Ο Τομέας Βιομηχανίας της Siemens διοργάνωσε τις καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις του, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στα τέλη Ιουνίου.


siemensΠρόκειται για εκδηλώσεις που έχουν πλέον γίνει θεσμός όσον αφορά στην ενημέρωση εξειδικευμένων ακροατηρίων για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο της Βιομηχανίας και του Αυτοματισμού. Πάνω από 550 μηχανικοί και τεχνικοί από τους χώρους της βιομηχανίας, των τεχνικών γραφείων, των κατασκευαστών μηχανών, των τεχνικών εμπορικών εταιρειών, της τεχνικής εκπαίδευσης, των τεχνικών υπηρεσιών του Δημοσίου, καθώς και του Τεχνικού Τύπου παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, στο πλευρό όλων των συνεργατών του Τομέα Βιομηχανίας της εταιρείας.


Οι εκδηλώσεις επικεντρώθηκαν στο ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο του Τομέα Βιομηχανίας της Siemens, το οποίο προσφέρει καινοτόμες λύσεις σε διάφορους τομείς και για διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευών, της διαχείρισης υδάτινων πόρων και αποβλήτων, της ναυτιλίας, της μεταλλευτικής και εξορυκτικής δραστηριότητας κ.α. Ταυτόχρονα, αναδείχθηκε η τεχνογνωσία της Siemens, η οποία την έχει καθιερώσει ως έναν από τους πιο αναγνωρισμένους συνεργάτες στους τομείς της βιομηχανικής επεξεργασίας και των υποδομών σε παγκόσμιο επίπεδο.


Οι παρουσιάσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εστίασαν ιδιαιτέρως στα εργαλεία υλοποίησης διαδικασιών αυτοματισμού, τα οποία αξιοποιούν και το κορυφαίο λογισμικό της εταιρείας, προσαρμόζοντας κατάλληλα τη ροή, την πίεση, τη θερμοκρασία, τον έλεγχο των οργάνων κτλ.


Με καινοτομίες όπως οι ευέλικτες λύσεις ανάλυσης διαδικασιών και βιομηχανικής επικοινωνίας, η Siemens βοηθά και στην παραγωγή ενεργειακών προϊόντων για βιομηχανικούς σκοπούς, με προϊόντα όπως οι μονάδες παροχής ενέργειας (PSU), οι ενότητες επέκτασης παροχής ενέργειας (PSE), οι λύσεις παροχής ενέργειας SIMATIC και τα συστήματα Αδιάλειπτης Παροχής Ενέργειας (UPS).


Επίσης, υπογραμμίστηκε ότι ο Τομέας Βιομηχανίας της Siemens προσφέρει άριστες λύσεις που καλύπτουν ολόκληρο τον κύκλο ζωής των συστημάτων παραγωγής, από το σχεδιασμό και τη διάταξη, έως τη συναρμολόγηση, τη λειτουργία και τη συντήρηση.


Έτσι, η Siemens είναι σε θέση να προσφέρει ποιοτικές και οικονομικά αποδοτικές βιομηχανικές υλοποιήσεις. Για παράδειγμα, με τη χρήση των καινοτομιών SIRIUS έχει παρατηρηθεί μείωση κόστους έως 80% κατά τη φάση της διάταξης και έως 50% κατά τη φάση της εγκατάστασης, ενώ η κατανάλωση ενέργειας μπορεί να μειωθεί έως και κατά 92%, ενώ ο χρόνος των διακοπών στην παραγωγή είναι έως και 35% μικρότερος.


Τέλος, δόθηκε έμφαση στην πληθώρα τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης και συστημάτων μετάδοσης κίνησης, αλλά και στις τεχνολογίες για έξυπνα κτίρια, οι οποίες περιλαμβάνουν – μεταξύ άλλων – λύσεις χαμηλής τάσης, συστήματα ελέγχου, προϊόντα πυρασφάλειας, συστήματα ασφάλειας και προστασίας και λύσεις κτιριακών αυτοματισμών.


Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.siemens.gr/industry