Η DSSD έτοιμη να αλλάξει τους όρους στην αγορά του storage με προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για απαιτητικές εφαρμογές επόμενης γενιάς με μεγάλο αριθμό I/O.


EMC_Logo_110713Η EMC Corporation ανακοίνωσε την οριστική συμφωνία εξαγοράς της DSSD Inc. Πρόκειται για μια μη εισηγμένη εταιρεία με έδρα στο Menlo Park της Καλιφόρνια, η οποία αναπτύσσει μια καινοτόμο, rack-scale αρχιτεκτονική flash storage, ειδικά σχεδιασμένη για βάσεις δεδομένων με μεγάλο αριθμό in-memory I/Os και απαιτητικά Big Data workloads, όπως τα SAP HANA και Hadoop. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2014, υπό την αίρεση ότι μέχρι τότε θα έχουν προλάβει να δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί, παρόλα αυτά η συναλλαγή δεν αναμένεται να επηρεάσει ουσιαστικά την κερδοφορία της EMC (GAAP or non-GAAP EPS) για τη χρήση του 2014.


Η DSSD, η βάση της οποίας θα παραμείνει στο Menlo Park, πρόκειται να λειτουργεί ως ανεξάρτητη επιχειρηματική μονάδα του τμήματος Emerging Technology Products της EMC, επικεφαλής του οποίου είναι ο κ. Chirantan “C.J.” Desai. Ο κ. Bill Moore, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της DSSD, και πρώην Chief Storage Engineer στη Sun Microsystems, θα παραμείνει επικεφαλής των δραστηριοτήτων της DSSD και μετά την ένταξή της στον οργανισμό της EMC, ενώ ο κ. Andy Bechtolsheim, πρόεδρος και γενικός διευθυντής ανάπτυξης στην Arista Networks, και ένας από τους συν-ιδρυτές της Sun Microsystems, θα έχει το ρόλο του συμβούλου της DSSD σε θέματα στρατηγικής.


Πειστικές απαντήσεις για προβλήματα από το μέλλον
Καθώς οι πελάτες της EMC προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την άνοδο των κοινωνικών δικτύων, του mobile, του cloud και των Big Data, η δυνατότητα αποθήκευσης και ανάλυσης τεράστιου όγκου δεδομένων έξω από την κύρια μνήμη θα αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία, δεδομένου ότι η κεντρική μνήμη αυτή δεν επαρκεί για την επεξεργασία τόσων πληροφοριών. Στελεχώνοντας μια από τις πιο ικανές και ολοκληρωμένες ομάδες μηχανικών storage στη Silicon Valley, η DSSD έδωσε την απάντηση στο παραπάνω δίλημμα.


Ο κ. Andy Bechtolsheim δήλωσε τα εξής: «Οι προοπτικές όσων μπορούν να πετύχουν από κοινού η EMC και η DSSD είναι πραγματικά εξαιρετικές. Επιχειρήσαμε να δημιουργήσουμε ένα καινούριο storage tier, ειδικά σχεδιασμένο για εφαρμογές Big Data, με υψηλότατες απαιτήσεις σε επίπεδο I/O. Η συνεργασία της DSSD με την EMC, θα μας βοηθήσει να παρουσιάσουμε ένα νέο τύπο storage, με εντυπωσιακά μικρό latency, εξαιρετικά υψηλό IOPS και μεγάλο εύρος ζώνης, το οποίο παράλληλα θα προσφέρει τη λειτουργικότητα και την αποδοτικότητα των συστημάτων shared storage».


Ο κ. David Goulden, διευθύνων σύμβουλος στην EMC Information Infrastructure, έκανε το εξής σχόλιο: «Η σχέση της EMC με τη DSSD ξεκινά τουλάχιστον ένα χρόνο πριν. Η EMC ήταν ένας από τους πρώτους επενδυτές στη DSSD, και μάλιστα ο μεγαλύτερος, και έκτοτε έχει διατηρήσει ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη νέων λύσεων. Η προοπτική του να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τον Andy, τον Bill και ολόκληρη την ομάδα της DSSD μας γεμίζει ενθουσιασμό. Κι ενώ η τεχνολογία flash συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο ανατρεπτικών τάσεων του σύγχρονου ΙΤ, η επίδραση που ασκεί, αλλά και οι ευκαιρίες που δημιουργεί, θα γίνονται όλο και πιο έντονες καθώς οι πελάτες θα υιοθετούν την 3η Πλατφόρμα του ΙΤ. Η DSSD έρχεται να συμπληρώσει τον κατάλογο προϊόντων flash και hybrid storage της EMC, τον κορυφαίο της αγοράς αυτή τη στιγμή, προσφέροντας έτσι μια πληθώρα πρόσθετων δυνατοτήτων στους πελάτες που δημιουργούν τώρα τις υποδομές για την αξιοποίηση της επόμενης γενιάς in-memory και Big Data workloads».


Τα προϊόντα τα οποία θα βασίζονται στη νέα rack-scale αρχιτεκτονική flash storage της DSSD αναμένεται να βρεθούν στην αγορά μέσα στο 2015, προσφέροντας την ιδανική λύση για:
– In-memory databases (π.χ. SAP HANA, GemFire, κλπ.)
– Real-time analytics (π.χ. διαχείριση κινδύνου, εντοπισμού ηλεκτρονικής απάτης, εφαρμογές high-frequency, Pivotal HD, κλπ.)
– Απαιτητικές εφαρμογές ερευνητικών κέντρων ή κρατικών υπηρεσιών (π.χ. γονιδιωματική, αναγνώριση προσώπου, κλιματική ανάλυση, κλπ.)


Οι πελάτες που θα ήθελαν μια πλατφόρμα ικανή να διεκπεραιώνει απαιτητικές εφαρμογές Big Data και in-memory, οι οποίες στηρίζονται σε εξαιρετικά μεγάλο αριθμό I/O, όπως οι SAP HANA και Hadoop, θα επιλέξουν την τεχνολογία rack-scale flash της DSSD, για να χτίσουν το ταχύτερο tier του multi-tier συστήματος storage που χρησιμοποιούν.


Ηγετική θέση της EMC στην τεχνολογία Flash
Η DSSD θα συμπληρώσει το portfolio των flash-based συστημάτων και εφαρμογών της EMC, το οποίο άρχισε να διαμορφώνεται από το 2008, όταν η EMC ήταν από τους πρώτους κατασκευαστές που αποφάσισε να ενσωματώσει δίσκους τεχνολογίας Flash στις συστοιχίες enterprise storage που κατασκεύαζε. Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2014, η EMC πούλησε συνολικά περισσότερα από 17 petabytes χωρητικότητας flash, καταγράφοντας αύξηση που υπερβαίνει το 70% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Με μόλις δύο μήνες παρουσία στην αγορά, το EMC® XtremIO® εκτοξεύθηκε στην κορυφαία θέση της αγοράς, ξεπερνώντας με άνεση οποιαδήποτε άλλη ανταγωνιστική πρόταση συστοιχιών all-flash. Περισσότερο από το 70% των συστημάτων EMC VMAX® και EMC VNX2 πωλούνται πλέον με δίσκους flash. Έχοντας ένα τόσο ολοκληρωμένο κατάλογο προϊόντων και λύσεων βασισμένων στην τεχνολογία flash, στον οποίο φυσικά περιλαμβάνεται και το fully-automated flash tiering λογισμικό της, η EMC βρίσκεται στην κορυφή της αγοράς των συστημάτων enterprise flash storage.