Το Facebook ανακοίνωσε τη σύναψη συνεργασίας με την McAfee, με στόχο την προστασία των χρηστών του από τα χιλιάδες μηνύματα spam και τους ιούς που τους απειλούν.


facebookΣυγκεκριμένα, οι χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου θα μπορούν να αποκτήσουν τη σουίτα ασφαλείας της McAfee δωρεάν για έξι μήνες, ενώ στη συνέχεια θα μπορούν να την αγοράσουν σε ειδική προνομιακή τιμή. Επιπλέον, το Facebook θα χρησιμοποιεί στο εξής εργαλεία της McAfee για την εξέταση του υπολογιστή οποιουδήποτε χρήστη δεχθεί ιό ή κακόβουλο λογισμικό μέσω του Facebook.


«Παρατηρούμε ραγδαία αύξηση του κακόβουλου λογισμικού σε παγκόσμιο επίπεδο τους τελευταίους 12 μήνες», σχολίασε ο Ντέιβιντ Ντε Βάλτ, διευθύνων σύμβουλος της McAfee. «Η πλειοψηφία του μάλιστα είναι ειδικά σχεδιασμένη να στοχεύει τις εφαρμογές των μεγάλων υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης», συμπλήρωσε.


Από την πλευρά του, ο Έλιοτ Σράτζ, αντιπρόεδρος επικοινωνίας και δημόσιας πολιτικής του Facebook, επεσήμανε ότι η υπηρεσία έχει τη δική της τεχνολογία αντιμετώπισης απειλών. Ωστόσο «με την αύξηση της σημασίας της ασφάλειας στο Διαδίκτυο, θελήσαμε να αναπτύξουμε ηγετική θέση που θα καθορίζει τις πρακτικές μας και θα βοηθά τους χρήστες να έχουν μια όσο το δυνατόν ασφαλέστερη εμπειρία».