληροφορίας έως και 50%
– Αξιοποιεί την υπάρχουσα τεχνολογία των 40nm ώστε να μειωθεί το ρίσκο
– Κάρτες για τους ρούτερ 7750 SR, βασισμένες στον επεξεργαστή FP3, θα είναι εμπορικά διαθέσιμες εντός του 2012, σε διάταξη 2-port 100GE, 6-port 40GE, και 20-port 10GE


Ο FP3 και το High Leverage Network
Το όραμα της Alcatel-Lucent για τη δημιουργία High Leverage Networks™ (HLN) βασίζεται στην εκρηκτική αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες και χωρητικότητα στα ευρυζωνικά δίκτυα, η οποία συνεπάγεται τρομακτικά οφέλη για όσους παρόχους είναι σε θέση να κεφαλαιοποιήσουν τις νέες απαιτήσεις ενός μονίμως δικτυωμένου κόσμου.


Στο όραμα αυτό, ο επεξεργαστής δικτύου FP3 παίζει ένα σημαντικό ρόλο, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους παρόχους να αυξήσουν την χωρητικότητα του δικτύου τους, να μειώσουν τα κόστη και να εκμεταλλευτούν νέες ευκαιρίες για έσοδα. Η αύξηση της απόδοσης κατά 400% δεν συνεπάγεται κάποιο συμβιβασμό σε σχέση με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, και επιτρέπει στους παρόχους να αξιοποιούν τα δίκτυα τους καλύτερα, προσφέροντας νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες, περιεχόμενο και εφαρμογές, με αυξημένη αξιοπιστία και οικολογικά χαρακτηριστικά. Ο επεξεργαστής FP3 θα εξοπλίσει όλους τους ΙΡ ρούτερ υψηλής απόδοσης της Alcatel-Lucent, καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε τύπο δικτύου της αρχιτεκτονικής HLN , από το metro και το edge, μέχρι το core.


Ο FP3 και το οικοσύστημα 400G
Για να μπορέσει να προσφέρει 400% καλύτερη ταχύτητα data και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας χωρίς συμβιβασμούς σε θέματα ποιότητας παρεχομένων υπηρεσιών, ο επεξεργαστής FP3 χρειάζεται να έχει μια ντετερμινιστική πρόσβαση στη μνήμη, και μάλιστα σε ταχύτητες χωρίς ιστορικό προηγούμενο.


Παράλληλα με την ανάπτυξη των δικών της τεχνολογικών λύσεων, η Alcatel-Lucent οδηγεί εταιρείες με ηγετική θέση στην αγορά των ημιαγωγών όπως, μεταξύ άλλων, η Samsung, η NetLogic Microsystems, η Micron, η GSI Technology, η Cypress, και η Broadcom, στην προώθηση μιας καινοτομικής ατζέντας που περιλαμβάνει μνήμες τύπου high-speed DDR (double data rate), RLDRAM (Reduced-latency Dynamic random access memory), CAM (Content Addressable memory) και QDR (Quad Data Rate), δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να επιταχυνθεί η υιοθέτηση της τεχνολογίας 100G, αλλά και πέρα από αυτή.