Στο Microsoft 2013 Citizenship Report απεικονίζονται οι στόχοι, η πρόοδος καθώς και τα επόμενα βήματα της Microsoft στην αμετάκλητη δέσμευσή να παράγει υπεύθυνο έργο.


getbusy_F_logo_rgbΗ έκθεση υπογραμμίζει το έργο μας σε βασικούς τομείς, όπως τη φιλανθρωπία, τη διαφορετικότητα, τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η δημοσίευση της συγκεκριμένης έκθεσης πραγματοποιείται την ίδια στιγμή με τη δημοσίευση του Annual Financial Report. Μαζί παρέχουν μια πλήρη εικόνα σχετικά με το τι έχουμε καταφέρει το προηγούμενο οικονομικό έτος.


Στη Microsoft πιστεύουμε ότι η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση μερικών από τις σοβαρότερες κοινωνικές προκλήσεις. Για τον λόγο αυτό υποστηρίζουμε προγράμματα και οργανισμούς που απευθύνονται στις ανάγκες των κοινωνιών παγκοσμίως, προσφέροντας τους χρηματικές επιχορηγήσεις, λογισμικό και δωρεές, τεχνολογικές λύσεις και εθελοντικές ώρες των εργαζομένων μας.
· Μέσω του προγράμματος Technology for Good, προσφέραμε πρόσβαση στη τεχνολογία σε περισσότερους από 70,000 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σε πάνω από 100 χώρες. Επίσης, δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα δωρεάς του Office 365 σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς προκειμένου να τους βοηθήσουμε να ανταποκριθούν αποτελεσματικότερα στους στόχους τους.
· Μέσα από τη παγκόσμια πρωτοβουλία YouthSpark, τους σχετικούς συνεταιρισμούς και τα προγράμματα, βοηθήσαμε 103 εκατομμύρια νέους προσφέροντας ευκαιρίες στην εκπαίδευση, την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα.
· Οι δωρεές των εργαζομένων μας αυτό το οικονομικό έτος έφτασαν τα $105 εκατομμύρια και οι εθελοντικές ώρες τις 430,000.


Θα θέλαμε επίσης να μοιραστούμε μαζί σας μερικά από τα αποτελέσματα των ενεργειών που τρέξαμε στην Ελλάδα το τελευταίο έτος.


Έχοντας λάβει υπόψη τα υψηλά ποσοστά ανεργίας των νέων στην Ελλάδα ( 61 % ) για τις ηλικίες των 18-24 ,η Microsoft Hellas μαζί με τον ΜΚΟ « Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής ” ( HePIS ) και την PEOPLECERT δημιούργησε το getbusy.gr , ένα on -line περιβάλλον το οποίο έχει ως στόχο να βοηθήσει τους νέους παρέχοντάς τους τις γνώσεις, τα εργαλεία και τις δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν αποτελεσματικά να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στη σημερινή αγορά εργασίας.


Πιο συγκεκριμένα, το Getbusy.gr είναι μια διαδικτυακή πύλη που περιέχει εκτενείς πληροφορίες και εκπαιδευτικό υλικό που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους νέους στην Ελλάδα , προκειμένου να ενδυναμώσει τις δεξιότητές τους σύμφωνα με το σύγχρονο και πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Το Getbusy.gr απευθύνεται σε όλους τους νέους που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους , το βιογραφικό τους, καθώς και τη θέση τους στην αγορά εργασίας . Επίσης, απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν δική τους επιχείρηση . Το εκπαιδευτικό υλικό του Getbusy.gr χωρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες :
• ICT Δεξιότητες
• Προσωπική & Επαγγελματική Ανάπτυξη
• Επιχειρηματικότητα
• Νέες Τεχνολογίες


Με βάση το εκπαιδευτικό περιεχόμενο, το getbusy.gr προσφέρει έναν online διαγωνισμό γνώσεων, μέσω του οποίου, οι κορυφαίοι σκόρερ έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μεγάλα βραβεία, όπως 4 υποτροφίες για Master και Bachelor, 200 ECDL Core + Πιστοποιήσεις, εκπαιδευτικές εκδρομές, σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού, φορητούς υπολογιστές, ταμπλέτες και πολλά άλλα.


Αποτελέσματα από το 1ο έτος:
• 63.000 νέοι επωφελήθηκαν από το getbusy.gr.
• 12.500 έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό με 8.000 μοναδικούς χρήστες
• 20.050 Facebook likes
• Το Getbusy.gr παρουσιάστηκε ως βέλτιστη πρακτική στο “Filling the Gaps: e-skills & Education for Digital Jobs” συνέδριο, που φιλοξενήθηκε από τους Επιτρόπους Neelie Kroes, László Andor, Ανδρούλλα Βασιλείου και Antonio Tajani. (Βρυξέλλες, 4 και 5 Μάρτιου 2013).
• Επίσης, λόγω της επιτυχίας του, το πρόγραμμα έχει κερδίσει διάκριση στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2013 που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
• Το Getbusy.gr εντάχθηκε στο Μεγάλο Συνασπισμό για την Ψηφιακή Απασχόληση (Grand Coalition for Digital Jobs). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο https://ec.europa.eu/digital-agenda/node/67517 .