Η Poste Italiane επιλέγει τη δορυφορική ευζωνική υπηρεσία Tooway της Eutelsat για να προσφέρει πραγματική ευρυζωνική κάλυψη σε όλη την Ιταλία.


Eutelsat-logo1Η συμφωνία ορόσημο υπογράφηκε κατά τη διάρκεια της Γαλλο-Ιταλικής Συνόδου, παρουσία των Enrico Letta και François Hollande Η Poste Italiane (Ιταλικά Ταχυδρομεία) και η Eutelsat Communications υπέγραψαν συμφωνία η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος στην Ιταλία.


Η συμφωνία για την εμπορική χρήση της δορυφορικής ευρυζωνικής υπηρεσίας Tooway υπογράφηκε από τον Massimo Sarmi, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Poste Italiane και τον Michel de Rosen, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Eutelsat, στο πλαίσιο της διμερούς Γαλλο-Ιταλικής συνόδου στη Ρώμη, παρουσία του Ιταλού Πρωθυπουργού Enrico Letta και του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας François Hollande.


Η συγκεκριμένη συμφωνία αλλάζει ριζικά το τοπίο της ευρυζωνικότητας στην Ιταλία, όπου 2,37 εκατομμύρια Ιταλοί σε 3.600 πόλεις και χωριά δεν ακόμα έχουν πρόσβαση σε ποιοτικό Internet, απαραίτητο για την εκπαίδευση, τη διασκέδαση, την επικοινωνία και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η υπηρεσία Tooway θα είναι διαθέσιμη σε τοπικό επίπεδο μέσω της Post Mobile στα γραφεία της Post Italiane και μέσω εμπορικών αντιπροσώπων, δίνοντας προτεραιότητα από το πρώτο τρίμηνο του 2014 στην εξυπηρέτηση περιοχών που βρίσκονται εκτός κάλυψης του επίγειου ευρυζωνικού δικτύου.


Η υπηρεσία Tooway λειτουργεί μέσω του δορυφόρου KA-SAT της Eutelsat και επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν εύκολα στο Internet, όπου κι αν βρίσκονται και να επωφεληθούν από ταχύτητες download μέχρι 20Mbps και upload μέχρι 6Mbps. Η υπηρεσία χρησιμοποιεί ένα δορυφορικό πιάτο μικρής διαμέτρου και ένα δορυφορικό modem που συνδέεται με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το πιάτο μπορεί να εγκατασταθεί από τον ίδιο το χρήστη ή από έναν από τους 4.000 στην Ευρώπη εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους από την Eutelsat εγκαταστάτες – 1.000 από τους οποίους βρίσκονται στην Ιταλία. Με τη χρήση του ίδιου πιάτου, το Tooway προσφέρει επιπλέον υπηρεσίες, όπως πολυκάναλη ελεύθερη δορυφορική τηλεόραση και VoIP τηλεφωνία για ένα πλήρες triple play πακέτο, μαζί με το ασύρματο οικιακό δίκτυο.