Ολοκληρώθηκε από την Creative Image το τέταρτο φετινό update της πολυβραβευμένης γεωγραφικής βάσης δεδομένων, NaviGreece.

Σε αυτή τη νέα ενημέρωση δόθηκε απόλυτη προτεραιότητα στην ολοκλήρωση της κάλυψης του 100% του οδικού δικτύου της Αττικής με πλήρη δεδομένα πλοήγησης, με την Creative Image να είναι η μοναδική εταιρεία την προκειμένη στιγμή που προσφέρει κάτι τέτοιο.
Η νέα βάση NaviGreece 2008.04 περιλαμβάνει 309.000 χιλιόμετρα πλοηγήσιμου οδικού δικτύου, 747 Δήμους και Κοινότητες, 355 πόλεις με πλήρη κυκλοφοριακά δεδομένα (αρίθμηση, μονοδρομήσεις και ονοματολογία οδών), πάνω από 100.000 σημεία ενδιαφέροντος και off-road διαδρομές σε 17 νομούς ενώ προσφέρει αναλυτική πλοήγηση σε 13.400 πόλεις, χωριά και οικισμούς, πλήρη κάλυψη για 28 νομούς και όλα τα ελληνικά νησιά, οδική κάλυψη της χώρας σε ποσοστό άνω του 70% καθώς και γεωγραφική κάλυψη για το 92,8% του πληθυσμού της.
Ειδικά για την Αττική, ολοκληρώθηκε η προσθήκη ολόκληρου του οδικού δικτύου του νομού με πλήρη δεδομένα πλοήγησης με την κάλυψη να ξεπερνά πλέον το 99% του συνολικού οδικού δικτύου. Επιπλέον ολοκληρώθηκε το update του λεκανοπεδίου βάσει του οποίου 63 Δήμοι και Κοινότητες επικαιροποιήθηκαν ως προς την ονοματολογία, τη μονοδρόμηση και την κατεύθυνση των οδών τους.
Αναφορικά με την υπόλοιπη Ελλάδα, προστέθηκαν 8 πρωτεύουσες νομών (Άργος, Αργοστόλι, Βέροια, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Τρίκαλα και Χαλκίδα) με πλήρη δεδομένα πλοήγησης ενώ ολοκληρώθηκε και η επικαιροποίηση του νομού Ιωαννίνων σε ποσοστό 68% με ιδιαίτερη έμφαση στα Ζαγοροχώρια. Ακόμα, προστέθηκαν όλοι οι μεγάλοι οικισμοί του νομού Βοιωτίας ενώ τέλος, έγινε πλήρης επικαιροποίηση οικισμών στα νησιά Κεφαλονιά, Λέσβος και Χίος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η γεωγραφική βάση δεδομένων της Creative Image έχει αξιολογηθεί από έγκριτα περιοδικά τεχνολογίας ως η καλύτερη και πληρέστερη πλοηγήσιμη χαρτογραφική βάση που υπάρχει για την Ελλάδα αποσπώντας μέσα στο 2008 δύο βραβεία.
Για να δείτε την αναλυτική γεωγραφική κάλυψη της βάσης σε μορφή pdf επισκεφτείτε την παρακάτω διεύθυνση: www.creativeimage.gr/coverage.