Το τρίτο υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε. στη μη χρήση του Διαδικτύου έχει η Ελλάδα, με έναν στους τρεις πολίτες να μην έχει κάνει ποτέ χρήση του Ίντερνετ (ποσοστό 33%).


INTERNET-for-webΧειρότερες επιδόσεις από την Ελλάδα έχει μόνο η Ρουμανία, με ποσοστό 39% των κατοίκων να γυρίζει την πλάτη στο Διαδίκτυο και η Βουλγαρία με 37%. Ωστόσο, η Ελλάδα έχει διανύσει, ήδη, μακρύ δρόμο στην πορεία σύγκλισης με την Ε.Ε., καθώς το 2006, το αντίστοιχο ποσοστό βρισκόταν στο πολύ υψηλό 65%.


Στο 49% το ποσοστό των Ελλήνων που κάνουν καθημερινή χρήση του Ίντερνετ Σε ελαφρά καλύτερη μοίρα σε σχέση με τους Έλληνες, όσον αφορά τα ποσοστά μη χρήσης του Ίντερνετ, βρίσκονται οι Ιταλοί, όπου το 32% των κατοίκων αγνοεί το Διαδίκτυο και οι Πορτογάλοι με ποσοστό 30%.


Αντίθετα, οι πλέον εξοικειωμένοι με το Ίντερνετ λαοί της ΕΕ, συγκεντρώνοντας μονοψήφια ποσοστά στη μη χρήση του Διαδικτύου, είναι οι Δανοί με μόλις 3%), οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου με 4%, οι Ολλανδοί με 5%, και η Φινλανδοί, Σουηδοί και Βρετανοί με 6%.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δημοσιοποίησε η Eurostat και αφορούν το 2014, η Ελλάδα βρίσκεται πολύ χαμηλά στην ευρωπαϊκή κατάταξη και όσον αφορά την καθημερινή χρήση του Διαδικτύου, με το ποσοστό των χρηστών, που χρησιμοποιούν καθημερινά το μέσο να αντιστοιχούν στο 49%, με μόνη χειρότερη επίδοση αυτήν της Βουλγαρίας με 46%. Πάντως και σε ό,τι αφορά στην καθημερινή χρήση, η Ελλάδα έχει κάνει ένα βήμα μπροστά, αφού το αντίστοιχο ποσοστό το 2006 ήταν μόλις 13%. Ρεκόρ καθημερινής χρήσης του Διαδικτύου κάνουν οι Δανοί με 85% και οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου με 87%.