Το βλέπατε τόσα χρόνια σε ταινίες, ε, ήρθε η ώρα να το χρησιμοποιήσετε και στην πραγματικότητα! Πώς; Ετοιμαστείτε, κυκλοφορεί εμπορικά οσονούπω!

martin-jetpack-p12Το jetpack αποτελεί ένα από ‘κείνα τα αντικείμενα που όλοι, κάποια στιγμή στη ζωή μας, ευχηθήκαμε να είχαμε στην κατοχή μας. Όχι για κάποιον ιδιαίτερο λόγο αλλά αυτά τα τόσο sci-fi gadgets είναι πιθανότατα ό,τι πιο εντυπωσιακό θα μπορούσε να διαθέτει κανείς. Ε, μετά από 35 χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, η εταιρεία Martin Jetpack από τη Νέα Ζηλανδία, ετοιμάζεται να λανσάρει εμπορικά το πρώτο της μοντέλο!

 

 
Πρόκειται για το P12 το οποίο μάλιστα παρουσιάστηκε στο Διεθνές Σαλόνι Αεροναυπηγικής στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα. Βέβαια το εν λόγω μοντέλο διαφέρει κομματάκι σε σχέση με αυτά που έχουμε δει στις ταινίες. «Φοράει» διπλούς ανεμιστήρες αντί για μηχανή τζετ και πιάνει τελική ταχύτητα 74 χλμ/ώρα. Η αυτονομία του φτάνει τη μισή ώρα πτήσης η οποία μπορεί να διεξαχθεί σε υψόμετρο έως 1.000 μέτρων (3.300 ποδών). Ο πιλότος προστατεύεται ανά πάσα στιγμή από ένα σύστημα μπαρών ενώ στη διάθεσή του υπάρχει και αλεξίπτωτο.

 

 

 

Βέβαια το παρόν μοντέλο δύσκολα θα επιτύχει εμπορικά, τουλάχιστον στο ευρύ κοινό. Αιτία; Η τιμή του που αγγίζει τα $150.000! Η ίδια η Martin Jetpack πάντως δεν τρέφει φρούδες ελπίδες καθώς πιστεύει πως το προϊόν της απευθύνεται περισσότερο σε κυβερνήσεις και οργανισμούς αφού το βλέπει να χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον για αποστολές διάσωσης.

 

 
Αν και για την ώρα δεν γίνεται να προβείτε σε παραγγελία, μπορείτε τουλάχιστον να εισάγετε το email σας για να ενημερώνεστε για κάθε εξέλιξη επί του θέματος.