Η AMD διαθέτει νέα προϊόντα και υπηρεσίες ως δείγμα αφοσίωσης στην embedded αγορά.


AMDΗ AMD ανακοίνωσε μια σημαντική σειρά νέων προϊόντων και υπηρεσιών για την embedded αγορά. Σε αυτά συγκαταλέγονται νέα προϊόντα λογισμικού, νέος σχεδιασμός, υποστηρικτικές υπηρεσίες πωλήσεων και άμεση διαθεσιμότητα τριών νέων επεξεργαστών χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας για την πλατφόρμα AMD Embedded G-Series, καθώς και πληροφόρηση για νέα συστήματα και τεχνολογία σχετικά με το AMD Fusion Partner Program.


Οι νέοι επεξεργαστές για την πλατφόρμα AMD Embedded G-Series επιτρέπουν σε ενσωματωμένα συστήματα, τα οποία χρησιμοποιούνται σε περιβάλλοντα χωρίς οθόνη ή συσκευή εισόδου και δεν απαιτούν μια λύση γραφικών, να επωφεληθούν από το νέο “Bobcat” CPU. Αυτοί οι νέοι επεξεργαστές είναι διαθέσιμοι σε 5W και 18W και παρέχουν ένα σύνολο από προηγμένες υπολογιστικές δυνατότητες, που δεν προσφέρονται σε άλλες ανταγωνιστικές λύσεις x86, όπως η out-of-order εκτέλεση, η υψηλή απόδοση floating point unit (FPU), η δυνατότητα across-the-board 64-bit και επιλογές multi-core.


AMD Fusion Partner Program
Τα νέα Συστήματα και η Τεχνολογία για το AMD Fusion Partner Program προσφέρουν στους συνεργάτες της AMD εξατομικευμένα κίνητρα, ‘εργαλεία’, εκπαίδευση και τεχνικούς πόρους. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για να βοηθήσει την επίσπευση της ανάπτυξης των πωλήσεων των ενσωματωμένων συστημάτων.


Reference Design Support Kit
Στον τομέα του σχεδιασμού, η AMD έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο Reference Design Kit (RDK) ώστε να συμβάλει στη μείωση του χρόνου σχεδιασμού και ανάπτυξης των δυνατοτήτων αποθήκευσης και των media servers που απευθύνονται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και γραφεία. Το RDK για SMBs και SOHOs έχει πλήρως δοκιμάσει σχηματικές αναπαραστάσεις (schematics) και layout source αρχεία που επιτρέπουν στις εταιρείες να εστιάσουν πολύτιμους πόρους εφαρμοσμένης μηχανικής.


Ακόμα, υποστηρίζει το αναμενόμενο Microsoft Windows® Small Business Server 2011, καθώς και το Linux, και διαθέτει επεξεργαστές AMD Turion™ II Neo και AMD Athlon™ II Neo με το AMD SR5650 chipset. Ο σχεδιασμός διαθέτει μνήμη ECC, RAID, και μέχρι τέσσερις δίσκους SATA για ένα σύστημα που επιτρέπει όχι μόνο την εύκολη πρόσβαση, αλλά και την προστασία των δεδομένων στο δίκτυο.


Open Source Software Support
Η AMD διαθέτει ένα source code για το coreboot, μία επιλογή ανοικτού κώδικα BIOS που θέτει σε λειτουργία συστήματα που διαθέτουν Microsoft Windows ® και Linux. Παράλληλα, ο source code της AMD έχει ιδιαίτερη σημασία για ενσωματωμένα συστήματα που βασίζονται σε μη-ιδιόκτητα ή μη-παραδοσιακά λειτουργικά συστήματα.