Η Ericsson συμμετέχει για πρώτη φορά σε μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εκθέσεις παγκοσμίως.

Η Διεθνής Ναυτιλιακή Έκθεση “Ποσειδώνια 2016” πραγματοποιείται από τη Δευτέρα 6 έως την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo. H Ericsson θα βρίσκεται στο περίπτερο 2455, Hall 2, παρουσιάζοντας μερικές από τις πιο προηγμένες και καινοτόμες λύσεις Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ), για τον κλάδο της ναυτιλίας.

Η Αυτού Εξοχότης, η Πρέσβειρα της Σουηδίας στην Ελλάδα, Charlotte Wrangberg και η Marie Large, Επικεφαλής της Ericsson για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, εγκαινίασαν το περίπτερο της Ericsson, με την παρουσία σημαντικών πελατών της, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοσουηδικού Επιμελητηρίου, δημοσιογράφων και εργαζομένων της εταιρείας.

ericsson poseidonia 2016Η Πρέσβης δήλωσε για την περίσταση: “Η Ελλάδα αποτελεί αναμφισβήτητα ηγετική δύναμη της παγκόσμιας ναυτιλίας ενώ η Ericsson ηγείται της παγκόσμιας βιομηχανίας ΤΠΕ. Είμαι βέβαιη λοιπόν πως η συνεργασία μεταξύ των δύο θα οδηγήσει σε εξαιρετικά αποτελέσματα και για τα δύο μέρη.”

Η Marie Large, Επικεφαλής της Ericsson στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, είπε: “Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που η Ericsson συμμετέχει στα Ποσειδώνια 2016, καθώς παρατηρώ πως όλο και περισσότεροι Έλληνες πλοιοκτήτες εξετάζουν τους τρόπους με τους οποίους η χρήση των ΤΠΕ θα τους εξασφαλίσει οικονομικά αποδοτικότερη λειτουργία. Με τη διασύνδεση των πλοίων σε πραγματικό χρόνο σε συνδυασμό με τη συστηματική συλλογή πολύτιμων πληροφοριών για το φορτίο, οι οποίες μεταφράζονται σε πρακτικές επιγνώσεις, το Maritime ICT Cloud της Ericsson επιτρέπει για πρώτη ίσως φορά, την ανάληψη επιχειρηματικών αποφάσεων «εδώ και τώρα». Αυτές οι αποφάσεις, όχι μόνο βελτιώνουν αποδεδειγμένα την αποδοτικότητα ενός στόλου, αλλά μπορούν επιπλέον να δημιουργήσουν νέες πηγές εσόδων, οδηγώντας τελικά στην επιτυχή αντιμετώπιση των βασικών προκλήσεων των πλοιοκτητών, των λιμένων αλλά και των διαχειριστών των τερματικών σταθμών των λιμένων.”

Το Maritime ICT Cloud της Ericsson είναι μία λύση end-to-end, η οποία κάνει πραγματικότητα τη διασύνδεση των σκαφών ενόσω πλέουν στη θάλασσα με τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στη ξηρά, με παρόχους υπηρεσιών συντήρησης, με κέντρα υποστήριξης πελατών, καθώς και με στόλους και συνεργάτες του χώρου των μεταφορών, αλλά και με τη διαχείριση των λιμένων και τις αντίστοιχες λιμενικές αρχές. Παράλληλα, επιτρέπει στις υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση των στόλων, την παρακολούθηση των μηχανών και της κατανάλωσης καυσίμων, την επίβλεψη της διαδρομής και της πλοήγησης, καθώς και τη διασφάλιση της ευημερίας του πληρώματος. Η Ericsson παρέχει τα πάντα για αυτού του είδους τη συνολική διασύνδεση από άκρου σε άκρο και σε πραγματικό χρόνο, από τη δορυφορική διασύνδεση έως την υποστήριξη των εφαρμογών, όλα μαζί σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο, ενώ επιπλέον αναλαμβάνει την ευθύνη για τη συνολική διαχείριση της λειτουργίας του Maritime ICT Cloud, για λογαριασμό των πελατών της.

Εμπειρογνώμονες της Ericsson θα βρίσκονται όλη την εβδομάδα στα Ποσειδώνια, επιδεικνύοντας ένα ευρύ φάσμα διαθέσιμων λειτουργιών του Maritime ICT Cloud καθώς και διαφόρων περιπτώσεων χρήσεώς του, μαζί με αποδεικτικά στοιχεία όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο τέτοιες λύσεις και σχετικές υπηρεσίες, μεταμορφώνουν με ταχείς ρυθμούς τον κλάδο της ναυτιλίας, δίνοντας τη δυνατότητα στα πλοία να συμμετάσχουν στη Διαδικτυωμένη Κοινωνία.