Μια καινοτομική λύση δορυφορικού VPN εξασφαλίζει ταχύτατη και κρυπτογραφημένη μεταφορά δεδομένων ανάμεσα στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας και τους συνοριακούς σταθμούς ελέγχου του Μαυροβουνίου.


Eutelsat-logo1Η Eutelsat Communications (Euronext Paris: ETL) και η Satellite Broadband Service Network Montenegro (SBS Net) ανακοίνωσαν σήμερα ότι ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση ενός ασφαλούς δορυφορικού δικτύου υψηλής ταχύτητας, το οποίο θα συνδέει τους έξι συνοριακούς σταθμούς ελέγχου του Μαυροβουνίου με τις κεντρικές εγκαταστάσεις της αστυνομίας. Πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή VPN που αξιοποιεί το κορυφαίο δορυφορικό ρούτερ της OneAccess, το οποίο προσφέρει υπηρεσίες ασφαλούς VPN υψηλής ταχύτητας (enterprise-class) μέσω του δορυφόρου KA-SAT επόμενης γενιάς της Eutelsat.


Το νέο δίκτυο προσφέρει ταχύτητες μετάδοσης που φτάνουν τα 20Mbps στη λήψη (download) και τα 6Mbps στην εκπομπή (upload), και διαθέτει ειδικές λύσεις για την ταχύτατη λήψη ολοκληρωμένου backup και τη διαχείριση της κίνησης (traffic offload) σε περιβάλλον υποδομών υψηλής ασφαλείας, δίνοντας στην αστυνομία του Μαυροβουνίου τη δυνατότητα να αξιοποιεί την πιο σύγχρονη τεχνολογία γρήγορου ευρυζωνικού VPN.


«Η γρήγορη και ασφαλής ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κεντρικών γραφείων της αστυνομίας του Μαυροβουνίου και των συνοριακών σταθμών ελέγχου βελτιώνει σημαντικά τη λειτουργία των τελευταίων», δήλωσε η κ. Ljiljana Vukovic, Manager της SBS Net. «Το συγκεκριμένο έργο παρέχει στην αστυνομία του Μαυροβουνίου τη δυνατότητα να ελέγχει τα σύνορα της χώρας μέσω ενός δικτύου υψηλής ασφαλείας. Έχουμε κάνει εκτεταμένες δοκιμές, τα αποτελέσματα των οποίων καταδεικνύουν ότι η λύση της OneAccess βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία που αποκομίζει ο χρήστης του δικτύου και βοηθά στην καλύτερη αξιοποίηση του bandwidth, διατηρώντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά υψηλής ασφαλείας. Έχουμε την πεποίθηση ότι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει αυτή η one-box λύση θα εκτιμηθούν και από άλλους εταιρικούς πελάτες».


Τον περασμένο Μάρτιο, η Eutelsat και η OneAccess κυκλοφόρησαν στην αγορά ευρυζωνικών λύσεων για επιχειρήσεις ένα καινοτομικό δορυφορικό ρούτερ, το οποίο επιτρέπει την επικοινωνία μέσω του δορυφόρου KA-SAT επόμενης γενιάς, προσφέροντας υπηρεσίες ασφαλούς VPN με χαρακτηριστικά DSL, σε τιμές DSL. Η συγκεκριμένη λύση διαθέτει ενσωματωμένο λογισμικό traffic acceleration, IP routing και IP-VPN secure transport, ενώ έχει σχεδιαστεί ειδικά για να καλύπτει τις ανάγκες οργανισμών που χρειάζονται κεντρικό έλεγχο της επικοινωνίας τους με απομακρυσμένες εγκαταστάσεις, όπως στην περίπτωση των γραφείων της αστυνομίας του Μαυροβουνίου με τους συνοριακούς σταθμούς ελέγχου.


Ο κ. Bertrand Meis, Διευθύνων Σύμβουλος στην OneAccess, έκανε το εξής σχόλιο: «Μέχρι πρότινος, η ευρυζωνική επικοινωνία μέσω δορυφόρου θεωρούνταν μια ακριβή λύση, κατάλληλη κυρίως για τη διασύνδεσή επιχειρήσεων με δυσπρόσιτες περιοχές. Η συνεργασία μας με την Eutelsat μας έδωσε την ευκαιρία να ανατρέψουμε αυτήν την αντίληψη και να δημιουργήσουμε μια νέα αγορά ευρυζωνικής δορυφορικής επικοινωνίας που δίνει την ευκαιρία στους παρόχους κάθε τύπου να προσφέρουν στους εταιρικούς τους πελάτες προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες επόμενης γενιάς μέσω δορυφόρου. Πρόκειται για την πρώτη λύση δορυφορικής επικοινωνίας που είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των εταιρικών πελατών για κρυπτογράφηση και βέλτιστη αξιοποίηση των δικτυακών τους πόρων, δύο στοιχείων απαραίτητων για την παροχή αξιόπιστων και ανταγωνιστικών υπηρεσιών δορυφορικής επικοινωνίας σε επιχειρηματικούς πελάτες. Η ισχύς του KA-SAT μας επιτρέπει να παρέχουμε καινοτομικά και προσιτά προϊόντα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί ώστε να καλύπτουν τις απαιτήσεις όχι μόνον εταιρειών με μεγάλη γεωγραφική διασπορά, αλλά και δημόσιων οργανισμών ζωτικής σημασίας, όπως είναι, για παράδειγμα, η αστυνομία του Μαυροβουνίου».


Ο κ. Jean-François Fenech, Γενικός Διευθυντής της Eutelsat Broadband, ανέφερε τα εξής: «Η απόφαση της αστυνομίας του Μαυροβουνίου να επιλέξει τις υπηρεσίες KA-SAT για τη ζωτικής σημασίας διασύνδεση των κεντρικών της γραφείων στην Ποντγκόριτσα με τους συνοριακούς σταθμούς ελέγχου της χώρας, υπογραμμίζει για άλλη μία φορά τις δυνατότητες και την αξιοπιστία που προσφέρει η τεχνολογία δορυφορικής επικοινωνίας επόμενης γενιάς. Οι υπηρεσίες που παρέχουμε μέσω του KA-SAT κατέχουν ηγετική θέση στην αγορά ευρυζωνικής επικοινωνίας μέσω δορυφόρου, ενώ η συνεργασία μας με την OneAccess και την SBS Net μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε αντίστοιχες υπηρεσίες σε επιχειρήσεις και άλλους μεγάλους οργανισμούς υψηλών απαιτήσεων».


Η OneAccess σχεδιάζει, αναπτύσσει και προωθεί στην αγορά καινοτομικά προϊόντα που επιτρέπουν σε παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών από ολόκληρο τον κόσμο να προσφέρουν στους πελάτες τους προηγμένες υπηρεσίες διαχείρισης δικτύων. Τον Ιούνιο του 2013, η συνεργασία της Eutelsat με την OneAccess κέρδισε τη διάκριση Business Service Innovation Award, στο πλαίσιο των βραβείων 2013 Global Telecoms Business Innovation Awards, χάρη σε μία καινοτομική πρόταση που αλλάζει ριζικά το τοπίο των δορυφορικών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για επιχειρήσεις στην Ευρώπη, τη Βόρειο Αφρική και τη Μέση Ανατολή.