Η εταιρεία προάγει δύο από τα κορυφαία στελέχη που διαθέτει στην περιοχή και χωρίζει τις λειτουργίες της σε δυο τομείς.


EMC logo 2011Η EMC Corporation ανακοίνωσε ότι προχωρά στην αναδιοργάνωση της ανώτατης διοικητικής της ομάδας για την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (EMEA), με σκοπό να επιταχύνει την ανάπτυξη στην περιοχή και να επικεντρωθεί ακόμη περισσότερο στους πελάτες της και τη διαδικασία μετάβασης τους προς το cloud computing. Επικεφαλής για την ευρύτερη περιοχή της EMEA τίθενται πλέον δύο ιδιαιτέρως έμπειρα στελέχη της ανώτατης διοικητικής ομάδας της EMC, τα οποία και αναβαθμίζονται.


Πιο συγκεκριμένα, στη θέση του Προέδρου με τομέα ευθύνης την περιοχή EMEA-North τοποθετείται ο κ. Adrian McDonald, ενώ στη θέση του Προέδρου για την περιοχή EMEA-South ορίζεται ο κ. Christian Hiller. Και τα δύο στελέχη αναφέρονται απευθείας στον κ. Bill Scannell, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της EMC για τις γεωγραφικές περιοχές EMEA, Βόρειας και Νότιας Αμερικής. Ο κ. Scannell, στέλεχος με 25ετή θητεία στην EMC και μακρόχρονη παράδοση σε ισχυρά επιχειρηματικά αποτελέσματα, ηγείται διαφόρων δραστηριοτήτων της EMC στη Βόρεια και Νότια Αμερική, την EMEA και την περιοχή Ασίας, Ειρηνικού και Ιαπωνίας.


Το 2010 η EMC παρουσίασε σημαντική ανάπτυξη στην περιοχή της EMEA. Η νέα διοικητική ομάδα, υπό την ηγεσία των κ.κ. McDonald και Hiller, θα είναι υπεύθυνη όχι μόνο για τη διατήρηση αυτής της αναπτυξιακής τάσης, αλλά και για την ενίσχυση της συνεισφοράς που έχει η ΕΜΕΑ στα αποτελέσματα της EMC. Επίσης, η EMC προβλέπει ότι το 2011 τα συστήματα “Big Data” θα αναδειχθούν σε βασικό παράγοντα όσον αφορά τη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων της, καθώς η εκρηκτική αύξηση του όγκου των δεδομένων τα αναδεικνύουν σε έναν από τους κύριους πρωταγωνιστές στον τομέα της διαχείρισης συστημάτων ΙΤ.


Η νέα διοικητική ομάδα των περιοχών EMEA North και EMEA South θα δώει τη δυνατότητα στην EMC να εκμεταλλευτεί τις πολυάριθμες ευκαιρίες ανάπτυξης στην αγορά της EMEA, και παράλληλα να διατηρήσουν στενούς δεσμούς με τους υπάρχοντες πελάτες στις διάφορες χώρες. Η περιοχή EMEA North αποτελείται από τη Βόρεια Ευρώπη, τη Μ. Βρετανία, την Ιρλανδία, και την Ανατολική Ευρώπη, ενώ η EMEA South από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τις χώρες της Ιβηρικής χερσονήσου και της Ανατολικής Μεσογείου, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.


Adrian MacDonaldΟ κ. Adrian McDonald κατείχε επισήμως τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στη Μ. Βρετανία και την Ιρλανδία, ενώ ο κ. Christian Hiller ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας στη Γαλλία. Τα δύο στελέχη πρόκειται να αντικαταστήσουν τον κ. Rainer Erlat, ο οποίος μετά από οκτώ χρόνια στην κορυφαία θέση της EMC για την περιοχή της EMEA, μετακινείται στη θέση του Προέδρου της EMC International. Ο κ. Erlat διατηρεί το ρόλο του συμβούλου αναφορικά με μια σειρά πρωτοβουλίες, οι οποίες βοηθούν στην ενδυνάμωση της θέσης της EMC στην αγορά.


Christian Hiller - President of EMEA-SouthΟ κ. Christian Hiller, νυν Πρόεδρος EMEA-South στην EMC, είχε διατελέσει Επίτιμος Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής στην EMC Computer Systems France. Πριν τη συνεργασία του με την EMC ο κ. Hiller κατείχε τη θέση του Προέδρου στη Sun Microsystems France. Επίσης, έχει διατελέσει Διευθυντής του τμήματος OEM για την περιοχή της ΕΜΕΑ στη Sun Microsystems. Ο κ. Heller ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη Sun Microsystems το 1999, μετά την εξαγορά της Forte Software όπου κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου για την ηπειρωτική Ευρώπη. Η σταδιοδρομία του κ. Hiller άρχισε το 1982 από την IBM, όπου και παρέμεινε μέχρι το 1995, εργαζόμενος σε διάφορες θέσεις στα τμήματα πωλήσεων και λογισμικού. Ο κ. Hiller, αυστριακής καταγωγής και υιός διπλωμάτη, γεννήθηκε στην Κίνα το 1957, μιλά πέντε ξένες γλώσσες και είναι διδάκτορας Διεθνούς Δικαίου (Paris V).


Ο κ. Adrian McDonald, Πρόεδρος EMEA-North στην EMC, είναι υπεύθυνος συνολικά για τη δημιουργία νέων εσόδων, την επιχειρησιακή στρατηγική και τη διαχείριση της EMC στην περιοχή EMEA-North. Με έδρα τα κεντρικά γραφεία της EMC UK & Ireland στο Brentford του Middlesex, ο κ. McDonald έχει παράλληλα επιφορτιστεί με το να διασφαλίζει ότι τα τμήματα Πωλήσεων, Λύσεων Τεχνολογίας, κι Εξυπηρέτησης Πελατών της EMC, καθώς και οι μικτές ομάδες της εταιρείας με εξωτερικούς συνεργάτες, κατανοούν και μεταφέρουν σωστά στους πελάτες και τους επιχειρηματικούς της συνεργάτες, τις μοναδικές αξίες που προσφέρει η EMC.


Από την προηγούμενη θέση του Αντιπροέδρου και Γενικού Διευθυντή της EMC στη Μ. Βρετανία και την Ιρλανδία, ο κ. McDonald κατάφερε να αυξήσει το μερίδιο της εταιρείας στην αγορά των συστημάτων διαχείρισης πληροφοριών (information lifecycle management – ILM) στην Μ. Βρετανία και την Ιρλανδία, και συνέβαλε αποφασιστικά στη δημιουργία πρόσθετων εσόδων από διεθνείς δραστηριότητες για τον όμιλο της EMC.


Ο κ. McDonald ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην EMC το 1988. Από τότε έχει υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις της εταιρείας, εντός και εκτός ΗΠΑ. Τη δεκαετία του 1990 ο κ. McDonald βοήθησε την EMC να δημιουργήσει μια σειρά θυγατρικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, και στη συνέχεια ανέλαβε τη διοίκηση αρκετών από αυτές. Μετά από την επιτυχημένη διαχείριση θυγατρικών σε διάφορες χώρες, το 2000 ο κ . McDonald ορίστηκε στη θέση του Αντιπροέδρου της EMC για τις περιοχές της Γερμανίας, της Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Ο κ. McDonald είναι κάτοχος πτυχίου BA στην Ιστορία και τις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστημίου του Warwick, και μεταπτυχιακού τίτλου από το Columbia Business School.